Monday, November 28, 2011

Mode: Rinduuuu...


Huwaaaa.....ibu windu sama kamoo...Sara & Aqil. Huhu. Mulala nk emo time2 camnih. Haishh, rs masa lambat sgt berlalu. Klu ble nk tido mlm ni pastu esk pg bgn dh dpt peluk cium bucuk2 sy 2 org tu. Cuti sekolah panjang ni mak nk dok umh kt Seremban seminggu. Memandangkan aku & incik somi keje jdnya ank2 kene dok ngan uwan2 mrk. Kakak dok kt Seremban Jaya ngan uwan belah ayh. Adik lak dok kt TTJ Selatan ngan my mom. Seb baik seminggu je, klu sebulan..erk. x pe la, 4 ari je pon. Sabtu dpn jmpa blk kan. Tp ibunya mmg ngah memendam rindu ni. Nak2 bila tingat tangisan budak bedua tu bila tgk ibu ayah nek kete nk blk Cheras.Kakak la yg paling hyper nangis. Hmmm. Ya Allah, Kau peliharalah ank2ku dari perkara2 yg buruk. Berikan mrk kesihatan yg baik. Begitu juga buat kedua bondaku. Semoga diberi waktu utk kami terus bersama. Perkenankanlah.


Saturday, November 19, 2011

Makan2 @ Fish Manhattan


Yum3. Dap2. Cuti Awal Muharam (lama giler dh berlalu kan) kami blk kg yg x bape nk kg tu kan. Hehe. Acara yg x leh miss ialah jln2 & mkn2. Pot feveret kami mana lg klu tk @ JJ Seremban 2. Dah itu je nan ado. Hiks. P time cuti umum + coti sekolah kan....hah padan muka sbb payah kemain nk dpt paking. Kebumbung juga sudahnya. Acara plg best ialah kami mkn @ Fish market Manhattan. Aku dh pnh try sblm ni kt Sogo. Masa tu di perkenalkan oleh my best buddy kat opis. We all guna groupon. Kali ni menghasut partner in crime sy lak try. Foodnya ok...shedap. Spagetti tu very the hotz. Puas mkn udangnya. Lam spageti ada udang p amik lg udang ala tempura. Yg cekelat tu namanya Coklat Mudpie. Dlm nya inti aiskrim. Pon shedappppppp. Nanti kiter g mkn c2 g yer.

Published with Blogger-droid v1.7.4

Thursday, November 17, 2011

Wordless Wednesday

BlogBooster-The most productive way for mobile blogging. BlogBooster is a multi-service blog editor for iPhone, Android, WebOs and your desktop

Saturday, November 5, 2011

Pakcik Gedek

Acara BW telah menemukan aku ngan blog pakcik ni ha
Aku 1st tau pasal pakcik ni melalui adik Ulat Chomel
Simple je blog dia (kategori blog yg aku suke)
Gambar seketol (opkos la gamba dia sesaje kann)
Ayat sepatah 2 kata jek
Kretip pakcik ni (katanya org ART kan)
1 lg bog yg listed dlm my happy reading
Cer kowang terjah blog pakcik ni & wut say u?
Group hug je la pakcik kannn....

(^_^)

Al-Demam

Uhuk..huk...uhukk....lemah2 badan nih. Baru baik demam. 3 ari terperap @ umah (osah eh den x kojo la kan). Kami anak2 beranak men pas2 baton demam. Dimulakan ngan si kecik Aqil yg demam sebaik aje lepas Deepavali. Huhu...ibu cotiii 2 ari sblm tu dia sihat walafiat, elok ibu stat keje dah dia demam. Makin tecik dak tu dibuatnya. Seminggu 2 lepas mmg dh terasa badan cam x bape ok, tp wat dek jer la. Cuaca la ni kan ujan je tetiap ptg. Sudahnya 1.1.11 demam jugak aku & siap kene kat opis lagi. Huh...paling tidak suke bila stat sakit waktu tidak berada di rumah. Aku mmg kalo demam/sakit lebih comfort dok tpt sdri, tpt yg aku familiar & tpt yg aku selesa. Dok opis ngan ragam manusianya yg mcm2 masalah (c-bankrap la kan sapo laiee), ngan keadaan fizikal opis yg jahanam (serba serbi rosak & x membantu langsung), tepon opis lak memekak kringggg krongg....kringg...kronggg. Arghhhh....sesak napas dibuatnya. Pagi hari still ok, masuk time lunch dh x selera makan (hanya melantak buah 2 jenis, pon x abes gak) di + ngan pala hotak berdenyut2 mcm minta kene hantok kt dinding (seyes sgt sakitttt tahap x mampu nk angkat kepala). Kol 4 ptg mmg dh x leh nk pikol pala ni aku lepak kt surau je la. Roger2 ngan en somi, dia bz kot. Niat ati mmg x nak nyusahkan dia, tp aku x leh nk pk panjang la time2 sakit ni. Soh dia jempot, tp x tahan nk tggu lebih lama, lagi pulak time tuh ngah ujan. Ku kira kan en somi ku itu akan lewat ya amat jd ku cabot dulu balik umah (sian dia smpi...isterinya x do. Sowiiii cayunk). Pelan2 seret kaki p nek lrt yg biasanya kurasakan sgt dekat, tp aritu cam nk kene daki gunung & redah laut jer jauhnya. Dah la ujannnnnnn. Pakcik teksi hari tu ramah tamah la pulak kan. Ngah sakit2 ni dia ajak borak2. Hadoiiii la pcik, tolong la....sy ngah biul ni, jgn la friendly sgt. Oh...aku mmg x ske kepoci2 time sakit. Time beranak pon x kuar sore tau :p Jgn la nk tanya itu ini ngan aku, citer sana citer sini. Memangla x akan ku layan. Harap maaf la yer. Aku nk dok diam sdri2 sehingga sakit aku ilang. Sepanjang demam ni aku x menjengah pon ke klinik. Mkn je ubt yg ader kt umah & selebihnya berehat & bertenang. Now ni, alhamdulillah demam dh kurang. Tinggal lagi batok & sakit kepala ni yg x susut2. Isnin ni nk g jumpa Dr Norlela la minta cek kan kami anak2 beranak. Harap2 dia ada kt klinik. Esok nk raya kurban. Selamat Hari Raya semua. Den x der semangat nk rayo ni ha.