Tuesday, August 27, 2013

2 hari di Hari Raya

 
Raya ke-2 dah x rancak sgt kami bejalan. Kalo ada pon umah2 yg dekat2 jer. Lagi pulak, memasing now ni byk yg dh berkeluarga sendiri & 2nd day ni dorang berangkat ke umah mertua masing2 puloks! Me & hubby je x kesah nk pikir2 pasal turn or umah mana sebab tetiap tahun rutin nya sama jer. Dalam masa 1 hari leh g umah dedua belah gak. 2nd day ni budak2 dh melaram baju kasual. Pic atas nun masa umah adik ayah, Pak Ngah Zul kat Taman Tuanku Jaafar. Dia jemput dtg raya makan mihun tomyam, roti jala & begedil kentang. Kami 2 family jer. Pastuh kami menyinggah umah Cik Azmah yg dok area2 situ gak. Hehe...citer cam 1 donia kenal jer ek kaum kerabat den ni. So...end up ngan makan2...minum2...borak2...sampai pengsan!!!
 
 
Puteriku melaram baju kasual ngan kasut pilihan hati
Kasut tu ler sarung ngan baju kurung sama
Hahaa...x agak2 pakai kasut kasual ngan baju kurung kan kakak
Lantak situ, asal kan dia suka & pakai
Kang beli yg pilihan ibu x pakai pon x guna jugak kannnnn
Dia panggil kasut tu, kasut pelangi a.k.a kasut purple
Siap request stokin Barbie pon nk kaler purple juga
Adik tu, kasut nya di suggest oleh mak pak & dia approve
Asal ada gaya2 cam ayah punya kasut, adik on jek
Suker plak ibu nengok adik pakai kasut tu
The kaler ibu yg pilih. Hehe...i loike RED!!!
Adik nk stokin gak, tapi dia idamkan stokin tema 'Atomen'
Manolah ibu nk cekau stokin gaya gitu dik
Puas merata cari hingga saat2 akhir Ramadan
lepas raya sambung carik gak
Tapiiiiii stil x mendapat :(
Ayahnya kene hangkut kete & motor balik kg gak
Kete adik kiter drive balik ngan batalion b4 raya
Kami berdua plak merempit balik kg 1 hari sblm raya
Best2 naik motor all the way from KL to Seremban
Kelainan sket dari tahun2 sudah
Ok, watamat 2 Syawal nyer story mory
 
 
 

No comments:

Post a Comment