Sunday, December 30, 2012

Sayonara WPKL



Hari ni weekend terakhir dalam tahun 2012. Hari ni kawasan umah sy ni x der air plak. Aduyaiii. Camno niha??? Dah la x notify apa kan, jd nya x lah kami nih menadah buat stok (ntah2 kami yg x terima notifikasi ek, mandai jer salah kan dorang). Tapi umah mak sy pon x der air gak!!! Tu yg menambah parah. Baru je plan nk berkampung umah mak. Haishhh. Ok, thats not the point! Sambil melepak kt umah x buat apa ni...sy BW kat page my x-collegue Nadirah. Then im stuck kat n3 FAREWELL HI-TEA. Huhu, im touched! Aku sendiri hanya sempat buat ucapan perpisahan jer kt blog ni ha. BTW tq Nad. Miss u muchRasanya x der apa nak tambah lg coz takut airmata membasahi PP lagik. Kiter layan jer gambar2 sepanjang hari terakhir saya di opis lama yer. 




Dari Kanan Atas: Ryn, Norzamah, Me, amoi GCL, Zaili, Kak Suahaida

Dari Kanan Bawah: Sakina, Asmayon & Kak Cherylisious




Hi tea dh nak stat. 3 of us dok kat seats sama2 ngan all the lady boss

Tq puan-puan sekalian for this event

Yang 2 dari Kanan tu naik pangka p HQ, Putrajaya

She my ex-course masa degree kt UiTM Shah Alam dulu

& was my senior kat opis

Congrats Fiza & all the best in future

Yang 2 daro kiri tu amoi Gan Choon Ling

Dia akan bersama2 saya di Shah Alam :)



Dari Kanan: Kak Chelvi, Kak Ct Khairiah, Zaili, Nadirah, Me, Kak Nurul Azeannie & Amoi GCL

Masa ni baru lepas nangis sakan. Sob...sob...

Tu ler 1st time sy nangis depan public. Shame on me

Bila ingat balik cam nk gelak pon ada

Ntah apa2 kan nak nangis bagai



Small & sweet token from Kak Suhaida

Mak buyong nih pk nye makanan je la ek :p

Tq sis



Ni personally from my immidiate superior

Want to know what inside?


A 2013 Diary

Tq Puan for everything



Huh!! This is so sweet of my besties Asmayon

Haishh....sgt terharu bila baca kad nih

We share so many things together

Up & down kat opis bersama-sama



Maybe for others, kad tu biasa2 jek

But for me its soo meaningful

All the best Asmayon



Hok nih, Pn Sakina yg bagi

Wanggiiiiiii....hihi bedak Drypers for kids

Tq Che Kin

Rindu kan kesempoian CK nnt :)



This 2 came from my luvly Chelvi

She's my PT yg very the kind hearted

Shopping bag tu sgt ler bergunanya

Dah sampai Sarawak pon beg tuh. Tq ya!!



Yang ni gift from the Unit

Jam dinding yang ada patern no 1-12 & comes in black & red

Me loikey :)


Last but not least, dpt result peksa gak ritu

Huhu...sadisnya markah

Dah lama x amik exam la katekan

Pastuh mmg x study kan

Haruslah markahnya ciput

Subject plak more to law :p

Pasnih ntah merasa lagi ke tak amik exam kat opis camnih



Tqvm all for the pressie :)

Buat susah2 jer korangkan

Buat mereka yg x der dlm n3 ni (verangan cam dorang bace ler kan)

Semoga kalian sukses dlm menjalankan tugas

Trimas for all the cooperation for 5 years ++

Hope to c all of u again di lain kesempatan

~~ XoXo ~~




Saturday, December 29, 2012

Shopping ke sekolah

We are about to leave 2012 & 2 days to go b4 we meet 2013. Are u guys ready?? Hehe...ready or not, time will not awaits us. Ok, today d 4 of us turn up hubby's frenz weedding @ Kg Selayang Pandang. His buddyz during scholl time in UiTM-En. Naz. We're leaving @ 2 pm & nxt stop to Tesco for preparing our pretty girl's things to school. Yeayyy!!! (>_<)



Seeeee....how she excite to go to school. Lom apa2 dia dh alert us to get her 'beg tarik2'. At 1st dia pilih yg besar punya, thn slow talk ngan dia & get her a bit smaller one. She x kisah punya all d pics, kartun or any theme as long as a brand new beg tarik :) Then get her Barbie shoes, new panties, stationery, botol air...bla...bla...bla...& the list goes on & on :p



Ok, that's a lil bit abt our parenting jorney so far. I'm a happy mother to see Sara so positive towards going to school for the 1st time. Hope she gets many friends to be with & learn more & be energetic about learning. Lots of luv from ibu & ayah Sara. Muahhh. XoXo



Tuesday, December 25, 2012

Sarawak Day 2




Okay, ni starter 2nd day kami di Sarawak

Masa ni Majlis bertandang belah pengantin lelaki

My hubby's cousin wedding. Congrats again Ona

So sweet both of you.

Tu mak nya si pengantin pompuan

Sesi merenjis

Nice colour & its my fav!!!



Cuaca that day sangatlah panas

Esp masa kt wedding

Anak-anak dh cranky ajak balik

Haishh...3 budak lawan 8 dewasa

Opkos la 3 budak tu menang. Hiks.

Then kami outing p ukur jalan kat Kuching plak

Masa ni dh kepenatan, tgk je lar luas mulut Aqil menguap tu

Haha...dia baru bangun tido tuuu, masih sangap

Ni kt Waterfront, Ayu jer ek jalan2 ngan bju kurung bagai :p



Hah, ni mak den, makcik Pekzah

Hehe...dpt gak mak sy mengepak ke Sarawak ni

Yg ngah eksen ngan kamera tu la tour guide kami :p

Kapel bju merah kat belakang tu my in law

Memasing ngah layan angin tepi Sg Sarawak



Ni masih view di Waterfront

Astana YDP kot ek tu

Ntah la sy x bape arif nak story lelebih

Cuma suker ngan view nya yg menarik 



Ni plak Dewan Undangan Negeri Sarawak



Ni dulunya Masjid Negeri Sarawak

But currently mereka dah ada Masjid baru

Kat compound Masjid ni ada kubur

Masa ni kami dok lam kete pusing2 town sambil cari parking

Apa yang dan snap, sy snap jer



Ni port femes kt Kuching....meowww~~~~

Amik gambar dari dlm kete jer la

X dan nk dok sesama ngan kucing tu. Huhu...



Ni masih kt tepi Waterfront

Cuaca yg tadinya panas dh jd mendung

Masa ni cam nk hujan

Uik...Cik Sara kemain lagi menelek buaya tembaga tuh



"Aaaaaaaa!!!!! Tolong jgn makan sy sang boya"

Hehe....sengeh je Aqil ek tengok ayah men ngan boya

Abes la sy klu en somi tgk pic ni. Sowii yer laling



Ni pic last kt Waterfront. Hujan mau turun

Kami cecepat jln nk masok mall plak

Memasing ngah kepenatan tu

Tapi bejalan punyer pasal, hilang penat yer dak!

Lokasi seterusnya pasni ialah PANTAI!!! 

Yuhoooooo....

Jauh gak perjalanan dari Kuching nk ke Santubong

Sampai tetido2 kami. En driver 2 orang je yg berjaga



Cantik tak...cantik tak???

Bukan saya tp pantai tu yer. Ngeh3 :p



Hmmm.....lovely abiance

Breathtaking view

Bestttnyerrrr....dok sini

Fresh air, tempat bersih, x ramai umat manusia

Sangat menenangkan @ Santubong

X jauh dari sini ada Gunung Santubong



Cikgu Asan ngah melayan anaknya Wafiy

My mom & my in law, Nomi

Ni sesi melepak tepi pantai



Beach Boys :)



Kakak Sara & adik Wafiy 

Masa ni they all ngah main kete

Memasing dapat beli mainan kat sovounir shop

Me as usual mencarik FM tuk top up collection

Tapi mahal sket kat sini

Benda yg sama leh dapat murah lg kt Waterfront



Acara berkawat tepi pantai. LOL :p

Dua beradik yg hepi giler dpt dtg sini

Biaq pi ngan bju kurung ke hapa

Janji dpt melepas lelah kannnnnnn



~~ Spot the 3 kiddos ~~

Dipayungi burung kenyalang

Belakang tu lah Gunung Santubongnya

Sebelum lepaking tepi pantai ni, kami p isi perut dulu

Layankan menu petang kami di Santubong ni...



Satay 10 cucuks

60sen 1 cucuk (klu x silap)

cinonit sgt cucuknya & w/out ketupat

For me x ok, tapi dh laparkan



Ni air apa ntah namanya. Dah lupa

Lagi pon ni bukan menu sy

My bro yg oder atas nasihat tour guide

But the taste is marveles!!!

Kombinasi aiskrim, buah campuran & jus soda & laici

Hehe...sy hentam je resipi dia tu




Burger nih dipesan oleh En Tour guide kami :)

Its serve with fries oso



Tadaaaa!!! Ni la air feveret sy sepanjang kat Kuching

Laici Susu. 1st time try kt Kuching terus melekat

Itu jer la xtvt di ahri ke-2

Malamnya kami p dinner kt Kubah Ria

Kalo x silap mlm tu game bola

Msia v Thailand

So pot makan penuh ngan kaki bola

Menu best kat Kubah Ria ialah ayam golek/panggang

Syehdappp giler, suggested by my buddy Shasha Sim

Okaylah, kiter stop sini dulu

~~Selamat Hari Natal~~



Monday, December 24, 2012

Jejak kami di Sarawak: Day 1


Ok toksah melalut jauh...now mari kiter tengok tempat penginapan kami di sarawak yer. ami tinggal kat 1 rumah teres 2 tingkat di kawasan yang bernama Semerah Padi di Kuching. Rumah tu milik family angkat adik ipar saya, Syafiq. Rumahnya ada 4 bilik & 3 bilik air. Ada dapur yang lengkap dengan gas, peti ais, minyak masak, sudu, garpu & pinggan mangkuk. TV ada 2, 1 LCD kat family hall kt bawah & 1 lg TV gadang kt master bedroom. As I can say...fully furnished & fully satisfying :) Tq tuan rumah for the accomodation. The tuan rumah sangatla baaaaaikkkk. Mari jamu mata dengan interior rumah penginapan kami....



Ini bilik ke-3, pot angah + wifey + Wafiy :)



Ni 2nd room pot my mom & my bro



Ini pemandangan dari bilik ke-2. 

Rumah 2 tingkat atap mearah tu lah rumah tuan rumah kami. 

Dekat je kannn....belakang umah we all je :)


Dan....ini bilik kami ler

Master bedroom + bathroom

Masa ni memasing ngah kepenatan & mentidokan diri

Utk arini ada 3 trip penerbangan for our group

We all 4 beranak 1st group to arrive

2nd group my mom & my bro

Lebey kurang kol 3 ++ pm ari yg sama flight mereka sampai KIA

Then belah malam, last trip ialah my in law 3 beranak

Depa nih smpi umah dh tengah malam. Aku dh selamat belayar dah.

Sian encik supir a.k.a En Syafiq kene ulang alik jemput bagai

Hehe...jadi tuan rumah camtu ler kann....biler lagi yer dak???



View from our room

Nice ambiance

Kejiranan yang tenang

Ekceli sama jer ngan most of tempat kat Semenanjung

Tapi sebab ngah mode berjalan2kan...

Sooo....semua pon rasa cam best sgt2. Hiks :p



Pagi tu, sy oder Laksa Sarawak utk sarapan @ Kopi O Corner

Sampai KIA lam kol 11 pagi kot

Terus jer Ustaz Syafiq bwk kami sarap

Laparrrrr sesangat tau!!

Menu di atas sedap pada tekak saya

X ada sequence langsung penceritaan saya

Acilah ek men lelompat cenggini

Dinning area

Ni plak port kami makan2 & lepaking



Haa....ni sudah tentu lah famly hall nye kannnn

Bestnya la kan klu dpt umah camnih sebijik kat Kolumpo

Shah Alam pon ok jugak!!!



Ok, last port ialah dapur

Ada la yg basic utk bancuh susu anak ke

Nak rebus maggie ker, masak air ke, bla...bla...bla

Trimas tuan rumah yg sangat sporting & againnn, very the kind

Berapa we pay for all this????

Tettttt.......sila tanya dengan tuan tanah yer :p

Malamnya kami p makan kat My Village Barok

Sini ada plat JJCM lerrr

Mesti meleTOP food dia kan

We all sepakat nk try Nasi Ayam Penyet dia

Omnom....nom...nom....sedapnya

Terliur plak sambil wat n3 nih. Haishh.



Ni acara penutup sesi hari pertama di Kuching

Ustaz bawak kami p kedai kek lapis MIRA CAKE HOUS

X kan nk beli siap2 dah kot

Kami ada 4 hari lagi kat sini. Kiter lek lu

Last day nnt kiter singgah lagi tapau bwk balik KL yer

Utk malam ni kami try tester dia dulu

*** to be continued ***



Sunday, December 16, 2012

Sarawak kami datang!!!



Weeee~~~Terujanya saya. Kami ke Sarawak utk julung2 kalinya. Program ni kami dh rancang dari Januari lagi. Flight tix pon dh booked dr awl thn ni. Rembat promo tmbg murah by Air Asia. Penyebab kami boleh smpi ke Sarawak ni krn menghadiri Majlis bertandang ke rumah pengantin lelaki. Sblm ni sy dh post pls wedding Husna kan. Jd kali ni kami mewakili rombongan perempuan ke Majlis belah lelaki plak. Di Sarawak majlisnya pd 9 Dec. We all grk dr LCCT seawl jam 5 pg 8 Dec, Sabtu. Mendapat bantuan ayah sy utk ke LCCT di pagi hari Sabtu itu. Patutnya on 10hb sy kene melapor diri ke Shah Alam. Tapi Sarawak punyer pasal, postpone la lapor diri tu ek. Alaaa....jabatan yg sama jek pon.



Ms ni time bfast kt McD LCCT. Punyalah ramai org...panjang Q nya. Adehh.
Sambil tunggu hubby solat subuh, minta cik camera gurl kiter amik gambar



Ni pengalaman pertama bapak & anak2 ni naik kapal tebang. Ibunya dh penah naik masa g kursus BTN kt Besut, Tgganu tahun 2009. Jadinya bdk2 ni kemain lagi excited bila tau mrk akan naik kapal terbang. X tau dok diam. Melasak je kejenya. Mmg sgt lah penat. Haishh!!! Masa ngah tggu flight time nih, elok jer Bob AF, Mesra~~~~ dok sebelah aku ngan PA dia kot. Dgrnya nk balik Limbang. Balik kampung la yer bro. Time nih gak, ada 1 auntie Sarawakian hulur 1 bungkus roti Gardinier. Kemain banyak lagi dia anak-beranak borong roti tu. Rupanya kt Sarawak mmg x ada roti Gardinier ek. Baru ku tahu!!!



4 of us leaving on a jetplane...Dlm flight lg la excited moments dorang. Nasib dlm flight tu ada kanak2 gak. Bdk tu siap nangis2, tp my kids ni x nangis cuma volume tu high pitch sket. Sumer benda nk ckp kuat2. Perjalanan mengambil masa 1j45 min. Flight lewat sket ms btolak. Patutnya 8.20 pg. Tp dekat 8.45 pg bru berlepas. Dlm flight sy sgt la mengantuk, tp nk tido x bole lelap plak. Mayb x selesa ngan seats. Ekceli my MIL & FIL patutnya ikot skali. But last minit hv to cancel sbb my SIL just delivered so MIL kene take care of her yg dlm pantang. So sblh sy got empty seat & sblh hubby pon ada 1 empty seat. Hubby check-in gak for them wlupon tau both of them not going. Hehe....so AirAsia x leh nk jual seat tu kat org len. Boring dlm flight sy abeskan ms ngan bergambar. Layankan pose2 Sara & ibu.



Yeayyy!!!



Cakkk!!!



Sleepy head (>_<)


Sara ngah menikmati keenakkan air ribena yang berharga RM7!!!
Seb baik si adik ngah titon time nih
Kopak duit ibu nk menghulur RM14 kat FA AA tu



Verangan & feeling2 apa la encik somi yerr??



Sempat g beli FM airport transportation by AA.
Acara wajib time kali jalan2 luar kawasan
RM39.90 (kalo x silap)



Mohon stop sini dlu. 
Nnt sy smbg lg jejak kami di Sarawak. 
Hehe...n3 ni x touchdown bumi Kenyalang pon lagi. Tata...