Tuesday, October 25, 2011

Bila Kami @ The Curve

Hujung minggu hari yg memang ditunggu2. Hari tersebut hari utk kami anak beranak menghabiskan masa bersama. Kami akan pilih 1 tempat dituju & wat la apa2 jer yg leh menghappykan diri sdri2 & paling penting anak2 pon enjoy. Hehe...skali skala temper pon iyer gak bile anak2 ni beraksi liar. Gulp! Jadinya ujung minggu lepas kami dh plan nk ke The Curve. Bukan x penah g, tp slalunya x spent time lama kat c2 sbb slalu terjah Ikea jek. Somi terchentalah pencetus idea & pembakar semangat kami ke sana. Katanya mcm2 ada :p Bagun pepagi lepas bfast ala kadar & kemas2 apa yg patut dlu kami pon melangkah. Parking kete kt Ikea, & mulakan acara dgn melawat kedai jam SWATCH dulu. Ada org nk beli jam baru krn jam yg dihadiahkan c isteri hilang ntah ke mana. Huhu. Member rupanya dh usha lama tp x dan nk beli. Setelah mendapat mandat keputusan di buat serta merta. Jam yg kami dok usha lam cermin kaca td dh telepek kat tgn En Adam :p 


Skema kaler hari itu ialah MERAH yer kawan2. Hehe. Now ni baju sedondon la gamaknya.  pink karer, biru, hijau & purple. Sampai Ikea kami menjamu selera ngan karipap & hotdognya yg nyaman itu. Abes setaman kami pusing eCurve. G tempat2 yg menipiskan ketebalan duit....jadinya memborong la aku di hari kejadian. Acara kegemaran ni tiap kali hangout. Hmm. 



Beli yg murah2 jer. Hiks. Cawan kt umah byk yg dh pecah, sumbing & x der telinga. Org cawan wat minum, kami wat men lambong2. Haha. Peten ni yg ado tingal kaler hijau jer. Hitam & putih asik x der manjang. 


Ni ayah dorang nyer keje la. Budak2 slalu demam panas kan & depa x suka kalo kene tepek ngan kain basah ke hapa. Ni la gantinya. Yg silver petak tu simpan lam tempat beku, dia x mengeras. Bila masa kecemasan dtg tuam saje kt tempat terlibat. Traditional way amik je seketul ais batu yg dibalut ngan kain. Tp nnt basah lencun ler kan. Bila tepek mende alah ni budak2 tu wat main plak. Dok picit menatang tu selagi adooo. Haish, babab kang. 2 lagi tu 1 alat utk menyejukkan mata. Nk gaya pejam mata bule & time nk celik mata pun bule. Suke pakai bila tido. Huuuuu.....nyaman. Ni kami jumpa kat DAISO eCurve. Sumer rege brg2 lam kdai tu ialah RM5.



Sila fokus pada rak kecik kaler pink tu yer. Hehe. Baru ler tersusun sket, kalo tak meraba2 la mencari bila time nk pakai jam. Atasnya dok bertenggek plak pefume. Sumer dh dok setempat. Ngam hoo. Ni pon RM5 kat Daiso.



Hmmm...ni x len x bukan Sara punyer yer. Haaaa....tu la dia, anak dara tp men menan boboy.  Sampai cashier tu pon tegur Sara, naper dia suke men dak laki nyer toys. Tp kat umah dia ada gak anak patung. Yg ni pistol air. Ntah bape lama la hayatnya tu nnt. Ini juga RM5 @ Daiso.



Yg ni nk pos blk Seremban nnt. Tingat plak umh mak sinun x der tpt gosok baju. Payah heh nk cari kain selimut bagai wat alas menggosok. RM18++ jer @ IKEA. Kecik & comel. Senang nk simpan, men gantong2 ler plak.



RM5 satu bekas pelbagai guna dari IKEA & baju baru iPhone kaler merah @ eCurve



Ni pot 2 beradik tu wat acara punggah memunggah. Tapi itu dulu sblm ada bekas lutsinar 3 biji tuuu. Now ni buku2 dh x luas terbentang depan mate jek. Ayah dh pindah buku2 masok lam kotak. Ngeh3....memang x jadi keje la budak2 tu. Mana taknya, nak mengangkat kotak jer dh sebeban. Nasib x baik dihimpapnya kang baru taw. Ni jumpa @ IKEA RM7++ sebiji.



Last item of the day bakol kaler merah lagiiii. Hah...ni gaya kalo maha bz. X sempat lipat campak je lam tuh kannnnnnn. Seb baik baru beli...tu yg sket je baju lam tu...tggu la esk mesti x leh tutopnya. Hiks. Sebenarnya ni acara 16.10.2011. Masa n3 ni siap, kami dh siap mengulang ke eCurve utk kali ke-2 dlm bulan Okt sahaja :p 

P/S: Selamat menyambut Pesta Cahaya kpd sumer kawan2 beragama Hindu.


No comments:

Post a Comment