Saturday, January 22, 2011

Xtvt balik kampung

Cuti dari Thaipusam ku sambung sampai ujung minggu.
Acara cuti panjang ni cam bese la...kami sure balik ke Semban Jaya punyer.
Sara mmg sgt sukerrr bila dpt g jalan2.
Pantang nmpk ibu, ayah, wan, atok, anti or uncle siap2 nk kuar umah.
Mulala dia pon menggelupor x leh dok diam nk membontoti owang itu.
Waima nk g buang sampah luar umh pon dia nk itot. Haisshhh...
Kalo balik kg nih Sara suka ngekor wan dia p pasar
Dulu2 mmg ikot sajer2 & x reti nk mintak2 nih
Yelah...kecik g kan
Laaaa niiiii...dia dh panjang akal nk ngepow wan dia
Alkisahnya Sara bwk balik mende alah ni haaa.....
Sara panggil bende nih...TIKAM
Yelah tu...tikam2 kan
Jam menan made in China bubuh lam bola bolat tu
Mak ajjah ckp sengget jer...
Alih2, pagi p beli, petang nyer dah cenggini jadik nye


Abis digodeknyer isi pewot jam tuh
Pasnih jangan harap la bleh dapat paper lagik dari wan yer

Petang kejadian tuh jugak kami p melawat pekan Seremban
Sajer ngikot adik ipar & mak ajjah shoping2
Adik ipar ni nk kawen Jun nnt, tu yg nk p intai2 langsir baru
ai bab jenjalan ni orait ler sgt2
walhal x membeli apa pon
dowang cam pekenan nk wat langsir stail cam kat gambo tu
makanya pusing la kami 1 Nagoya kat Seremban tu mencarik kain yg seswai

Ini budak mmg x leh dok diam
keje dia belari sana sini & siap main nyorok2 balik kain lagik
haisshhhh...udah la ayahnya x ngikot
ibu plak ngah memboyot ngendong adik (bukan ngandung yek)
wa pakai itu carrier bag kat depan tuh

 
Ni gaya anak beranak ngah meeting lam kedai kain sambil tunggu apek gunting langsir
apek tu kata leh amik upah jahit langsir bagai
tp mak ajjah & adik ai dh decide nk p soh mak sedara yg reti menjahit settlekan kain langsir
jimat sket kannnn....

Ehh..tetiba gambok dak kenit ni plak kan
dia lom leh duduk lagik
ibu nyer yg pedajal anak soh duduk sambil main2 ngan botol

Happy weekend all

Friday, January 21, 2011

My bestday

Salam & hai readers. Meh nk story pasai my burfday semalam. Bestnya burfday tahun ni jatuh pada cuti umum sempena Thaipusam. X yah la nk sibok2 p apply coti. Semua pon ada kat umh xcep ayahanda terchenta je yg tetap bekerja. Hehe...ada sedikit kekalutan berlaku d pagi hari. Huhu...tp toksah la aku wat citer hindustan kt cni. Kiter stret ke main story ek. Sblm tu...smlm gak we plan nk bwk Aqil for cucuk 6 bulan (Hep B). So...dlm kekalutan tu kami membawa langkah ke Shah Alam. Smlm nyer cucuk we kene top up RM20. Pastuh balik umah lunch ngan lauk telor masak kicap. Ptg lepak2 jap dpn tv & iPhone. Mlm ada invitation dari umah Makcik Faizah...weeee.... Am sepiceles...bestnyerrrr...mak masak spesel tok anak dara dia yg dh tuo ni ha. Menu ialah nasi ayam & kuih karipap yg mak buat, kek SR (sponsor by adik den Ejam) & air. Nyum3, sedapnyer...cuma 1 je yg kuwang, x der hadiah. Erk. Hihi...x pe la...dh ada mkn2 cenggini pon dh cukop baek kan. Btw, rini byk sungguh ucapan selamat hari lahir dr kawan2. Toce2. Abis mkn2 we gerak balik Seremban Jaya lak. Esok we amik cuti, so ble lepak lama sket kt kg. Below attach is pics of the moments...


Weeee...my bestday kek...tahun ni last yr 20-an aku...nxt yr dh up 1 angka..30

Kami minom air berkarbonat jek


Nak potong kek pon nempat lagik nk posing2....dak kecik ni tompang pose gak

Beday gurl ngah potong kek nak mamam....

C adek ngan mata boolatt nk mamam kek...kakak yg x abes2 ngan peace



Thursday, January 20, 2011

~ HaPPy BiRtHdaY eILa ~

Salam & haiii readers. Hari ini saya sgt hepi kerana hari ini adalah hari lahir saya. 

Dah 29 tahun dah. Anak pon dh 2 owang. 

Saya mengucapkan selamat ulang tahun kelahiran kepada diri sendiri. 

Semoga aku terus dipanjangkan umur untuk terus mengecap nikmat dunia dengan sebaiknya

 & semoga Allah terus memberkati perjalanan hidupku ini dengan melimpahkan lagi rezeki-

Nya & kurniaan-Nya kepada hamba-Nya yg lemah ini. 

Ya Allah, Engkau berikan aku kesihatan yg baik fizikal & mental & semoga diriku akan

 bertambah ertinya buat insan2 disekelilingku.




Monday, January 17, 2011

Hujan


Skunk ni ngah musim tengkujuh. Kebelakangan ni asik ujan jer. Asal ptg ujan, asal ujan petang. Budak2 pon baru je baik dari demam ni. Siap ngan batok & sesema lagik. Tp yer lah...bukan la nk menyalahkan takdir Illahi. Ujan tuh rahmat & rezeki gak kan. Cuma perjalanan harian jadi terbantot sket, aku & hubby pon bergantong pada cuaca yg baik tok g & balik keje...maklumlah kami ni merempit. Olmos tiap ptg tym amik budak2 kat umah wan dowang, mesti ujan. Kalau x lebat...renyai2. Sabtu lepas me & anak2 p jumpa doc kat Klinik Anis SA. Ibu & anak2 x sihat, ayah jer yg imune. Memasing bawak balik sepastik ubat. Pehtu p singgah JJ Maluri jap. Cam biasa la...kalau singgah2 ni ada jer la yg dibelinya. Antaranya raincoat ni haa...


Senang sket...simpan je lam kete. 
Papehal x lah kuyup. 
Ada 1 g raincoat tok ibu & ayah (sharing is caring). 
Yg tu jenis men sarong jer. 
Pesennya ala2 baju kelawar yg ada hud.


* pic sumber dr google*

Senang sket kalo kene dukung Aqil pon aku leh kepit dia lam raincoat tu gak. 
X yah dh nk pegang2 payung. 
Guna payung pon lencun gak. 

*** *** ***

Kekadang terdengar bebelan orang-orang di sekeliling Kita, 
"Cuaca buruk je akhir-akhir in ye.." Soalnya, kenapa hujan dikatakan cuaca buruk?


Berapa ramai di kalangan Kita yang mengeluh bila Hari hujan? 

- Iskk, tak kering la baju kalau asyik hujan je..
- Alahai, hujan laaagiiii
- Tiap-tiap Hari hujan...susah la mcm in
- Payah nak buat apa2 kalau
Hujan
- Tak boleh balik lagi, hujan
!

Bukankah bebelan-bebelan itu lebih baik digantikan dengan DOA :
 "Allahumma syaiyiban nafi'a"
 (Ya Allah, Ya Tuhan kami! Jadikan hujan ini bermanfaat buat kami).

Hakikatnya, hujan itu rahmat.
"Dan Dia lah (Allah) yang menghantarkan angin sebagai pembawa berita yang menggembirakan sebelum kedatangan rahmatnya (iaitu hujan), hingga apabila angin itu membawa awan mendung, Kami halakan dia ke negeri yang mati (ke daerah yang kering kontang), lalu Kami turunkan hujan dengan awan itu, kemudian Kami keluarkan dengan air hujan itu berbagai-bagai jenis buah-buahan. Demikianlah pula Kami mengeluarkan (menghidupkan semula) orang-orang yang telah mati, supaya kamu beringat (mengambil pelajaran daripadanya) ." (Al-A'raf : 57)

Antara kebaikan ujan
1. Membersihkan udara
2. Menyubur tanaman
3. Membekal air ke empangan


Ini sikit sahaja senarai kebaikannya. Ada banyak lagi.

Kenapa orang selalu "bad mood" bila hujan?

"Hujan tidak, mendung pun tidak, tiba-tiba je bermuram in..?" Macam biasa dengar ayat tu kan ? Seolah-olah sinonim sungguh hujan dengan suasana muram/tak best. Kesian hujan.

Sedarkah Kita? Bila hujan turun, rahmat dilimpahkan buat manusia. Sebab itu, Nabi pun pernah pesan, bila hujan turun, DOA mustajab.

Sekarang ini, di tempat Kita hampir tiap-tiap Hari hujan. Tiap-tiap Hari Ada masa untuk DOA menjadi mustajab. Kenapa lepaskan peluang dengan keluhan sia-sia di saat pintu-pintu langit sedang terbuka?

"Maka Kami bukakan pintu-pintu langit, dengan menurunkan hujan yang mencurah-curah" (al-Qamar : 11)

Maka, BERDOALAH. Semoga Hari ini lebih baik dari semalam. Dan semoga, Hari esok akan lebih baik. Dalam ilmu tasawwuf dan ilmu-ilmu fardhu Ain lain pun ada juga mengingatkan kita tentang kebijaksanaan Allah.

Lihatlah firman Allah yg bermaksud : "Dan Kami turunkan hujan dari langit dengan sukatan yang tertentu, serta Kami tempatkan dia tersimpan di bumi; Dan sesungguhnya Kami sudah tentu berkuasa melenyapkannya." (Al-Mukminun : 18)

Rupa-rupanya Allah turunkan hujan ADA SUKATAN. Baru hari ini kita tahu, bahawa Allah turunkan hujan lebat kepada kita sekarang ini ada sebabnya, ada sukatannya. Kemudian, air itu akan disimpan di bumi. Selama mana? Itu semua rahsia Allah.

"Dan Kami hantarkan angin sebagai pembawa air Dan pemindah benih; maka dengan itu Kami menurunkan air (hujan) dari langit, kemudian kami berikan kamu meminumnya; Dan bukanlah kamu yang (berkuasa menurunkannya atau) menyimpannya." (al-Hijr : 22)

Jadikan iktibar untuk peringatan kita.

"Dan Allah jualah yang mengetahui rahsia langit Dan bumi Dan kepadaNyalah dikembalikan segala urusan. Oleh itu, sembahlah akan Dia serta berserahlah kepadaNya. Dan (ingatlah), Tuhanmu tidak sekali-kali lalai akan apa yang kamu lakukan." (Surah Hud : 123)
 

Jadi pas ni bila hujan jangan ler bersungut yer kawan2. Mari kiter berdoa banyak2... 

* sumber n3 ni dari emel yg kawan opis bagi *



Sunday, January 16, 2011

Bila saya menangis


Salam hujung minggu. Pagi ni BW kat page yg HANGAT. Rasanya penah dapat emel pasal n3 ni & am sure kowang pon penah dpt & baca artikel nih. Jadi saya pinjam jap nk tepek kt page saye yg x seberapa ini. Perkara yg baik apa salahnya kiter ulang2kan, wat peringatan tok diri saya yg hina dan alpa & tok kowang2 juga. Hmmm....no doubt saya mmg penah menangis. Tangisan pada saya merupakan 1 relief yg nampak mudah tp sgt sukar utk diluahkan. Lepas menangis saya akan rasa sangat2 lega esp bila ada yg pujuk. Hehe...must b by my lovely hubby. Saya sgt mudah menangis jika sesuatu perkara yg sy lihat or dengar itu ada kaitan dengan keluarga or pasal kanak2. Tp n3 ni more to tangisan is3 cam saya...This n3 specially dedicated to my hubby & to all husbands in this world...
Jika isteri menangis dihadapanmu….
“hargai lah dia sblm terlewat…”
Jika seorang isteri menangis dihadapanmu,
itu bererti dia tidak dapat menahannya lagi…
Jika kau memegang tangannya saat dia menangis, dia akan tinggal bersamamu sepanjang hidupmu..
Jika kau membiarkannya pergi, dia tidak akan kembali menjadi dirinya yang dulu, selamanya!
Seorang isteri tidak akan menangis dengan mudah, kacuali didepan orang yang sangat dia sayangi, dia akan menjadi lemah!

Seorang isteri tidak akan menangis dengan mudah, hanya jika dia sangat menyayangimu.

Dia akan menurunkan rasa EGOnya.
Wahai suami2, jika seorang istri pernah menangis karenamu, tolong pegang tangannya dengan penuh pengertian.
Kerana dia adalah orang yang akan tetap bersamamu sepanjang hidupmu disaat kau terpuruk terlalu dalam …
Wahai suami2, jika seorang isteri menangis keranamu, tolong jangan menyia-nyiakannya. Mungkin, kerana keputusanmu, kau merosakkan kehidupannya.
Saat dia menangis didepanmu, saat dia menangis keranamu. Lihatlah jauh kedalam matanya. Dapatkah kau lihat dan kau rasakan SAKIT yang dirasakannya keranamu ?
Apakah keistimewaan perempuan ini ? ”
Dibalik KELEMBUTANYA dia memiliki kekuatan yang begitu dahsyat..
TUTUR katanya merupakan KEBENARAN..
SENYUMAN’nya adalah SEMANGAT bagi orang yang dicintainya. .
PELUKAN & CIUMAN’nya bisa memberi KEHANGATAN bagi anak2nya..
Dia TERSENYUM bila melihat temannya tertawa..
Dia TERHARU Dia MENANGIS bila melihat KESENGSARAAN pd org2 yg dikasihinya. ..
Dia mampu TERSENYUM dibalik KESEDIHAN’nya. .
Dia sangat GEMBIRA melihat KELAHIRAN..
Dia begitu sedih melihat KEMATIAN..
TITISAN air matanya bisa membawa PERDAMAIAN.
Tapi dia sering dilupakan oleh SUAMI krn 1 hal…
Bahawa “Betapa BERHARGAnya dia”…
Sebarkan ini ke SELURUH ISTERI2 yg soleha dan SUAMI2 yang kamu kenal agar mereka tidak lupa bahwa ISTERI mrk begitu berHARGA… Dan sangat berHARGA.




Saturday, January 15, 2011

Mari berkebun-Part II

Salam & haiii....Lama tol x meninggalkan jejak disini. Asik lalu lalang jer. Tgk ari2 tapi updatenyer tidak. Ekceli tersgt2 bz kat opis, bile balik umah dh x kose nk ngadap lappy. Cuaca pon lately x bape baik. Mood lari ntah ke mana. Ni pon suam2 kuku jerr....Hmmm.

Hari ni bebudak opis p men bowling kat Brem Mall, Selayang. Ada tournament anjuran opis. 1st year tournament dulu aku ader join. Suker2 jer nk memeriahkan suasana. 2nd yr dowang wat ni x dan nak join. Cuma semalam sempat la aku melepas gian nk men bowling kt tpt acara hari berlangsung. P neman kengkawan yg lawan nk prektis. Dapat men 4 game. Dah owang ngajak, aku pon ngikot sajer. Hamik kooo....lama dh x men boling badan aku jd sakit2 nii. 

Ptg tadi mak & adik aku dtg melawat. Benornyer...mak nk ngantor benih pokok nk p pacak kt blakang umah. Hehe....ni entry Mari Berkebun part II la yer. Part I kowang cekidout kat sini ek. Dah lama dh makcik Faizah ni nk soh aku pacak benih tu kt laman blakang umah ni ha, tp asik luper jerrr. Ayah aku lerr ni, dia ada cambah beih cili benggala (capcicum) lam pasu. Benih tu makin membesor. Tu yg dowang soh aku amik pindahkan atas tanah luas sket. Ble dia membesar lagik. Dapat la mak aku wat 5 tapak tok benih tu. Kirenya ada 5 pot la mak pacak pokok tu kt blakang umah. Harap2 menjadi la yer.


Ni la benih pokoknyer


Nampak tak ada 3 daerah yg telah dipacak tu


Pastuh kannnnnnnnnn........aku p tanam (sebenarnya...mak gak yg tanam) bunga ros koooo.....Wana merah pink. Lawoooo......
  

Sukerrr arr...suwet jer


Ni la dahan bunga ros yg baru terpacak kat blakang umah. Mak kata bunga ros senang jer nak tanam nyer. Dolu2 mak aku kate dia rajin tanam bunga ros ngan adik dia. Macam2 kaler ader. Pink, merah, kuning. Mak kata lagiii...nnt daun pokok ni akan gugur & pastuh dia akan kuar tunas baru & ada la bunga nyer. Anak dara aku pon sibok nk nolong. Aku kasi dia job paling senang, siram pokok guna penyembur. 


posing jap sebelum siram pokok (^_^)



Dia ngah pancut air kat pokok bawang. Hmm...pokok tuh x mo gemok2 pon, mayB sbb x berbaja. Jadi bahan experimen kat Sara. Tekan mende alah tu bukan main lagiii, taapiiii air nya ciput jer yg kuar. Ish3.
Pehtu kowang tau apa jd ngan pokok itewwww....tadaaaa


Aduyaiii...ada ker dia p cabot plak . Haishhh...slambak tanahnyer kuar dari pasu. Hmmm....nk buang cam sayang plak. Aku pacak kat blakang umah gak. Ntah apa la nasib pokok tu pas nih. Pasu merah yg kosong tu aku isi plak ngan benih pokok cili yg mak bawak tadi. Ntah lama mana plak la tahanya tuh.

K la uolz....nk melayan mata ni lelap plak. Jumpa lagi.

Idaman ku

Salam & hulloooo....

Td dok pk2 apa la aku dpt tok 29th burfday nnt. Erk..ada ker yg sudi nk bagi. Hihi...
Yela kan...kot panjang umor nnt sampai la ke 20hb Januari yg sentiasa ditunggu2. Cewah...cam best sgt yer date tuh. Kalo best pon sbb hari tu cuti umum. Ada owang leh request2 burfday present dia. Ada plak yg x yah request tp surely akan dapar nyer by mode of surprise lerr. Ada saper2 nk bagi saya hadiah tahun ni? Hmm....cam x der kot. Kalo opis sambung lagi tradisi cam tahun lepas, merase la dpt hadiah burfday. Cedeh jer bunyi nyer kan....sob...sob...


Last year En Adam bagi aku aku ni....

Perfume body shop & shower gel

Ada sket2 lagi yg ni...hehe...sok lusa abis la




Adik aku plak bg ni ha....Sedap gak bau dia. 

Sampai aku p oder 1 pek lagi. Yg dia bg tu dh abih.

Leh tukar2 bau. (Eh! Kowang ni pakat ke ar bg perfume last year?)

Tahun ni I nk request present ble tak?

Kalau nk dibuat list apa yg aku nak tok hadiah besday,

 7 hari 7 malam pon x abis kowang baca list nyer.

Wahhh....besar tol nafsu kan.

So aku shortlisted kan item yg aku nak



V

V

V

V

V





@


@


wahhh...materialistik tol saya yer. Bling2 sajer.
k la... I downgrade sket jd yg nih
V

V



Kalo dpt yg ni pon I redo jek... leh replace model lama I ni ha

Amacam...short tak list besday present I?

- Mmg short -

Short of money...$$$$$$$$..huawahahaha

K la...I nk p sambung bangan hadiah2 len plak 


Yelaa.....dapat lom tentu lagik...bangan2 je la dulu





:: Happy birthday 2 me ::




Thursday, January 13, 2011

Izamir Ridzwan Pendrive GiveAway


Morning uolz. Pepagi nih BW dh kene tag ngan dak Charlie ni ha.
GA ni di buat oleh Izamir Ridzwan
Hadiah gempak gak...pendrive 4G
Aku pon mmg berhajat nk beli pendrive baru
Tp kalo leh dapat free kat GA ni best gak (kalo ada rezki la kannn...)
Syarat kowang tgk sini k

 Anda berempat dijemput untuk turut serta yer. Harap maklum

Thursday, January 6, 2011

Lunch @ Krathong



Hari ni sgt2 kenyang. Penangan lunch yang hebat di Krathong. Rezeki hari Khamis kot. Hihi...Ni 2nd time aku makan kt sini. Memula dulu masa last day Kak Lia yg dpt promote ke Shah Alam. Tp now ni dia dh pindah masok KL balik. Krathong ni restoran Thai located kat Maju Junction. Kami book 2 table, ada la dalam 17 owang sumernyer. Aku malas nk celoteh panjang2...kowang layan gambar je la ek.


Ni Kak Ros yang jadi tukang oder food. 


Ni geng2 kat 2nd table
Yg ngadap kamera dr Kanan: Kak Nor, Faizah, McLester & Azham
Yg membelakangkan kamera dr Kanan: Elly, Erin, Sasha & Shalina


Dari kanan: Kak Su, Kak Ct, Kak Nurul


Dok bergambar ngan tunangan org, En Ishi Masouri (Jepun+Melayu) Hihihi


Ice lemon tea yg sgt TIDAK SEDAP. Pahit la. Ramai yg x abis minom pon


Kerabu mangga yg SODAP


Kerabu kaki ayam. Erk...aku x makan pon yg ni ya. 


Ni sayur kailan rasanyer...nice gak


Ni ikan apa ntah, masak sweet sour kalo x silap
Ada 1 lagi menu ikan camni tp recipe lain..luper la nk snap pic


Udang sambal yg memang KAW


Menu wajib oder kalau dtg sini...Tom Yam...nyum3


Skali lagi aku x tau ni ikan apa...dia kukus...kuahnya ala2 tom yam gak
Yg ni pon very d sedap

Selain dari menu di atas ada 1 g menu ayam masak kicap kot. Pon aku x dan nk amik gambonyer. Pastuh pencuci mulutnyer pulut+santan+mangga ngan aneka buah2an. Lauk pauk di atas kami makan ngan nasi. Tp nasi nyer lambat benor sampai. Meja aku dok gatah lauk dulu. 2nd table tu teamnyer sgt2 la bersopan & penuh tertib makan. Cam x luak jer lauknyer. Ish2. Maklum la yer meja tu anak2 dara & teruna. Meja aku meja mak2 & ibu2. Memasing mmg ngah lapar & x der nk kontrol2 ayu or macho.


Licin


Baju oren tu Cek Kin ngah pulun tom yam yg sedap itew


Tinggal pala ikan je terkulat2 kat c2

Alhamdulillah. Mekasih la kt encik yg tukang bayar tu yer. Murah rezeki leh tolong bayar lagi nxt time. Agak2 korang la kan...bape hengget la kami makan hari ni ek? Cer kowang wat kira2 sket. Hihi...

~ Selamat malam ~



Tuesday, January 4, 2011

Hari ini & semalam

Hari ini...
Aku kene EL sbb mak demam. Dia x larat nk nengok kan anak2 aku. Ish3...baru 4 hari d tahun baru ko dh EL kan Eila nak wat caner, terpaksa la weh. Ekceli my kids pon x baper sihat gak. Kakak batok2 & sesema. Adik batok & suhu badan yg kejap panas kejap sejok. Seb baik ada standby ubat kat umah. HArap2 dorang sihat kembali. Ibunyer pon on&off sakit sbb tgh period. Asal ntah...sejak anak dara aku x pnah senggugut, tp ini kali ada senggugut plak. Pastuh pala pong ngah ting tong ni (semalam sbnrnya, arinih dh ok sket).  Sakit pala yg wat aku rasa nk jerit2 sekuat hati. Sampai nk angkat pala pon seksa. Naper ek? Ke power spek dh naik or power spek x tepat? or sbb resdung or sbb x makan? Ntah...aku pon x tau.

Semalam...
Masa amik anak2 ptg smlm mak dh dok terbaring kat bilik bujang. Panas tol badan dia. Aku ajak g klinik x mo. Katanya nk tggu ayah aku balik. Ayah balik lambat la mak, jom la p klinik. Dia tetap x mo. Tyme nk balik mak offer tapau lauk gulai ikan tenggiri. Fuhh sedap tuu...fav gak. Tapi cam malu2 nk amik. Wat2 la bg alasan x mo sbb takot nnt owang umah ni x cukup plak lauk nk mkn mlm. Mak kata cukuppp...amik la seketol. Ok2...x mo la tolak rezeki, mak plak tu yg soh amik. Dosa tau lawan cakap mak. Huhu. Balik umah, masak nasi, goreng telur dadar & ready for dinner. Alhamdulillah...atas rezeki hari ini. Kene plak ngah sakit pala tahap kronik ni kan.

Malam tadi...
Keje x senonoh, kol 9 mlm aku dh slamat berdegkur & x sempat nk bwk anak2 masok tidor & kiss gudnite tok hubby. Tau2 jer terjaga tgh mlm sbb Aqil nangis. Dia dh ada kt ujung katil. Fuhh...seb baek ada bantal hadang, kalo x jatoh katil la adik. Tros bagi dia susu, p toilet jap pastuh sambung tido balik. En Adam dh siap letak fon & torch kat tepi katil. Hehe...fon tok alarm kejut bagun tido & torch tu gunanya nk suluh2 kasi terang time nyusukan Aqil.

Hari ini...
Kelajuan internet hari ni tahap max sbb aku dh wat hubungan sulit ngan P1Wimax. Ptg semalam Cikgu Asan adik ipar tolong p register 1 tok dia & 1 tok aku. Tp leh bwk balik 1 set jer dulu semalam x der stok kot. Hari ni 2nd set leh p amik. Pasnih leh dating ngan blog 24/7. Selama nih dok harap belas ehsan En Adam ngan dia nyer Celcom 3G. Kadang2 p pow P1Wimax adik. Lunch td En McDonald dtg hantar food. Dh tggl ber3 ni mmg payah nak masak sebenarnya malas kan3. Kang aku masak kat dapor kakak & adik wat aksi memasing. Adik x leh tggl sowang2, asik nk nangis2 bila x nmpk btg idung ibu. Kakak plak unpredictable. Dia akan menjadi sangat kretif bila ibu x der. Dapat nk basuh baju & kemas umah je la. Tggu ayahnya balik baru aku ke dapor. Harap2 esok mak dah sihat & pala aku pon cam semakin baek. Esok musti pegi kije. Meja aku dh jadi cam hapa ntah. Bila la bos nk announce gud news ni. Kembalikan semangatku yang hilangggggg.....
Babuy..


Saturday, January 1, 2011

1.1.11=57 tahun


Salam Tahun Baru 2011
n3 pertama di tahun baru ni didedikasikan buat ayahanda tersayang
Hari ini ulang tahun kelahirannya yg ke-57 tahun.
Buat ayah...Selamat Hari Lahir

"Ya Allah, Engkau panjangkan umur ayahku
Engkau murahkan rezekinya
Engkau berikan keberkatan dalam hidupnya
& moga dia sentiasa di dalam peliharaan-Mu"