Tuesday, December 8, 2009

Alhamdulillah...ada rezeki lagi

Semalam, aku mc. X larat nak bawak badan g opis. PAla pening sgt2 rasa nak pitam. Perut pon rasa X selesa & mual jer tekak nih. Bangun gak kol lima, sempat gosok baju opis aku & hubby. Tp pastuh aku melepek kt atas katil balik. Pala cam pusing. Aku gitau hubby dia leh cuti tak? Dia kata X leh, dia ada byk keje nak wat. Bila aku gitau simtom2 yug aku alami, dia mula panik. At last dia kata, dia masuk opis lewat sket. So we decide to go t clinic @ 8 am. Aku X mandi pon, just gosok gigi & cuci muka jer (X larat laa nak wat sumer tuh). Kol 8 we all gerak ke klinik. Angkut dgn Sara skali. Klinik plak X buka lagi. Ya Allah...aku dh X tentu arah nih. Asal la klinik bukak lambat sgt (X larat-X larat pon leh membebel lagik). HUbby kt sebelah X abis2 ckp aku ni demam jer...food poisoning katanya (memandai jer...padahal member tgh cuak takut aku pregnant lagik. Hehe...). Hubby kata dia X bersedia for 2nd baby lagi.

Setengah jam tunggu baru klinik bukak. Aku patient pertama. Doc plak lom sampai. Aduiii kene tunggu lagi. Kan best kalau klinik ada sedia tempat nak baring. I wish for Doc Aishah, but she's not in today. Only doc Malini available (ok lah janji pompuan). MAsuk jer, aku bg tau apa yg aku alami pagi nih. Dia tanya aku, "R U pregnant?" (manalah aku tau??). Dia soh aku wat urine test.

Hah. Positif. Im pregannt. Doc kata klu kiraan aku X islap, aku dh 1b10h. Hmmm....kene p cari balik baju2 ngandung arituh la nmpknya. Hehe...to my hubby...terima lah kenyataan ini yer....

No comments:

Post a Comment