Thursday, January 6, 2011

Lunch @ Krathong



Hari ni sgt2 kenyang. Penangan lunch yang hebat di Krathong. Rezeki hari Khamis kot. Hihi...Ni 2nd time aku makan kt sini. Memula dulu masa last day Kak Lia yg dpt promote ke Shah Alam. Tp now ni dia dh pindah masok KL balik. Krathong ni restoran Thai located kat Maju Junction. Kami book 2 table, ada la dalam 17 owang sumernyer. Aku malas nk celoteh panjang2...kowang layan gambar je la ek.


Ni Kak Ros yang jadi tukang oder food. 


Ni geng2 kat 2nd table
Yg ngadap kamera dr Kanan: Kak Nor, Faizah, McLester & Azham
Yg membelakangkan kamera dr Kanan: Elly, Erin, Sasha & Shalina


Dari kanan: Kak Su, Kak Ct, Kak Nurul


Dok bergambar ngan tunangan org, En Ishi Masouri (Jepun+Melayu) Hihihi


Ice lemon tea yg sgt TIDAK SEDAP. Pahit la. Ramai yg x abis minom pon


Kerabu mangga yg SODAP


Kerabu kaki ayam. Erk...aku x makan pon yg ni ya. 


Ni sayur kailan rasanyer...nice gak


Ni ikan apa ntah, masak sweet sour kalo x silap
Ada 1 lagi menu ikan camni tp recipe lain..luper la nk snap pic


Udang sambal yg memang KAW


Menu wajib oder kalau dtg sini...Tom Yam...nyum3


Skali lagi aku x tau ni ikan apa...dia kukus...kuahnya ala2 tom yam gak
Yg ni pon very d sedap

Selain dari menu di atas ada 1 g menu ayam masak kicap kot. Pon aku x dan nk amik gambonyer. Pastuh pencuci mulutnyer pulut+santan+mangga ngan aneka buah2an. Lauk pauk di atas kami makan ngan nasi. Tp nasi nyer lambat benor sampai. Meja aku dok gatah lauk dulu. 2nd table tu teamnyer sgt2 la bersopan & penuh tertib makan. Cam x luak jer lauknyer. Ish2. Maklum la yer meja tu anak2 dara & teruna. Meja aku meja mak2 & ibu2. Memasing mmg ngah lapar & x der nk kontrol2 ayu or macho.


Licin


Baju oren tu Cek Kin ngah pulun tom yam yg sedap itew


Tinggal pala ikan je terkulat2 kat c2

Alhamdulillah. Mekasih la kt encik yg tukang bayar tu yer. Murah rezeki leh tolong bayar lagi nxt time. Agak2 korang la kan...bape hengget la kami makan hari ni ek? Cer kowang wat kira2 sket. Hihi...

~ Selamat malam ~



3 comments:

  1. sedap plak tgk menu2 tuh...
    nasib baik baru lepas makan...hehe

    ReplyDelete
  2. Salam..nk tanya byran mengikut menu atau per person?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Soriii sis,dh bertaun bru nk reply kan. Byrn ikot menu.

      Delete