Saturday, November 5, 2011

Al-Demam

Uhuk..huk...uhukk....lemah2 badan nih. Baru baik demam. 3 ari terperap @ umah (osah eh den x kojo la kan). Kami anak2 beranak men pas2 baton demam. Dimulakan ngan si kecik Aqil yg demam sebaik aje lepas Deepavali. Huhu...ibu cotiii 2 ari sblm tu dia sihat walafiat, elok ibu stat keje dah dia demam. Makin tecik dak tu dibuatnya. Seminggu 2 lepas mmg dh terasa badan cam x bape ok, tp wat dek jer la. Cuaca la ni kan ujan je tetiap ptg. Sudahnya 1.1.11 demam jugak aku & siap kene kat opis lagi. Huh...paling tidak suke bila stat sakit waktu tidak berada di rumah. Aku mmg kalo demam/sakit lebih comfort dok tpt sdri, tpt yg aku familiar & tpt yg aku selesa. Dok opis ngan ragam manusianya yg mcm2 masalah (c-bankrap la kan sapo laiee), ngan keadaan fizikal opis yg jahanam (serba serbi rosak & x membantu langsung), tepon opis lak memekak kringggg krongg....kringg...kronggg. Arghhhh....sesak napas dibuatnya. Pagi hari still ok, masuk time lunch dh x selera makan (hanya melantak buah 2 jenis, pon x abes gak) di + ngan pala hotak berdenyut2 mcm minta kene hantok kt dinding (seyes sgt sakitttt tahap x mampu nk angkat kepala). Kol 4 ptg mmg dh x leh nk pikol pala ni aku lepak kt surau je la. Roger2 ngan en somi, dia bz kot. Niat ati mmg x nak nyusahkan dia, tp aku x leh nk pk panjang la time2 sakit ni. Soh dia jempot, tp x tahan nk tggu lebih lama, lagi pulak time tuh ngah ujan. Ku kira kan en somi ku itu akan lewat ya amat jd ku cabot dulu balik umah (sian dia smpi...isterinya x do. Sowiiii cayunk). Pelan2 seret kaki p nek lrt yg biasanya kurasakan sgt dekat, tp aritu cam nk kene daki gunung & redah laut jer jauhnya. Dah la ujannnnnnn. Pakcik teksi hari tu ramah tamah la pulak kan. Ngah sakit2 ni dia ajak borak2. Hadoiiii la pcik, tolong la....sy ngah biul ni, jgn la friendly sgt. Oh...aku mmg x ske kepoci2 time sakit. Time beranak pon x kuar sore tau :p Jgn la nk tanya itu ini ngan aku, citer sana citer sini. Memangla x akan ku layan. Harap maaf la yer. Aku nk dok diam sdri2 sehingga sakit aku ilang. Sepanjang demam ni aku x menjengah pon ke klinik. Mkn je ubt yg ader kt umah & selebihnya berehat & bertenang. Now ni, alhamdulillah demam dh kurang. Tinggal lagi batok & sakit kepala ni yg x susut2. Isnin ni nk g jumpa Dr Norlela la minta cek kan kami anak2 beranak. Harap2 dia ada kt klinik. Esok nk raya kurban. Selamat Hari Raya semua. Den x der semangat nk rayo ni ha.


No comments:

Post a Comment