Wednesday, May 1, 2013

I-City Water World Theme Park

Selamat Hari Pekerja yer. Cuti tengah2 minggu ni memang x kemana la. Time2 ni ler nak up n3 to date kan. Ni citer awal bulan April, to be exact on 13.4.2013. Kalo nak tahu...tarikh yang sama byk plak event yg berjalan yg perlukan komitment aku & family. Contoh mcm ada Karnival Sukan 3 Penjuru by my office kat SIRIM, Shah Alam. Depa dok ajak aku join main netball. Hmmm...2 tahun berturut2 aku join. Tapi kat opis baru ni nmpknya x der rezki nk take part. Nemai, later2 la k. If been invited again. Hiks :p Same date gak ada Sukaneka Tadika Islam Az-Zubair to be atteded by Sara. Tapi dedua2 kami x p & sudahnya kami end-up lepak kat Taman Tema Air I-City, Shah Alam. Hihi...nak awat cemana kan, dah di tempah & bayar awal2 lagi. 2 family yang patotnya join. My family & my iparnya nyer family. Tapi, biras & anaknya x dpt ikot lak last minit sbb anak buah den tu baru baik demam ke hapa, camtu lah rasanya. So my adik ipar je yg turun. Tiket beli for 8 persons, tapi yg muncul cuma 6 orang jer. Bzair tiket. Kalo tau den hangkot omak den samo. Huhu. Kol 8 ++ pagi dah kuar umah.
 
 
Hehe...bekalan la konon2nya. Tapiiii....x berusik pon. Belek2 blog yg dah up pasal I-City Water World ni katanya NO outside food. Makanan kemain mahal. So, ni cobaan utk seludup makanan-packing lam beg pampers. Ampun yerrr. Sebelum sampai tu kami dah sarap baik punyer nasi lemak umah mak kan. So memasing kekenyangan. Mcmtu gak lah kami bwk balik semula brg seludupan. Ngeh3.
 
 
 
X nampak la mcm bwk makanan ye dakk??
Nemai...bekas air tu diorang allowed la
 
 
Budak2 ni dah siap beruniform mandi sejak dari umah lagi. Senang keje, nnt sampi tggl bukak apa yg patut & dah boleh terjjun tiruk dlm kolam. Memasing diberi pakai jam. Jam kami kaler merah sebb kami amik tiket tu siap ngan loker skali. Boleh jer kalo x mo loker, tapi brg simpan luar jer la. Aku book tiket murah tru online jer. RM15 for Day Session (9am-4pm). G book tiket korang kat SINI!
 
 
Haaa...ni lokernya. Kunci loker ni ialah jam merah tadi.
 
 
Ni cara camana nk simpan barang lam loker
 
 
Jam merah tu korang touch ler kt alat kaler itam tu yer.
 
 
Huh! Wat per tu yang??
 
  
 
Hehe...budak paling seronok dapat beremdam lam air.
Ni kat area kolam kanak2
 
 
 
Time ni awal2 lagi, so x ramai sgt yg dtg
Tggu la lam kol 10 ++ tu org dh stat ramai
Area kolam kanak2 ni air dia sejuk giler
Kolam2 lain tu air suam2 jer
Tapi X dan ler nk snap2 kolam2 lain tu.
 
 
 
Eh!! Ibu kanak2 pon bersuka ria  gak ler :p
Hehe...kiter kene jaga anak ler (alasannnn)
 
 
Hokay...itu sajer yg sempat di rakamkan
Ada 6 kolam & aku main 3 jer
En Somi main la yg gelonggsor paling besar tu-TORNEDO
Aku nengok jer la sbb nak kene monitor anak2 kan
Tapi rsnya, aku x sanggup kot nak naik, cam seram je
 
 
Overall, best la kalo takat RM15 tu kan
Tapi kalo bayar harga tiket asal x la berbaloi kt aku
Baik p tpt lain. Ngeh3.
 
 

No comments:

Post a Comment