Friday, December 31, 2010

Diari Baru, Planner Baru...Tahun Baru

Hehe...cam tajok drama plak. Erk. Korang dh ready lom nak masok tahun baru nih. Dh ada diary & planner baru? Aku dh ada. Ni haaa.....


Table planner & diary tu hadiah from sum1. 2 kotak sticky notes & tag tuh En Adam bg.. I loike very much. 





Tutup buku lama, bukak buku baru
Buku lama nih kiter pas kat Sara wat conteng2. Hehe




Yang ni mmg tiap2 tahun pon dapat. Tahun lepas besar (size A4). Tahu ni kecik sket







Ada lagiii.....yg ni En Adam plak kasik. Officially me use this 1 la.

Kowang kalau lom ada p la beli satu...X pon p mintak 1 kat saper2 kecuali aku yer. Uishh...Eila ko guna ker semua diary & organizer tuh. Cam byk je ko nk catitkan. Kalo bertuah cam aku x yah mintak2...owang bagi jer. Hihi...Ekceli sejak pakai iPhone aku x guna dh manual diary or table planner tuh. Senang sket...portable & senang nk review balik. Klik2 jer. Tp sebab dh ada yg sudi nk sedekah, aku akan gunakan lah sebaik mungkin. MayB diary & table planner tuh aku letak kt opis bg kegunaan rasmi di pejabat sahaja. iPhone will alwayz b my partner all the time to enter my personal & office matters. 

Kalo cuaca baik & x der aral tahun depan aku kene menempoh situasi keje yg baru yg tentunya lebeh mencabar & menguji kesabaran. Tp aku nk positipkan diri. Part aku x banyak yg berubah. Olmos de same, cuma task2 tertentu akan sedikit berkurang. Aku nk amik cabaran bos tok close 5 fail setaun. Bunyi nyer cam sket jer kan. Tp aku & kawan2 pejabat je yg tau caner azabnyer nk tutop 1 fail. Kesempatan ini nak mengucapkan jutaan terima kasih kepada kawan2 yg selama ini telah bekerja sama & banyak membantu & of coz to all my bosses 41, 38 & 32 yg x jemu2 ngajar & tolong kitowang tiap kali leher ni cam nk kene jerot. Hehe. Sian dowang tau. Asik nk cover anak buah jer. Anak buah plak asik2 wat salah...wat silap, pastuh nk komplen jer memanjang. Tp adat ler tuh...sok2 kalo ada rezeki jd bos (wah...bercita2 tinggi nmpaknya) turn aku plak tolong org bawahan. Yer dak? Tp tu 10 tahun akan dtg nyer citer la kot. Aku pon nk mintak maap ler kat kawan2 & kat bos2 atas salah silap selama setahun kiter bekerja sama ni yer. Kiter bukak buku baru ngan penoh semangat waja. So kiter jupa taun depan plak yer. 



Thursday, December 30, 2010

Cuti lagiiii

Salam & haiii3

N3 ni nk ucap tahniah pada pasukan bola sepak Negara kerana jadi juara lam Piala Suzuki menentang Indonesia semalam. Best partnyer...kami semua dapat COOOOTIIIIIIIIIIIIII.
Yabedabeduuuuuu......

Ekceli me & hubby x minat langsung pasal bola ni. Semalam pon bukannya nengok pon game tuh. Me dok berkepit ngan En Aqil yg asik nangis2. Haishh...naper ntah ngan budak sowang nih. Si kakak plak ngan donia dia sdri. Hubby dok layan tv pagi sampai malam. Tau2 sampai opis pagi ni nengok fesbuk ada frenz anauns esok cuti umum. K la...kepada semua warga Malaysia...selamat bercuti.

~ Majulah Sukan untuk negara ~





Sunday, December 26, 2010

SaNtAi-sAnTaI

Selamat berhujung minggu kawan2. N3 arini nak story pasal xtvt kami petang semalam. Kami G bersantai2 kat Taman Tasik Permaisuri, Bandar Tun Razak. Sara dari pagi lagih dah sibok bebel ajak p taman tace (puas dh ajar sebutan yg btol, pelat gak dia). Kami pusing 1 tasik & p lepak kat playground gak. Lepaskan hajat si kakak. Hurmmm....sok2 adik plak ngajak g taman tace yer. Ayah jd tukang carry adik & ibu la yg melayan kakak Sara kt playground. Masa sampai nampak cam mendung nk ujan. Tp x ujan pon. Jom layan gambar2nya yer...

Ayah ngah siap2 nk carry Aqil


Kiri...kiri...kanan....kiri. Hehe...cam marching plak 2 beranak nih


Sini ada surau gak...

Kalo rasa nk terkucil...masok sini, tp kene bayor 20 sen dulu yer.

Kalo nk gym or fitness centre free meh la mai sini. Tp x der trainer la.

Mende alah ni ada banyak kt sini...toksah rebot2 k

Car boot sale pon ado...tp semua jual F&B jer la.

Kalo kowang nengok life, dh macam pesta kat sini

This is a MUST for Sara

Penoh ngan kanak2 riang kat sini. Mak pak jd guard yer.

Dak Sara nih leka nengok bebudak yg lincah ke sana ke mari

Sowang lagi kanak2 riang bermain (^_^)

Time ni tgh bangan bawak kete cam ayah

Caner nk main mende alah ni? cam x seswai je tok budak2
 Abis sesi santai2 kat taman tasik, kami p santai2 kat SANTAI CAFE lak. Ni mmg betol2 bersantai kan. Hihi....dinner mlm ini ialah beef stik ko. Nyum3...lama dh mencarik nih, tp byk no halangannya. Jauh la, parking payah la, ramai org lah. Finally...kt sini jua kami bertemu. Lokasinya kat Taman Tasik Permaisuri gak. Berdepan ngan Sek. Men Sains Selangor. Ok la. Foodnya sedap, harga berpatutan, parking senang, service pon cepat & x la sesak sgt. Kami 1st time mkn c2 w/pon dah beratos kali dok lalu lalang depan kedai tuh. Lepas plak hajat ibu & ayah nk mkn stik. Pastuh, x disangka2 leh plak terjumpa ngan schoolmate masa secondary dolu. Pn Norzila & her family with parents & siblings. Meh kiter nengok gambo plak nak?

Feng shui baguih kedai nih. Ada unsur2 air gitu. Syiok jer nk makan

Jus tembikai ibu punyer...jus appple ayah punyer...sup cendawan kakak Sara nyer

We order beef stik cam ni ha. Sedap, cam nk g lagi ler...

Sedap jer En Ayah makan. Ibu time nih kene jaga Aqil. 

Cepar arr ayah...ibu laporrrr niii

Hehe...sbb x tahan lapor nyer pasal, kenelah En Ayah potong2 daging kecik2 tok ibu ngap. Tenqiu yer sayang

Erkk. Alhamdulillah....disapu bersih.

~ Selamat bersantai-santai ~







Saturday, December 25, 2010

Year-End Party


Salam & hulloooo……..

Kiter dh hampir sampai di penghujung 2010 laa. Sgt pantas masa berlalu kan3. Ujung2 tahun ni biasanya ramai yg akan wat family day la…..annual dinner la bla…bla….bla…& what not kan. Jabatan aku tahun ni x der family day…annual dinner pon nmpknya cam menyepi jer….al-maklumlah….bajet ciput & warganya tersangat2 bz utk perkara2 sosial seumpamanya. Iyekerrr????

Malas nk merapu lebeh…sebenarnya nk share sket ngan kowang Birthday party end of year kitowang semalam. Opis ni, akan sambut birthday staf & pegawai tiap2 bulan, tp nk wat majlis tiap2 bulan tu idak lerr…jadinya kami akan himpun birthday 3 bulan & wat lam 1 majlis. Jadinya setahun ada la lam 4X sambutan birthday ini dibuat. Tp tahun nih….dpt wat 3X jer sbb kesuntukkan masa. So entry ni nk share birthday dari bulan Julai-Dis 2010.

Biasanya setiap majlis akan ditetapkan tema. (utk food & pakaian), akan ada door gift & lucky draw. Door gift & lucky draw pon akan mengikut tema yg telah ditetapkan. Utk jamuan semalam temanya adalah DESA TERCINTA. Makanya food, pakaian, door gift & lucky draw mestila berkonsepkan ala-ala kampung gitu. Warna pilihan utk kali ini ialah COKLAT or EARTH COLOUR.

Hidangan di meja VIP
Ulam2an + sambal belacan + budu + telur wana-wani
  

Pencuci mulut ala kampung
Air Sirap selasih
Kek & pulut kuning. Yg kalerful kt pulut tu ialah
telur dadar yg dikalerkan. Hasil kretif Pn Bos.
Ni pon hidangan tok VIP yer
 
Cik Eli ngah wat door gift
  
Makanan ala-ala kampung yg telah disediakan ialah kari daging, ayam goreng, ulam-ulaman bersama sambal belacan, sambal ikan, budu, telur dadar & sambal ikan bilis garing. Minuman plak air sirap selasih. Pencucui mulut plak ubi kayu dan  kelapa + gula melaka, buah2an, pulut kuning & kek 2 biji. Door gift plak telur rebus yg dibalut ngan tisu pink. Ala…style owang kawen dolu2 nyer door gift. Utk lucky draw plak adalah aneka macam biskut.

Geng2 yg wat set-up

Bz menyiapkan meja hidangan


Aku p collect kek @ Kedai kek kat Maju Juntion
Sesi packing kek


Cik Ida ngah balot hadiah Kak Bib

Memasing ngah bekerja keras wat preparation


mummy Nurul ngah sengeh ngan lensanya
Center tu cc zarah
Mek Li kusyuk motong jering 




Menten cun w/pon dok dapor kan3

Mek Li sungguh ayu memotong jering


Idea kretip Pn Bos & anak buah wat telur
goreng wana-wan
i


Dgn Gaya, Mutu & Keunggulan Pn Bos
nak menggoreng telur



Korang leh ler try recipi bos ai ni yer.
Kaler mengikut citarasa kowang la.

Kak Ct tolong racik telur kaler merah
Ni Pn Pendaftaran yer


My kampong dat bring me LUCK of the day. 


Aneka biskut tok lucky draw

Lucky No of the day is 16
Setiap orang telah diberikan tugas memasing. Sehari sebelum, aku & beberapa org kelik yg lain dh tolong balut2 hadiah & lucky draw. Aku & Kak Nurul kene plak p oder kek. On the day of event, aku tolong2 sket keje2 dapor, amik kek yg dh ditempah & abis event group aku kene kemas tempat kejadian. 
Hari tu aku ada luck sbb terpanggil utk dpt lucky draw. Yippeee. Lam majlis ni kami jempot gak staf & pegawai yg dh bertukar sbg majlis utk menghargai jasa & keringat mereka spt Pn Sadila-pegawai yg telah bertukar ke Putrajaya. Kak Bib kerani yg promoted ke jabatan lain & Cik Maziah juga kerani yg telah bertukar ke unit lain. Ada sket cenderahati buat mereka dari kami.

Sesi potong kek reramai. Hepi burfday to all.

Yg kiri tu MC kiter Kak Ani,
Yg tengah Kak Bib yg diraikan
Yg Kanan tu bos pegawai penyiasat

Bergambo ngan Kak Bib masa last day dia 

Dh seronok2 berjimba2 time birthday party, ptg tu gak bos wat meeting tok semua staf & pegawai unit aku. Kind of surprise esply for pegawai la sbb ada rombakan fail & unit. But after all, personallly aku rs ini adalah penutup tahun 2010 yg terbaik utk kami semua. Semoga gandingan mantap yg telah disusun ini akan menampakkan hasil & menjadikan unit kami semakin baik. X gitu kawan2? Fuhh...panjang plak entry nih. Penat dh nk citer. K la...semoga berjumpa di majlis yg lain plak. Babuy (^_^)