Tuesday, March 10, 2015

Happy 8th years My Love

Every morning I wake up & see,
The most handsome man lying next to me.
He's the one I cherish & love,
A blessing sent from Heaven above.
I will love him as a faithful wife should,
And do everything for him I could.
I would let him know everyday,
That I love him more than words can say.
For the 3 children we have together,
And the love for Allah in each other.
It will keep our love for each other strong,
And Allah will guide us away from all wrong.

Monday, March 2, 2015

KIDZANIA PT 3 - BOMBA

Masih dengan ceritera Kidzania
Tapi kali ni malas nk coret apa2 yg penjang lebar
Jamu mata ngan gambar2 jer lah
Sebabnya kt sini anak2 Ku x der rezeki nk jadi ahli bomba
kat Kidzania ni bahagian Bomba ni paling bizi
Area ni paling ramai budak2 Q nk mintak keje
Sebabnya gaji jd ahli bomba ni agak tinggi
Jd berganda2 lah KidZos kan
Ibu ayah dah kepenatan nak bertahan lebih lama
Jom kiter cari keje lain


Menunggu giliran nak keje kat pertrol station
Keje isi minyak kete


Tolong!!!!!!!!! API!!!!!!!
Hotel Kidzania dah terbakar


Api semakin marah nampaknya
Hehe...tapi api dok elok kat dalam hotel jer


Rumah terbakar panggil bomba
Bomba dtg berlumba2


Siap ada real fire-engine
Tukang bwk ofkos ler staf Kidzania
Yg kiddos nyer lah tukang padam api nnt


Yg pakai uniform blue-black tu Polis tau
Tu 1 lg job yg most wanted kt Kidzania
Aqil sibuk tok nk jd Polis
Tapi asik x mendapat sebab long Q
Gaji Polis pon di bayar tinggi gak
Jadi Polis akan bantu bomba utk kawal keadaan 


Syiok budak2 ni dapat sembur2 air kannnn



Sunday, March 1, 2015

KIDZANIA PT 2 - POST OFFICE


Kiter bersambung explorasi di Kidzania. 2nd job budak2 ni amik menjadi posmen di POS Malaysia. Cam biasalah, lepas disambut ngan Kaiiiiiii. Budak2 kene sarung uniform keje lah kan. Pastu dorang disuruh utk hantar bungkusan ke kilang coklat Cadbury & Farmasi kalo x silap (maaf lah, memanjang lupa jer lah kan bila wat n3 yg dh basi nih) 


Staf Pos Malaysia soh pose2 dulu sebelu kerja


Posing lagi dik


Aqil dah sampai kilang cokelat
Besar jer kotak tu, Isinya kosong jer
Wat syarat jer tu. Dia ngah sengeh2 cari staf kilang coklat utk received parcel
Sebab kene sign upon received parcel tu
Kalo tak nnt Pos Msia X bayar gaji kang
Sbb x der proof receiver dh terima barang


Siap task Aqil
Kakak plak ready nk p hantar parcel ke Farmasi


Tu board merah utk penerima sign terima barang yg di pos
Siap tugasan p balik ke kaunter Pos Malaysia
Serahkan board merah Ngan uniform
Then dpaatlah gaji utk keje tu
Beranak lagi KidZos mereka
Yehuuuuu!!!!!!!!


Next stop???
Hmmmm...to be continued next n3