Friday, October 28, 2011

Bercuti dari bekerja

Humang aiiii...syiokkk nye kalo dpt bercuti kan. Asik terpengap lam opis jek. Bluekkk. Dah la opis tu ngan 1001 prblemo. Huishhh....bikin panazzzz je slalu. Jadiinyaaaa....sempena cuti Deepavali pd 27.10.11 me & hubby amik cuti rehat 2 hari sblm Deepavali +x- ngan Sabtu Ahad, dpt la 5 hari cuti rehat. Wow!! Best x terkata. Trimas bos sbb luluskan cuti saye. Hehe. Kami x bercuti jejauh pon. Masih dlm KL gak. Hmm...lom rezki nk berjalan jauh cam kowang. Dpt lepak2 kt umah pon dh syukur alhamdulilah. Penat heh fizikal & mental ni asik memikir masalah org yg x de penyudah. Pas 1-1. Skali skala nk juge memanjakan diri ni kan. Weekend kami attend kenduri kawen kat area Kajang. Pak sedara hubby kawen. MIL & FIL berkampong umah kami. Gebebak gedebuk...lupa la plak kan nk amik gambar time tuh. Tapinyaa....time tu pon ngah bergasak panaz ngan anak2. Memasing ngan ragamnya buat ibu malaz nk posing2. Anyway, kesempatan ini nk ucapkan selamat pengantin baru buat Pak Teh & Mak Teh. Semoga mahligai dibina kekal hingga hujung nyawa. 


Ini gambar pon aku tumpang kidnap dari fesbuk group ~Anak Cucu Abdul Ghani & Aminah~ Ni la wajah2 mereka yg hadir memberikan sokongan padu nk menyambut ahli keluarga baru :p Rasanya time nih aku dh cabot balik. Haha...harap maaf yer semua...org ngan anak kecik cam aku ni main zasss je. Lagi pulak kami kene tumpang kete org len masa balik. Kete yg kami tumpang masa pegi x lalu Cheras dah, dia nk balik terus ke Seremban Jaya. Hari Isnin kami plan nk mengayap ke eCurve lagiiiiik. Haishhh....rasanya baru je wat n3 pasai eCurve kannn3. Kali ni kami dtg ber3 je. Aqil kene tinggal ngan uwan. Hmm...x pe kot skali skala :p Misi kali ni nk p nengok wayang plak. 
Ni acara tunggu pintu wayang bukak
Sampai lam kol 11++ g booking tiket dlu
Kami amik yg real 2D kol 3 ptg stat
Mari kiter walkaton dulu, lama g nih

Nampak maskot belakang kami tuuuuu
Gamaknya citer tu la kami tontonnn
"REAL STEEL"
Sementara menunggu kol 3 tu kami ke eCurve
Biasa dtg weekend, ni time keje plak
x la sesak sgt ngan org kan

Kami ber3 saja tanpa Aqil. Huhu
Ni kat kedai depan Subway, apa ke ntah namanya
p makan jagung kukus 
Time ni Sara sedikit meragam
Dia dh x larat nk jalan katanya
Soh ibu dokong. Huish, agak2 ler kan
Nak kendong c-Sara ni
Selalu Aqil pon ayahnya yg pikol :p
Lemak berkrim Sara dpt layanan 100% 
Slalu kene zasss ngan adik kan
Tapi bwk dia sorang ni pon dh mcm2 hal
Ekceli dh lama Sara nk naik motor tu
Tapi time tu ngan ada Aqil lagi, bwk brg lagi
So kali ni, kasi can la kat kakak berjimba2
RM3 = 5 minit & RM5 = 10 minit
Kasi 10 minit kat Sara pusing2
Masa main syok la, time nk soh turun dia wat hal
Bentak2 x mo turun, halamakkkkk
X ske btol dia wat pangai gitu tau
Siap tido baring g tgh2 alam protes nk naik lagi
Haishh...x tggu lama ibu pon hangkot dia wat p tpt len
Ayah ajak plak masok kedai buku Borders
Nak cari buku utk bina badan :p
Katanyaaaa.....tp x beli pon
Sara plak memandai dia je belek2 kete Hot Wheels
Ni acara mengopakkan beg ibu nih. Ayakk!
Kat sini pon Sara wat ragam lagiii
Ada ke dia p amik 5 bijik kete skali arong??
Oh noo...noo...nooo. Quota ibu 2 saja k
1 Aqil & 1 Sara, take it or leave it!
Dia pon ngamok la lagiiiiiiii
Kali ni x der adegan guling2
Dia wat acara Vokal bukan sekadar rupa lak
Ayah nk tukar jadi org Hijau dah. Hehe :p
Halahaiiiii Sara. Ada je kan kamoo

Amekaww....2 biji jer dapat dibawa pulang 
Kete dah melambak...kiter amik plane & truck la pule
Acara makan2 kami wat kat Pappa Rich
Aku sebat nasi lemak tetengah hari buta 
Ayahnya makan roti, butter & kaya
Sara sharing is caring je ngan ibu (itu pon x abes)
Pas kenyang pewot p suke2 hati @ movie :p
Mak pak melayan movie anaknya ZzZzZ....
Kepenatan mengekor ibu & ayah ler tu
Cenggitu je la kami spent time kalo sesekali bercotii

No comments:

Post a Comment