Tuesday, November 13, 2012

Tengganu kiter!!!

Yippeee. Holiday is coming. Jom jalan2. Seronok la para cikgu-cikgi & serata anak murid sbb dh stat cuti sekolah yer. Pada yg masih berhempas pulas merah otak tuk SPM & STPM, selamat maju jaya di ucapkan. Chaiyok3!!


10.11.12 kami anak beranak ngan family in laws wat lawatan sambil bercuti ke Kuala Terengganu. Hehe. Pak haji & mak hajjah dpt cucu baru, cucu pertama dari dlm family sdri. Encik somi sy diberi tugas utk menjadi driver :p Tq yer laling, sian dia penat drive. Kami gerak dr KL dlm kol 10.30 pg & smpi KT kol 6.30 ptg. Kami smpi jer time tu bby dh selamat lahir dh pung. Tp bby kene dok dlm incubator sbb x cukup berat (1.99kg). Kami dpt melawat umi & abi bby jer.


Sebelum tu sempat lagi kami bercanda di Pantai Batu Buruk amik angin laut. Hmmm.....nk mandi x bole lak. Budak2 ni sibuk dok ajak main kat playground. Nampak plak kete kuda berhias pusing2 tepi pantai. Kami naik 3 round, RM5 dewasa & RM3 kanak2.



Happy faces dpt naik kete kuda :p
Pak aji je yg X naik.
Uwan & Aunty join samer pusing tepi pantai.


Dak kecik ni lepaking depan wad bsalin sbb x leh nk masuk dlm nengok mak Lang nya. Hospital ni prosidurnya, masa melawat hanya 2 org shj dibenarkan masuk jumpa patient. Siap kene pakai tag pelawat bagai2. Ishh...leceh plak rasanya. Time kt HUKM dulu x gini gayanya. Masa melawat x der had org. Masuk la berapa ramai pon. But of kos ler, behave ler kan tetamu pon. X kan ler segerombolan plak nk masuk kannn. X per ler, kiter pon keje gomen & dh biasa ngan birokrasi ni. Follow jer la. Mereka2 itu sedang menjalankan tugas yg diamanahkan. Soo..kami take turn masuk jumpa Ct Maryam. Dimulakan dgn mak ayah nyer la kan. Peh tu adik pompuannya plak. Kak ipar masuk last skali. Alhamdulillah, bby & ibunya selamat. Pagi Ahad tu acaranya ialah melawat sorang lagi adik ipar kat KT. Pehtu ronda2 kt Pantai Buruk. Lepak tepi pantai jek.


Pic ni on 11.11.12 kt umah in laws Maryam. Alhamdulillah umi & bby dh boleh discharge. Kami lepak sana smpi lewat ptg lps siap mkn lunch + dinner. Haha...berkeroncong perut memasing dari t/hari sbb x sempat lunch. Mekaseh tuan umah kasi kenyang perut kami2 semua. Alhamdulillah.


Aksi 2 beradik yg jakun jap sbb dpt masuk kampung. Ngeh3. Masuk rumah kg yg buat dr papan, dak Aqil apa lagiiiiiik, dia lompat2 la, lari sana lari sini kasi gegar umah org tu. Aduyaiii anak ibu. Suker ek dgr bunyi2 umah papan tu gegar2. Haishh. Kene plak lapang & luas kan. Dh kene marah main dlm umah, depa p luar umah plak. Lagiiiiiik panjang langkahnya. Nmpk kucing, kejar kucing, nmpk kambing kejar plak kambing. Huhu. Balik hotel memasing melepek kepenatan & tido awl.


View dari bilik kami, Hotel Sri Tanjung. X jauh dr Pasar Payang.


Bangun2, moh balik copek. Isnin pagi lps sarap & soping2 ala kadar kt Pasar Payang kami pulang ke tempat asal. Babai Kuala Terengganu!!!

No comments:

Post a Comment