Monday, August 26, 2013

Raya pertama

 
Raya pertama kami di kampung ayahanda. Kg Selemak bukan Lemak Kg Santan yer :p Tahun ni sama jer mcm tahun2 sudah. Kami akan ke rumah ahli keluarga yg paling veteran. Atok & uwan ler kan...sapo laie. Tapi sejak 5 tahun lepas, kami hanya ada uwan belah my ayah je. My mom dah anak yatim piatu. Same goes with my MIL & FIL. Both dah x der mak pak lagi. Cuma tinggal ayah kiter jer yg masih ada ibu je lah. Jadinya....kami akan ke rumah uwan Ijah dulu sebelum langsung ke rumah ma pak sedara yg lenlain. Tahun ni kami wat raya shoot lat luar jer. 2 tahun sudah bergambor ria ria dlm umah. Asalnya....x sempat nk bergambor lam umah. Abis yg lelaki solat raya, kami salam-bersalaman, maaf bermaafan then kami 4 beranak ke umah mertua dulu kat Seremban Jaya. Repeat the same then baru lah ke umah uwan di Kg Selemak nun. Ni posing belakang kete paksu kat laman uman uwan. Aqil tu mula lah...wat pasal bila ibu nk bergambor. X abes2 ngan atomen.
 
 
Orang nk tema purple dia pon nk tumpang skaki. Al maklum la....nk set tema sendiri lone ranger la puloks! Kui...kui...kui :p Nasib badan la pak ngah kan. Doa ler bebanyak. Saper2 dok bekenan kt mamat posing ngan kiter tu roger2 la ek. Hiks :p
 
 
Yang ni adik bongsu skali
Melunjai tingginya dh ngalahkan kak yong
Yg ni not recommended ler
Sendiri pon x stable, acaner nk jg anak org
Dia now ni menjadi baby sitter helping my mom
 
 
Haaa....yg ni mmg kiter dh cop yer. Jgn saper2 ngengade nk kacau. Ni kasi nengok je pon dh untung. Hehe. Ni mmg terbaek dari ladang. Dunia akhirat.... InshaAllah. Alhamdulillah dah tahun ke-7 sambut Syawal sesama kan laling. Banyak tahun lagi ni nk tempoh.  I LOVE U!!!
 
 
Ni time kami2 je kat umah ngan family Paksu
Sambil makan2, borak2, cam bese ler posing2 kannnnn
Uzur benor dh umah uwan ni
Kopak sana, kopak sini, byk jasaya
 
 
Eh! Eh! Muka ni lagiiiiiiii. The 4 of us in purple. Unggu pelbagai tone. Apalah yg cayang sy dok terteleng2 tu? Kakak X abes2 mengunyah lagi. Menu kami di sini ada nasi impit, rendang ayam, kuih muih raya. Tapi tahun ni uwan cam x buat kuah kacang la. Aisehhh, kurang kick sket. Faktor usia mayb kan. Maksu yg dok situ pulak demam time raya. Nemaiii....kiter cari kt umah lain ler menu tu kan. Sudahnya memanjang hari tu org dok hidang nai impit ngan kuah lodeh sama kuah kacang.
 
 
Haaaahaaaaahahaaa....kakak yg cranky sebab kain dia dok lekat ngan kemuncut. Ibu dh ready nk posing2 tgh laman, dia wat kerahan tenaga soh clearkan kain dia dari kemuncut. Caner nk jd Kg Girl ni? Kemuncut pon dh bising2. Ayoooo. Ok, settle umah uwan, kami serang umah mak lang, pakcek, cik midah etc...etc.... Itu lah serba sedikit raya pertama kami di kampung halaman.
 
 

No comments:

Post a Comment