Wednesday, August 26, 2009

Baju Raya...


Semalam gaji masuk. Pas settlekan semua hutang piutang, aku g Sogo shopping. Ada Warehouse Sale kat Tingkat 5. Macam2 ada. From top to tow, in & out. My plan, nak cari baju raya si kecik. Memang ada yang berkenan, tp harganya cam X bape nak ok. Yang X berkenan harganya murah plak. Tp aku rembat gak sepasang baju tuk sara. Baju raya ker nih?Hehehe...ntah ler. Pasnih tinggal carikan dia baju kurung sehelai, gaun sehelai & kasut.











Friday, August 21, 2009

Salam Ramadan

"SELAMAT BERPUASA & SEMOGA IBADAH KITA DITERIMA ALLAH S.W.T"

Monday, August 17, 2009

Tarikh Luput Silinder Gas

Ramai kat luar sana yang tak tahu. Saya tahu pun dari stokist gas sebab ada insiden yang berlaku. Selinder gas yang dah expired tidak selamat diguna dan boleh menyebabkan accident. So hati-hati bila menerima selinder gas dari penjual gas. Di sini caranya bagaimana memeriksa selinder gas LPG : Di salah satu sisi selinder gas expiry date akan dikodkan secara alpha-numerical seperti berikut; A , B , C atau D diikuti dua digit, contohnya D06. Huruf bermaksud suku ke berapa dalam satu tahun
A utk March ( Suku pertama ),
B utk June (Suku kedua ),
C utk Sept ( Suku ketiga ), &
D utk December ( Suku keempat ).

2 digit itu pula menunjukkan sehingga tahun berapa selinder itu selamat digunakan. Jadi D06 bermaksud selamat digunakan sehingga December 2006. Kongsi message ini dengan rakan-rakan anda. Ia mungkin dapat menimbulkan kesedaran dan menyelamatkan nyawa.

Jubah

Kat umah aku ada 1 helai kain pasang yang nak antar tempah. Tapi tenagh berkira-kira nak wat fesyen apa. Ada la selak2 majalah wanita kepunyaan sorang akak kat opis arituh. Nampak 1 jubah nih...nak beli siap tak tau kat ner. So aku plan kain yang ada tuh nak wat baju cam nih. Ok tak??



ZzZzZz....

Suka sangat tengok baby tidor. Kadang-kadang bila dah geram sangat suka kacau baby tido. Berikut ada 2 aksi bayi tidor...heheh...
Aksi Sara dalam kereta akibat terlalu mengantuk...dia leh tido sambil berdiri. Kene lak bersandar tepi lubang air-cond....sejukkk...cian bucuk-bucuk ibu.




Ni plak aksi atas katil...hehe...sampai tersepit celah katil pun leh lelap lagi. Hehhe...luv u baby. Muah..muah








Wednesday, August 12, 2009

1st time

Assalamualaikum & salam sejahtera. Hehe...saya skang dah bertukar ke blogspot plak. Sesajer jer. Ni 1st entry kat blog baru. APa nak citer ek....hmm...X der per nak kongsi lagi lah. Ni kire cam mukadimah ler..Naper saya tukar ke sini? Emmm...no specific answer.