Thursday, February 24, 2011

Dapat hadiah lagiiiiiiii

Alhamdulillah....semalam murah rezki lagi
1 opis murah rezeki sbb ada owang belanje lunch
sedapppp....nasi berlauk ayam ngan kuah campor
banyak toll nasi nyer & ayam yg sgt besar
aku mkn kenyang sampai malam
Kesempatan ni nk ucap time kaseh pada akak berdua itew
mereka ialah CC Zahrah & Kak Ramah
Mereka ni super senior staff di opis
Huhu...dowang dh pencen daaa...
Saper la yg nk tolong kami2 yg tinggal ni wat kije pasni
Tuan & puan bos, sila la dapatkan pengganti dengan kadar segera ya
Dowang la yg blanja 1 opis makan tgh ari
Bila plak aku nk blanja kawan2 makan nih.....hurmmm
K la abes citer pasal mkn free
Jd waktu lunch yg x yah p cari makanan tu aku guna wat lawatan ke SOGO
Hari ni ada Warehouse Sale, sure la sesak & padat kan
Tp semalam aku p Sogo bukan nk bershopping pon
aku nk p tuntut hadiah beday



Wah...siap wrapping bagai. Last year member kata dpt mug
melihatkan ini sah la bukan mug kan
apa ekkk???



Taaadaaaaa.......Happy Birthday to me
Dapat la aku tempek gambar buah ati terchenta nanti buat tatapan umat di opis
Hehe...mana la ko nk letak Eila ooiiii....meja kiri kanan depan belakang penoh ngan fail jer
Many thanx SOGO...len kali kasi up la sket beday gift ni
Atau pon x yah la nk p tuntut2...apa kata kowang direct antor jer depan pin2 umah
Syarat nk dapat hadiah ni kene spend RM50 ++ dlm tempoh tertentu
Voucer aku tu luput tempoh 28hb ni...seb baek sempat aku redem
X mo jadi cam tahun lepas...leh aku wat dunno jer
Esok nk p terjah Sogo lagikkk, plan nk g lunch kang
Tapi dapat arahan kene p HQ plak attend monthly assembly 2-4
K la...GTG, jumper lagik esok

~ Happy working all ~







Wednesday, February 23, 2011

Nak menang kete mewah sebijik

Salam & hai all. 
Ni nak share ngan kowang xtvt semalam. 
Luch time semalam sempat la aku p BSN jap. 
Memenuhi tuntutan dan janji diri sendiri yang asik la memanjang tertangguh. 
Tapi pagi semalam selepas membaca 1 keratan akhbar
 pasal pemenang bertuah cabutan Sijil Simpanan BSN menang kereta mewah 5 siri 
tros rasa membuak2 nk beli sijil simpanan BSN gak. 
Jadinya aku telah berjaya memiliki 5 nombor yg bakal bertuah. 



Wahhhhhh.....saaaangatttt la berangan2 kan. 
So....pasni tunggu jer la nombor naik. 
Mana tau rezeki anak2 kan. Hehe. 
Insya-Allah...gaji  nnt nk p up lagik sijil simpanan...
kot2 leh menang plak kete mewah bersiri2. 
 Wish me luck k. Jom la join samer (^_^)






Monday, February 21, 2011

Kursus BTN

Haiiiiii......uolz. Nampaknya kiter mengimbas kenangan silam la yer. N3 lately ni asik ungkit citer lama jek. Ini kali nk gebang2 pasal trip aku p Besut & Kuala Terengganu. Hehe..ni bukan trip g jenjalan ek. Aku kene p kursus tau. Kursus BTN. Masa kejadian ni Sara telah ku pos balik Seremban Jaya dok ngan wan dia. Ayah plak jd owang bujang sat seminggu. Kowang penah g tak? Owang cakap kursus ni kiter kene attend 1X sumur idop. Yekerrr? Saper yg dh g time skolah or blaja x yah g dah time kije? Hmmm....i hv no say la bout dat. Kursus tu 5 hari. Masa kejadian ialah sekitar Mac 2009 (kalo x silap). Walaupon agenda utamanya tok kursus, tp entirely aku syiok & enjoy jek.....dapat g tempat org best la kan. Siap naik kapal terbang lagik. Hehe...kalo nk tau tu la 1st time aku naik kapal terbang. Kami ikot Air Asia jer...kebetulan masa tu ada tiket murah. Tapi pegi je la...balik kami wat rombongan Kak Limah naik bas. Kursus 5 ari jer, tp kami X-10 trip lagi dua ari nk p rayau2 bandar KT. Kami sewa home stay kawan atas kawan. Kursus BTN ni bese la kan...semangat patriotik kowang akan membara2. Kami dipecahkan kepada beberapa kumpulan & menerima latihan ala2 tentera gitu. Pelatih2nya garang2 kooo....pastuh slang Ganu nyer agak pekat. Food pon ngikot selera sana la. Baju sepanjang masa itam-putih. Selain dari kelas kenegaraan, ada gak i ari waktu riadah p panjat bukit. Apa ntah nama bukit tuu...lupa suda. Kawasan kem kat Besut dikelilingan pantai, tp bukan pantai tok mandi manda kot. Cam pantai tok nelayan2 jer. 


Flight kami ke KT malam. Tu yg ala2 malap jerr. Muka2 xcited nk terbang ke KT.

Lam flight sebelum bertolak, 45min dh sampai KT

Ni kat homestay, nk gerak g kem dah ni. 

Ni la tempat kami bermalam sebelum & selepas kem. Kalo saper2 ada rs nk g KT & ngah cari2 tempat nk stay, leh la p try dok sini. Teres 2 tinggkat, 1 master bedroom + bilik mandi + aircond. Pehtu ada 2 lagi bilik & 2 blk mandi lagi. Ada dapor, peti ais, dinning hall, tv pon ada. 

ketibaan di kem, baru pas collect selimut after registation

Kelibat murid2 yg nk p kelas kenegaraan. Gedik2 lagi nk posing2.

Ni team aku. Nama grp kami Jalur Gemilang

 Ni masa atas bukit, belakang kami tu laut cina selatan. Best geng ngan depa nih. Gila2 & happening. 

Hari terakhir kami di kem. Bergambar sat kt mercu tanda kem. Bila ntah leh sampai sini lagi. Maksud aku KT bukan kem ni yer. X mo dh g kem nih. Hehe

Ni lepas abes shopping kat Pasar Payang. Apa jer ek aku borong masa nih. Ermm...baju batik tok En Adam (yg sgt dia menyampah nk pakai...huhu), baju kelawar tok aku & Sara, kain batik, FM, kopok losong, bla..bla..bla...x ingat dh apa lagik

Berbondong2 kami usung hasil belian hari tu. Dtg 1 beg jer, balik dh berbeg2 jadi nya.

Ni kat area Masjid Kristal. Sejuk kat sini dek hembusan angin. Apa ntah nama sungai ni.

Sara menggayakan baju kelawar yg ibu beli. Hehe...comot plak tu..pd hal baru pas mandi nih. La ni x muat dh baju nih. Dulu Sara ketot, skunk nk melampai. 

Abaikan me yg ngah posing gaya apa ntah. Fokus pd masjid kristal tu yer. Cantikkan. Biler mlm dia akan tukar2 kaler. Time nih dh nak masok senja. We lepak sini sampai magrib ke isyak. Sementara nk tunggu bas balik malam kang. Sajer amik bas mlm, masok je leh babam. Subuh baru kami sampai KL. Tekedek2 En Adam tunggu kat Hentian Putra yg kat The MAll tuh (btol ke nama hentian tu??). Insya-Allah bulan Jun nnt kalo panjang umor kami nk p KT lagik. Tp dpt ke tak p jalan2 camnih x tau g la. P ngantor rombongan kawen. Harap2 ada la belas ehsan owang nk bwk kiter p jenjalan lagik kan. Hehe.









Sunday, February 20, 2011

1st & 2nd year Nur Sara Afiqah


Gud monik. Hehe...pepagi buta dh hapdet blog. Tp n3 nyer citer dah basi. Ni n3 sempena Sara nk masok 3 tahun bulan depan.  1st yr Sara, kami dh duduk sebumbung as 1 family. Huhu...sebelum tu asik weekend family jer. Yelah, tym tuh ayanya dok jauh kat Perak. Feb 2009 barulah En Adam dapat bertukar ke Shah Alam. Beday Sara bulan Mac, jadinya dapatla kami wat makan2 sket tuk kengkawan & family. Beday + housewarming. Nak kata meriah sgt tu x ler. Tp sbb ajak kawan2 & family jadi agak ramai la jempotan yg terlibat. Ibu siap wat kan gudi beg tok jempotan kanak2. Kasi cekelat ngan gula2 jer.


Kek brownies cekelat from SR JJ Maluri.

Masa ni ada la sket doa selamat. Sara ngan muka selamber dia dok tengah2 alam ngan sempoinya baju. X gaya cam beday gurl pon kan. Wan Sara kata cam pakai baju tidur jer budak nih. 

Lom abes majlis lagi dia dh p sarong baju prezen. Haishh. Ni pak ngah ejam yg bagi. Idea nya mesti dtg dari wan Sara kan. Sokmo kasi baju.

1st yr ni Sara byk dpt menan. Kebanyakkan besar menan tu masih ada lagi smpi skunk. Ni mmg stok menan tok 2,3 tahun. X yah dh mintak2 ngan ibu & ayah menan tau. Kongsi2 ngan adek yer.

* * * * *

2n yr Sara kami wat gak majlis. Kali ni jemputannya totally relatives sahaja. X der panggil kengkawan pon. Sebabnya masa ni aku ngah preggie. X larat la nk layan reramai sgt. Ekceli kalo ikotkan aku malas dh nk buat, tp dh wan, atok & pak ngah asik tanya2 jer....aku pon layan kan jer la. Ngah memboyot ni apa lagi kerahan tenaga dari mak, ayah & pakcik2 Sara ler. Hehe...masa x boyot dulu pon mengerah dowang jugak. X acikan aku.


Kek yg ada unsur2 hidupan laut. P oder kat JJ Maluri jek. No mo SR. Ni kire kek tangkap muat jer. Yelah...dh x plan nk celeb kan. Sedap gak

Menu of the day: KFC bucket, salad & mayo, mihun sup, puding jagung, kordial, kek. Kalo 1st yr dulu ibu pakai pinggan mangkuk kaca, la ni men polistrin jer. Pakai buang. Sgt  tidak baik utk alam kan. Tp nk senang punya pasai. Masa ni x dan dh ibu nk wat gudi beg. 

Ni kasut dari Pak ngah asan & mak ngah normi.

Pink dress from mak lang Maryam. Mcm berjodoh plak ngan kasut pink tadi kan. Hurmmm...

kowang mesti nampak cute bear ngan spek putih jer kan. Ekceli lam kotak tu ada blause putih & seluar bearbeck. Yg ni pak ngah ejam bagi. Siap ngan kotak & beg kertas gambar teddy bear. Spek putih tu ntah mana2 Sara campakkan. Kalo tak ble ibu pinjam gak (^_^)

2 helai tshirt + 2 helai seluar. Sepasang baju tidur & sepasang baju jaga. Yg ni jiran lama dolu. Kalo nk tau saper...ala aku ada wat n3 pasal beday anak dia c Lisa sblm ni kat cini.

Collection of the day. Hehe...ada gak la terselit beberapa keping angpau.
Mekaseh yer kpd penyumbang2 sekalian.

Nengok lerr budak yg ngah melaram ngan hadiah dia dpt. Bab melaram bg la kat dia. Abaikan model tambahan yg kat belakang tu yer.

Ni ngah pk2 lagi nk meneruskan atau tidak acara ini tok tahun ke-3. Kiter tgk apa kata survey dulu la yer. Kalo ada rezki lebey apa salahnya jamu2 owang mkn lagi kan. 






Thursday, February 17, 2011

Jom men netball

Salam & hai3. Ngah godek2 lappy jumper plak ngan gambar2 lama. Lama tak lama gak la....ada la nk masok 2 tahun. Kowang bersukan tak? Kowang join game aper? Dolu2 masa skolah2 ada gak la bersokan. Tapiii....x la aktif sgt...masok jer UiTM, stop tros. Pastuh bila kije kat law firm after grad, join la balik. Alaaaa.....main netball jer. Next aku join gomen...3 taun lam servis aku x join sukan. 3 taun la gamaknya markah rendah jer bab xtvt luar nih, ujung tahun 2009 baru la ada point sket. Masa tu member2 opis ngah kumpol player tok netball match inter jabatan. Niat masa tuh mmg sajer2 suker2 join just for fun. Aku kan reti sgt main pon, rules netball pon aku x katam...hehe. Cam klakar jer bila ingt balik time tuh...kami training kat lam bilik fail. Haha.....main pas2 bola lam bilik fail yg sekangkang kera jer.....ish3. Kalo ari x ujan leh la kami p prektis kat sekolah rendah kt Jln Sultan Ismail, x pon kami p sewa court kat area JKR. Hari perlawanan tu p main kat Bangi...apa ntah nama tempat tu lupa dah aku. Kompleks sukan Bank Pertanian kot. Team lain hebat2 jer...siap ada jersey sendiri. Kami gak la yg cikai2 pakai tshirt carcamarba tp sama kaler-MERAH. Konon2 nk jadik cam RedMummy la....erk...bukan2...ala...merah kan tandanya berani, membara, nak kasi semangat sket. Aku sarong bip GK, WD, GD (gilir2).

Players of the day

Baju putih tu referee. Nilah team kami yg x seberapa itew

Owang kata tuah ayam nampak kat kaki, tuah manusia kiter mana nk tau kan3...Aku rasa tuah aku masa tuh ada lam pewot. Hihi...bab nyer aku rasa masa tu lah benih2 chenta telah tercipta tok Muhammad Aqil. Team kami jadi JUARA uuuu. Wahhhh....dasat plak aku raser. Team underdog menang. Yang wat lagi best...team futball opis kami pon jadi juara gak. Cayalah. Barulah sehati sepakat kan.

Bergambar sat kat lobby HQ masa nk p amik hadiah


Ni la piala kemenangan kami

Ni sumer player pon dapat

Me yg ngah feelin2 ngan piala juara (^_^)

Ni 1 of sweet memory aku sepanjang kije sini. Tamat jer game, aku di sahkan mengandung lam 2 minggu. Yippeee...double bonus wehhh. Alhamdulillah. Seb baek x der paper yg buruk berlaku. Apa jadi ntah ngan team ni skunk pon aku tatau sbb most of the player dh beralih arah main futsal plak. Nak tau story pasal futsal team opis aku p tgk kat sini. Dowang ngah ligat sapu bersih sumer game yg ado. Ada gak dowang sound aku soh join. Tapiiiiiii....hehe....saya x minat la plak nk main futsal. My cayunk pon x kasik. Sowi geng.

Biler nk men netball g nih?









Wednesday, February 16, 2011

Aqil nak dapat adik...

Uishhhh.....bior benor ko Eila
Aqil baru je 7 bulan
Ngandong lagik kerr....


Huhu...nengok ler anak bujang aku sowang nih
dulu masok tangan jer
ni dh dgn kaki2 dia balun
kalo yer pon nk adik...
shout je la kat fb...x pon twitt ker (ibu mana der twitter)
x senonoh tau main geget2 kaki nih
Dengan ini saya ingin mengumumkan...
1 berita gembira bahawa...

v

v

v

v

v

v

v

Aqil bakal mendapat sowang 


v

v


ADIK....SEDARA


v

v

Yippeee

My biras dh ngandong (after 2 yrs married)
& she's expected to b mom this Jun
Congrats in advanced to...
Enamul Hasan & Normiyatun
Semoga selamat melahirkan

To

Sara & Aqil...

seronok kan dapat adik sedara....hehe....kasik la ibu rehat jap








Tuesday, February 15, 2011

~ HaPpY BiRtHdaY LiSa ~

Cuti2 cam rini mmg syiokk lerr lepak2 kat umah jer. 
Cuti pon seari jek. Esok dh nk kije balik. 
Ngah we lepak2 3 beranak, dpt plak call dr mak. 
Dia soh aku p attend birthday party x-jiran kami dulu. 
Mak beday gurlz pon mmg kawan aku gak. 
Ekceli they all ni dh mcm family sbb kami kenal dh tersgt lama. 
Sejak dari kecik. Even all my relatives pon know them very well. 
Event bertempat di umah dia kat Cengal Kondo. 
Hehe...cam langkah kanan plak, rezki2. 
Aku pon mmg lom masak g. Baru nk amik mood masak. 
Jd nya...lauk ayam yg ku kira kan nk masak sambal ku simpan balik. 
Mlm kang la aku masak ko ayam.
Sblm tu aku roger2 adik aku Ijam. 
Nk ajak p skali wat neman kan En Adam yg shy2 (buwekkk). 
Haishhh...apa plak aku nk bwk tok anak dia ek? 
Hmm....mmg x der rezki la ko Lisa....
anti kasi duit jer la yer. Wat belanja. 
T p beli prezen sendiri. 
Anak dara sulung En Firdaus & Pn Zurina ni dh 6 yrs old. 
Happy birthday 2 u gurl. 
B gud big gurl 2 ur mom & dad k.
 Jom kiter layan gambar...

Mak & anak...Cik Ana & Ina


Kakak Lisa dh ready ngan pisau nk potong kek
adiknya Fiona yg baju owen tu eskot kakak
comeiii kan kek yg printed gambo bday gurl
RM95 sebijik kek tuh
ble makan ker yg gambor kaler2 atas kek tuh?

baju kunin ni la mak bday gurl
melidi jer c-Ina ni...jeles I

Baju itam-putih ni En Firdaus, ayah bday gurl
cam dia lak yg x sabo nk tiup lilin kan

abes acara tiup lilin, bday gurl potong kek lak
kerumun budak2 tepi meja
seb baek x der Sara
Kalo idak dia pon tumpang sama

bukti kehadiran kami 
hmmm....ngah pk2, nk wat ke bday Aqil 1 thn nnt?
masa tu cam ngah posa jerrrr....
ker wat time bday kakak Mac nnt?
ish...byk kenduri kawin plak tym tuh
Jom kiter p tanya bos besar dulu ek

Kepada Cik Ana & Ina...mekaseh sbb jempot kami

(^_^)



Maulidur Rasul

Salam semua. Hari ni kiter cuti lagi sempena Maulidur Rasul. Hari kebesaran junjungan besar Nabi Muhammad s.a.w. Acara di kebanyakkan tempat arini ialah perarakan Maulud Nabi. Opis ku pon ada berarak sama. Yang lelaki siap diberikan sepersalinan baju melayu ngan songkok. Selamat berarak la yer kawan2. Blok umah mak aku pon ada wat perarakan juga. Rasanya mak pon join same. Dalam kiter berpanas mengusung sepanduk ngan mulut melaungkan selawat, jgn kiter lupa erti sebenar kelahiran Rasulullah. Ingatan buat diri sendiri & juga kiter semua, semoga peribadi mulia Rasulullah kiter ikuti & teladani. Jadikan Baginda sbg cermin diri kiter agar kiter sentiasa beroleh kebaikan di dunia & akhirat sana. 


~ Salam Maulidur Rasul ~






Friday, February 11, 2011

Sambot beday mak & meeting RM's family

Dah masok bulan Februari
Bulan ni beday mak
Exact date nyer 18hb
Tp aku & adik plan nk wat awal
sebabnya setelah di riki2, mak cam bz jer pada tarikh bermakna itew
maklumla, mak den ni aktif join persatuan blok umah dia
join tolong2 orang wat kenduri kawen
lagi pula...kalo ikut date sebenar nnt aku nyer $$$ pon cam sempot2 jer
Jadi kami telah rancang makan malam spesel pada 30.1.2011
Ala...makan mlm bese2 jerrr. Janji mak x yah ssh2 masak
Hehe...patotnya aku la kene masak spesel kan
Alaaaaa....aku T masak yg bese2 jer
Aku ajak dowang dinner kat Santai Cafe, BTR
Nama  pon birthday kan...musti lah ada prezen nyer
Lam pala otak ni macam2 plan nk bg mak, tp duitnyer plak yg x 1 macam jer...hihi
so...i end up buying this for my parents

Beg ijau tuh B-lated beday prezen tok ayah
Dia lahir 1.1.1953
Awal taun x sempat nk kask hadiah, aku combined skali ngan mak punyer
Kotak putih bunga2 tuh tok mak
Abes pk....aku bg perfume AVON kat mak
Suker tak mak??? Kertas tu plak tok balot hadiah kasih surprise sket


Ni la isi dalam kotak perfume. Comey jer botolnya
Perfume ni x penah la plak aku nengok lam katalog Avon
Tp personaly, I loike.


K...prezen dh siap bungkus. 
Pas semayang maghrib, kami gerak 2 kete
hujan plak mlm tuh...grrr...sejukkkk u
kitowang amik pot paling blakang skali
jenuh la dowang nk ngantor makan...hehe
menu yg kami oder mlm tu ialah...
grill beef stik, ikan siakap tiga rasa, sup ayam, telor dadar
mocha ais, limau suam, milo ais bla...bla...bla...
nengok la sdri gambonya...

masam...manis...pedas

western taste

sup ayam yg menghilangkan kedinginan malam


mocha ais 

present giving session




uiiiii...boolatnyer mata dierrrr....terbeliak ko dik


happy tol Sara malam tuh jadi model ngan DSLR pak ngah nyer


makan tyme...


gambo wajib tayang...hehe...jgn mare

tyme nak bayor kannnnnnn......
leh plak aku jumper RedMummy kat situ ngan family nyer
dorang pon dh siap makan, Kak Red Q nk bayor gak
aku btol2 blakang dia...
ish..ish...nk tegor ke idak ek?
benarnya aku segan, takot mengganggu masa RM
X perlah...nxt time kalo jumper lagik aku terjah RM
hehe...ganaz nyer bunyi nk terjah2...ada bran ker tuuu?
X der la...sure la ngan adab sopan kan
RM pon dh kasi green light weeeee....(^_^)

sudahnya aku shout jer lam blog dia entry i-reveal-my-jans-earnings 
k laaa....berjela plak n3 ni
2-in-1 nyer story ek