Friday, May 3, 2013

Rombongan tadika Sara

 
 18.4.2013 lepas Sara & the geng di bawa dek cikgu p melawat Bengkel membuat pizza & Kilang Roti. Hiks...basi dah pizza tu ek :p Ibu ayah x dapat ikot ler sebab tuntutan kerja. Jadinya gambar ni jer yg ada sebagai bukti rombongan dak Sara. Bekalkan dia ngan RM10 wat blanja. Penyudahnya, duit RM10 x guna pon tapi bekal lam gambar tu sampai ke umah. Sebenarnya cikgu dah minta sumbangan dari mak pak sebelum event, katanya x der fi tuk masuk bengkel & kilang piza tu tp nak sumbangan utk sediakan goodies bag tuk kanak2 yg p melawat tu. Kami pon dah hulur la juga sama cikgu. Sajer je kasi lagik duit blanja kot2 ler ada plak pot lain depa melawat & tetiba Sara nak membeli belah plak kan.
 
Balik bila sesi soal jwb, sara citer dia g tgk wayang plak.  Aikk??? Kompius ibu. Hihi...tapi cerita tang pizza & roti tu ader ler juga. Sara ckp dia diberi peluang buat piza. Katanya lagi, dia dpt letak nenas & ayam atas piza...pastu masak piza tu.
 
Balik umah Sara dengan bangganya tunjuk roti2 & piza yg dia dpt. Katanya, Sara tinggalkan sket utk ibu piza tu. Huhu...terharu ibu. Wlu pon piza tu dah liat kemain time ibu balik, ibu makan jugak demi krn sara. Ekceli kalo x tgglkan pon ibu x ralatnyer kakak. Roti tu plak dia ckp dia beli  tuk adiknya Aqil.  Ada la juga dia agih2kan kat sepupu dia yg dok sama mak aku jaga tu. Siap uwan pon merasa gak roti2 tu. Baper byk la gamaknya roti dia hangkut balik ek? Overall, Sara nampak happy dpt join lawatan tu. Dia siap ckp nnt nak bawak ayah ibu plak g melawat tpt tu. Hmmm...apa2 jer lah kakak.
 
 

No comments:

Post a Comment