Thursday, March 31, 2011

Giveaway Sakurabloom.net



Lama dh x gatal2 tangan join giveaway ni
ekceli...ngah bw sambil berfb tadi singgah jap kat sakurabloom.net ni ha
memula dok leka nengok collection baju kurung moden corak batik dia tu
alih2...nengok ada plak acara giveaway
jom la kiter join samer...
macam2 ada kat sakurabloom.net ni
kain baju, tudung, beg pelbagai rupe & jenama
hehe...aku idak ler slalu beli on9 ni
kekadang jer.....kene usha lama sket baru aci nak beli
cam tingin nk shopping kat sakurabloom.net ni
 tp pulus x semangat la now ni
len kali kot...insyaAllah...
hah...kowang2 tu...p la nengok2
rase bekenan beli 1
x pon join give away...
klik sini utk butiran lanjut giveaway

saya x ramai kawan kt cni
nak tag owang pon cam segan2 jer
puan eT, kalo bb lam pewot tu x kuar g meh la join same yer...
ner tau ada rezki bb lagi

Ona, ShaLLina, FaTin...kamu semua juga di jempot sama

cepat2 tarikh tutup 30.4.2011




Wednesday, March 30, 2011

Tahiah auntie Imah

Rabu minggu lepas keputusan SPM dh kuar
caner result adik2 sumer? 
pada yg dpt keputusan cemerlang tu tahniah diucapkan
kepada yg result cukop2 mkn tu pon tahniah juga
kpd yg corot pon usaha anda tetap berhasil
cuma kurang mantop jer
x per...kuwang2 depa dok abih kan sekolah gak
ada tu...skolah pon x abis katam...canno?
gagal kat SPM bukan makna gagal lam hidup
berlambak kat luar sana yg cemerlang lam SPM tp cam hampeh bila masok U
yg penting bukan result cemelang atas kertas sahaja yg kiter cari
tp kualitiya juga mesti sama terlihat zahirnya
kehidupan masih panjang selepas SPM
ada org dh cemerlang SPM x tau plak nk wat apa lepas tuh
ha? apo lak cito tu?
ada org...SPM x la bagus sgt, tp dh ada plan siap2 nk wat apa kan
pandai & bijak atas kertas x semestinya bagus lam segala hal
Hehe....leh membina semangat ker n3 ni?
ekceli n3 ni nk ucap tahniah kat adik ipar yg dapat 8A1B
waaaaa....kalah abang & kakak nya
kakak ipar nyer lagi la jauh terkebelakang kan...kwang3
tp result lom kuar g aku dh tau apa dia dpt
mana taknya...study x hengat dak nih
takot aku nengok cara dia mengulit buku2 skola
agaknya, kalo aku cenggitu dulu masa SPM
sah2 skunk nih jadi doktor kot...hehe
paper pon...berbaloi usaha Imah slama ini
berkat doa mak & ayah kat Mekah dulu gak (^_^)
kene la rewardkan penat lelah owang study kan
aku kasi la prezen kat dia....jam tangan jer pon
bley la kan Imah...
nnt masok U rerajin lagi blajo k

~ TAHNIAH ~




Tuesday, March 22, 2011

Lagi citer pasal Sara....

Salam & haiiii semua. Niat dihati kalo ble nk sentiasa up story kat sini. Kalo x sape yg nk baca pon, kuwang2 leh jd memory tok masa depan. Tp masa & keadaan lately ni sgt membataskan aku. Ntah apa la yg aku sibukkan sgt tu kan. Ada je alasan. Owang len tu lilek jer. Huhu...kau & aku berbeza. Haishhh...mula la nk melalot2 ni. Oke2...ni nk citer pasal my Sara lagik. Asik n3 pasal dia jek kan. Walhal perkembagan Aqil pon hebat juga. FYI Aqil dh tumbuh 2 gigi kt bwh, dh mula nk duduk & berdiri. Alhamdulillah. Balik pada citer Sara, sblm ni kan aku ada wat story sekitar sambotan birthday dia. Bersilih ganti dia dpt hadiah. So, Sabtu 2 minggu lepas Sara dpt lagi hadiah. Kali ni Mak lang Maryam dia yg kasi. Masa tu my MIL & ipar2 dtg KL. Ipar aku yg bongsu tu sibok nk jumpa Sara. Kami plak X blk Seremban minggu tersebut. Mana taknya, aku keje ko ari Sabtu tu. Hangkot ngan Sara skali ke opis. Pegi En Adam hantar, balik kami naik ulat gonggok. Budak tu syok ler. Asal dpt berjln dia mmg bahagia sgt. C-Adik dok ngan wan. 

1 lg hadiah harijadi tok tahun ni. Kemain berposing ngan kotak hadiah. Syok la tu. 

Sementara ada owang nk layan ni hadapkan ajer...
sok2 perhatian dh berbagi x merasa dah. Hehe. 
Apa la ya lam kotak yg dibalot ngan kertas JJ itu? 
Mesti Mak lang p beli kat JJ Seremban 2 kan. 

Waaaa...dpt cardigan la dak nih. Suweetnyerrr....comey2. 

Sara pon byk baju lengan pendek. Leh match ngan cardigan ni kan. Tenqiu Mak lang, unti, wan... 




Ni 1 lagi cardigan kaler pink plak. Alololo...bestnyerr dia. 

Pastu esoknya plak (Ahad), spt yg dh dijanjikan, kami kuar p beli hadiah Sara lagik. Ni dari ibu & ayah plak. Lama dh rsnya ibu janji, tp asik x beli jer kan. Asal p kedai nmpk benda alah tu, Sara mesti soh bli. Kali ni x mo tangguh2 dah. Walaupon dh ujung bulan, ibu rembat gak tok Sara. Kami p beli kat Carefour Ampang jer.


Memula dia nk yg ni... Alahaiiii....x seswai la kakak. 
T kakak dh besar x ble naik dah. 
Kiter amik yg gedang sket ek. 

uuiiiiii.....manyak nyerrrr...ner 1 nk beli ek?



Yg ni ok tak???? Siap ada kotak isi brg lagi kt blkg. Tp ni cam tok dak laki jer kan... 

Kiter amik yg ni la...rsnya lebey molek ngan Sara. 
     kaler pink lagiiiii......
pengaruh ibu la tu

Haha....x sabar nk hangkot balik umah nmpknya....
beriya nolak troli tp x gerak pon
berat laa plak kan

Senyum sampai ke telinga Sara. Kat umah berkepit ngan cik beskal jer. Lupa dh ngan PlayDooh yg Pak Ngah kasi. W/pon umah sekangkang kera jer, dpt gak dia tenggekkan beskal tuh. Ibu hepi bila Sara hepi. Ibu x best bila Sara rs x best. Ibu cayunk Sara sgt2. Tiap kali Sara x der mesti mood ibu swing. Mula la serba x kena. X caya tnya ayah. Hehe. K la dear...gtg. T kiter story mory gi k.

Monday, March 21, 2011

Buat SAYANG ku

Salam & slamat pagi semua
n3 arini didedikasikan buat SAYANG ku...
En Ahmad Adam yg ada kt opis skunk nih
musti dia semangat keje arinih (rasanya dia ari2 pon smgt keje)
aku jer yg rs mau benti kije...huhuhu
U turn 29 today sayang
Happy Birthday to you 



Hehe...ai wat surprise kt cayunk ai
personally aku suka nk bg dia hadiah lam kotak tuh kat dia
ekceli hadiah ni aku bg bg lebey awal dr tarikh ari ni
sajer aku peram dulu x mo tepek lagi lam blog
ari ni dh sampai masa aku wat tatapan kowang & kasi story sket
ada gak input kt blog sememeh ni kan...



Masa ari kejadian dia ngah moody benarnya
tensi tggu bini kat bwh petama komplek dlm hujan
huhu.....aku ada mtg smpi lewat ptg ari tuh
bajet2 dh kene tinggal dh & kene menapak naik ulat gonggok la kan
tp en adam sudi nk tggu gak w/pon aku awalnya dh soh dia gerak balik dulu
hehe...tenqiu2 for ur concern dear
Habuannya....I kasi dia prezen....nak tau apa dia?



Perfume POLO Limited Edition (miniature)
Dari kanan: Polo Green (baru), Blue, Double Black & Polo Black
Akhir kalam....Ucapan khas untuk suami terchenta....

~ For my husband...Im glad im sharing my life with you. Nobody else could listen, understand, or love me the way you do. Thank you for being my sweetheart and the best friend I could ever have. 
Happy Birthday, My Love ~





Monday, March 14, 2011

Luahan perasaan

Huhuhuhu.....penatnya. Penat tahap rasa nk resign. Alangkah indahnya idop kalo aku full-time house wife (tapi tetap ada income tok shopping2...hehe....dasar...). Ekceli aku x mo bising2 pasal keje kat sini. Tapi aku slalu bising2 pasal keje kat telinga En Adam. Dia dh naik buhsan ngan bebelan aku pasal keje. Stress...tensi....& lately ni asik rasa nk ngamok jer. Cepat nk marah arr skunk nih. Kerenah klien toksah ckp arr...mcm2 gaya....mcm2 bahasa...mcm2 bau....mcm2 rupe....haishhh....

Klien slalu cakap susah nk tepon aku....memanjang x berjawab. K la...aku jwb kat sini la (macam la ko nyer klien baca blog ko nih kan).  Aku kene attend klien yg walk-in tok discuss pasal kes dowang. I wish they could make an appoinment 1st. Ni tak....kang dtg main terjah jer....bila fail x ready lagik mulalah bising...lambat la, tunggu lama la....Aku bukannya ada 1,2,3 or 10 org klien jer. Aku ada BERIBU-RIBU klien/fail yg aku kene handle & the no keep increasing. Fail plak bukan ble main petik2 jer...ting....ada kat depan mata kan. Tu la sebabnya payah aku nk jwb call klien. Kang kalo aku asik memanjang kat tempat plak....tepon tu cam x reti nk senyap.....menjerit la sampai naik bingit tinga aku. Baru aku selak fail dah masok 1 call. Baru aku nk wat report dh masok plak call lain. Nak lagi best bila angkat bukan call tok aku. Dah line aku jd line operator plak. Arghhhhh.......rasa cam nk baling tepon dari tingkat 16 nih. Aduhhhh...tolong la paham.....Aku dpt asakan dari luar, dalam, atas & bawah.
X jawab call kang mula lah kuar SHOW CAUSE letter. Huh. Tunjuk sebab kenapa x jawab call. Hallooooo....ni zaman IT la. Opis ko ada tepon je kerrr.....x reti ko nk emel ker, fax ker....

Sakit pala hotak ni nk bekerja keras menjalankan tugas....saper yg x nak wat yg terbaik lam keje. Tp aku ni manusia biasa2 jer. Aku x der super-power nk wat lebey dr kudrat yg aku ada. Aku pon ada anak, suami yg perlukan aku kat umah. X kan nak berumah tangga kat opis plak? sampai masa balik...balik la kan.  Esok masih ada tok sambong tugas yg tertanggoh. Kalo org yg 5,6,7 tahun dulu x leh nk settle keje tu....jgn la aspek org skunk bley tolong abiskan lam 1,2 minggu. Nama pon keje kan....mmg sampai mati pon x kan sudah...sure ada yg akan menggantikan & menyiapkan keje tu. Pastuh ada plak yg cam best nk bwk blk keje ke umah. Haishhh....cer kowang pk....kalo kat opis yg ada mcm2 kemudahan pon keje x leh siap gak, apa kejadahnya nk bwk balik umah????  Bajet lebey produktif la kalo bwk blk keje ke umah tu? Hahaha.....tu namanya dh mancampor adukkan urusan keje & peribadi. Mana life ko? Hidup ni pendek jer....bukan 24/7 nk pk pasal keje jer. Byk lagi nikmat dunia yg kiter kene kecapi. X penat ke wehh...ngadap keje-keje-keje. Gaji & kesenioritian sama jer, tp bidang tugas lain2. Aci tak?

Adat la tu kan...kalo kene maki hamun dlm menjalankan tugas. X cukop makian & cacian dr luar tambah plak ngan dalaman. Uishhh.....kawan ble jadi lawan. Baik ble jadi jahat. Diam ble jadi bising. . Sabar manusia tu ada hadnya. Hmmm...manusia tu boleh berubahkan. Kang aku bertukar jadi alien baru kowang tau (hahaa....cam dowang takot kat ko...huh). Silap2 kau yg kene ngap dulu ngan ALIEN2 tu. Hehe...

Seyes la kwn2. Aku under-stress. Nk p jumpa kaunseling la. X der semangat ni nk bekerja. Tp alhamdulillah....1 thing 4 sure, bila balik umah menatap wajah anak2 semua stress hilang.... cuma sedikit penat la kdg2 tu, sbb tugas/tanggungjwb beralih plak. Sbb tu aku x leh dh dok lelama kat opis. Cepat balik umah, cepat stress ilang. Arinih mmg sesi bebelan luahan perasaan jer. X der owang baca pon x per yg penting suku dr stress tu dh ilang sbb dpt luah kat sini. Hanya DIA yg mengetahui. Selamat malam semua.

P/S: I'm not perfect


Sunday, March 13, 2011

Hujung minggu kami

Huargggghhhh....ngantoknya. Nk p tido sat la. Tp nk hapdet sket story kat sini. Semalam kami p rewang2 kat Cavenzi PJ. Al-kisahnya umah mak aku kat Seremban tuh dah siap & kami ngah usha2 perabot nk muatkan lam umah. Plan asal nk p borong kat Ikea. Tp masalahnya caner nak hangkot balik TTJ? Kawan aku kata kalo minta en Ikea hantor luar KL ada la lam 5 rat. Uishhh....kemain lagik. Mahal tol. Tu yg try p Cavenzi kot2 ada yg bagus & terkenan kat ati ni ha. Hurmmm.....tp setelah melawat ruang pameran dia yg 2 tingkat tu jer rasa cam hampeh. Cannot go la. Kami pon balik dgn membuat keputusan p tanya En Ikea braper dia amik upah deliver. Then try gak riki2 lori sewa area KL nih. Tp projek tuh lain ari la plak aku wat ek. Time tu dh tengah ari buta & dh time makan. Ada saper2 kat sini amik upah sewa lori???? Leh tak tolong aku hangkot brg dr KL ke Seremban?

Then kami p JJ Maluri plak. Plan asal nk membeli brg basah nk masak nnt. Tp kelaut sajer plan aku. Kalo dtg nk beli 1 brg mesti balik ngan berbakol2 barangnya. Haishhh. Sambil2 tu aku p cek point JJ card aku. Rasanya dh bertaun x p redeem apa2 hasil point yg aku ado tu. Skali staff JJ tu kata aku nyer point ada dlm 13 ribu lebey. Uishhh...banyak gak kan. Aku pon tanya plak dia, apa yg aku leh reedem dr point tuh? Dak pompuan tu cakap leh amik voucher jer. X leh reedem item. Hmmm....baper dik vaucer ko nk kasik ngan akak? RM100 kak, pastuh kiter kasi RM20 vaucer free. Fuyyoooo.....orait lerr tu. Leh p shopping2 kan. Hehe....keje aku memanjang nk shopping sajo. Tu yg berbakol2 brg balik umah.

So berlegar2 la kami 4 beranak lam JJ tu nk kasik perabes 12 keping vaucer RM10 tu. Apa yg kami belik ek? Mcm2....memasing dpt bahagian memasing. Ayah dpt  rembat stokin sukan adidas. Ibu dpt baju & suar kecik...hehe....Sara dpt menan lagik. Ada puting susu Aqil & Sara. Pastu brg2 dapor la. 


Aikk...hadiah lagii....saper punyer nih?
Tgh2 aku masak kat dapor tadi dtg la c pak ngah asan & mak ngah nomi
dtg bwk hadiah Sara....apa ada lam paper bag tu ek? Jom kiter tengok....



Ni ha barangnya....baju skirt paras lutut
mekaseh pak ngah & mak ngah
seb baek smlm kat JJ ibu x beli baju Sara
ehh...berjela plak aku membebel kat sini
td kata nk hapdet sker jer
ada 1 plan tok arini yg dpt dibuat atas sebab2 tertentu
x per....1 lagi projek tertunda
nxt time la plak kiter borak2 lagik yer
Selamat berujung minggu semua






Saturday, March 12, 2011

Birthday Sara 2011

Salam & hai geng.  Ni nk update citer semalam
Sblm ni aku der tepek citer pasal birthday Sara 2 tahun berturut2
So ni citer sambotan beday Sara tahun 2011
Ekceli pak ngah Sara yg make a move dulu tok event ni
Ari khamis dia roger aku tanya alongnya ni keje tak ari Jumaat
Haishhh....musti la kije kan. 
Dia roger aku nk wat mkn2 sket tok Sara
Aku bab2 mkn ni mmg soopa doopa la kan...onn sajerrr
Lokasinya mengambil tempat di umah mak aku
Nampaknya...tahun ni byk wat event kat umah mak jer kann
Food semustinya mak aku la yg siapkan
Sian plak kat dier masak sowang2
Menu mlm smlm mihun sup sedap buatan mak 

Ni la rupe kek beday gurl yer. Sponsor by penganjur la kan. Hehe
Black forest kek. Aku wat pesanan penaja kat penganjur agar tidak membeli kek yang besar.
Itu pasal kek nyer kicik juga.

Ni plak rupe beday gurl yg lom mandi ptg lagik. 
Susah btol nk soh dia mandi skunk nih.
Tu ngah xcited nk tiup lilin & potong kek

Ni fav ai tau. Donut Big Apple. 
Ikot ati nk balun 6 ketol tu sowang2 jer. Ngeh...ngeh...ngeh

Lilin tu nyalakan jer...tp x der pon acara tiup2 nih
Sajer nk kasi xcitement kat Sara sket. Gimik gitu.
Majlis ni btw kami2 anak beranak jer.
Jempotan lain hanya 2 org shj iaitu ipar & biras aku
a.k.a pak ngah asan & mak ngah nomi
kepada yg tidak dijempot minta maaf yer
ini keraian tertutop tok family jer
(Bajet cam ader la yg nk dtg ek.....)
Ala...ni acara tangkap muat jer...last minit pon
Kenyang pewot pas mkn....ada acara buka hadiah

tertonggeng2 dak nih nk buka hadiah
Mak aku citer dia dh nmpk hadiah tu dr siang hari lagi
pak ngah dia cuti ari tu, masa bwk balik umah dia nmpak plak
apa lagi...bising nk amik gift tu nk p bukak warappingnya
puas la wan & pak ngah nyer auta dia soh simpan sampai acara kemuncak


Hehe...FYI, ni jer pon prezen yg Sara dpt semalam
Aci tak...ibu & ayah lom p beli prezen Sara lagik
Huhu....hadiah ibu & ayah dirahsiakan dulu
kene tunggu next n3 k
kiter nengok hadiah pak ngah ijam bg ni dulu yer
apa lah agaknya mende alah tu kan?

huh...sket lagi Sara..sket lagi
kemain lagi dia, dpt koyakkan pembalot tu ha

taarraaaaa.......1 set Playdoh
aduaiiii....jahanam la umah ibu pas nih
sepah la jawabnya
Huawaaaa.....pak ngah nya telah di banned oleh ibu tok bg baju
sudahnya ini lah hasil tok ari ini
x per la kan....ok gak....yg penting Sara hepi & suka gift tu


saper yg nk main benarnya nih
ish...ish...ish
mat tu patotnya guna tok alas playdoh tu
sudahnya ngan Sara2 dok atas tu
dlm set tu ada gunting, pisau & penggelek doh
macam2 bentuk acuan ada
sumer mengambil rupe bentuk binatang
doh nya pon ada macam2 kaler 
Syiok Sara dpt gunting2 & potong2 
kalo tak mn nk dpt usik gunting & pisau
Mekaseh la pak ngah ijam sbb melayan anak buah kesayangan dia nih
bulan tujuh ni wat tok Aqil plak yer....














Selamat Pengantin Baru Jaja

N3 ni nk citer pasal kenduri kawen plak
kejadian berlaku dah seminggu, tp aku jer yg baru tehegeh2 nk update
kazen hubby belah ayah dia kawen ~Cikgu JaJa~
lokasi bertempat di Gombak
Majlis sandingnya 27.2.2011
malam sebelumnya ada sesi akad nikah
aku 1 family dtg ngan adik ipar suami isteri
mak & pak metua x dpt dtg sbb pak aji kurang sihat


ni gambar ayu pengantin yg nk dinikahkan...suwettt...suker arr ngan pesen baju dia
nk tiru la kak long..hik...hik..hikk


sowi arr...gambar2 sumer cam blur2 jer kan
ni kami anak beranak mlm akad nikah tu....mak pak jer sedondon....anak2 ikot dan jerr
x sangka plak sama kaler tema ngan family pengantin
aku x tau pon dowang pon nk pakai team maron nih 


ni plak masa ari sandingnya
baby blue....i loike
bergambar sesama ngan sepupu2 pompuan En Adam & mak2 sedara dia
yang tudung laboh tu mak ajah I
Sukerrr bangat nengok Sara pakai tudung cam tu
Aritu Sara dapat tudung dari mak ngah nomi nya (yg dok pakai baju itam putih)
aku plak menggayakan baju kebaya dari Bandung
klik sini utk story pasal baju tu



deretan hantaran kedua-dua mempelai
simple tapi look very nice



budak kecik nih tgh mencari kasot dia
dia dh sangap dok dlm dewan tuh
dok ajak ibu p luar plak
baju & suar Sara tuh pak aji belikan
skunk nih aku ble stop jap shopping bju tok Sara
sbb ramai sgt yg nk tolong belikan...hehe.....
sementara dpt subsidi ni amik je la kannn
full story pasal wedding tu leh p usha kat sini
kepada Nor Khuzaimah & Mukmin, selamat melayari bahtera rumahtangga
semoga kekal dunia akhirat & dikurniakan anak2 yg soleh
Ona bila plak? hehe





Thursday, March 10, 2011

4 tahun yang diraikan

Hari ni saya sgt hepi walaupon tgh bz & tensi ngan keje kat opis
persetankan ngan keje opis
aku x mo sebok2 pasal keje lam blog aku ni...semak2
ini kali mo kongsi citer & rasa sempena hari bersejarah
wahhh....cam hebat sgt sejarah ko tu eILa
biar arr kan...ni sejarah aku...ko ado? hehe
ekceli hari ni genapla usia perkahwinanku  4 tahun
huhuhu....cepat tol masa berlalu kan
mekaseh sayang utk 4 tahun yg membahagiakan
mohon maaf kalo ada salah silap yer
minta halal makan minum 


hehe...rasanya aku x penah lagi tayang gambar kawen
sempena memperingati hari yg bersejarah itew aku tempek la kat sini
ni pic masa hari nikah kami
sepersalinan baju kurung shiffon yg ada manik2 & baju melayu satin off white
make-up nih kawan aku dari kecik yg tolong wat kan
ala...mak nya si Lisa tu...ingat tak
(hehe...bajet macam owang follow sgt la ko nyer blog nih kan)
Ina anaknya Cik Ana yg dulu jadi jiran kt umh lama aku
dia masa tu keje ngan DeBella
asanya now ni still keje c2 lagik
dia mmg pandai solek2 owang nih
dia wat make-up ari nikah aku ni free jer...tq yer Ina
kami x celeb pon...rsnya mmg selama nih x penah g p celeb
huhu....cian kt aku kan...(En Adam x heran pon bab sambot2 nih)
katanya x yah la nk amal2kan
x sambot bukannya kiter x bahagia or loving each other...katanya...
yelah2.....saya sokong la juga
tp aku x kira...aku nk wat gak celeb aku sdri
hehe...degil kan...x lah...bukan p wat apa pon
nk kasik hadiah jer kat sayang aku tu



ni ha...nk kasik baju ni kat sayang
wat pakai p keje
rasanya dh slalu bangat aku hadiahkan dia baju sejak kawen
nk tau sbb apa? sbb sayang aku nih berjimat sgt
slagi bju tuh x koyak idak la dia tukor
x pon...kalo baju tu menjadi kesayangan, mmg dia p lenjan baju yg sama jer 24/7
bukan cam wife dia nih...baju sampai x muat almari
padahal almari dh cukop besaq...
hehe....bese la pompuan kannn



suker kaler pink....my fav....
baju ni aku dh bg kat sayang dulu
hari ni baru aku up kat sini
2,3 kali gak rsnya dia dh pakai sblm n3 ni kuar

to you SAYANG...

Husband Partner Friend
Tenderness...strenght...love always
My closest of friends, my true love
He is always there for me in the ways that matter most
I love you for being a wonderful man with so much love to share...
I love you for being a special friend who shows such warmth and care...
I love you for Happy Anniversary