Wednesday, November 28, 2012

WW: Doa hari ini


(^_^)

Monday, November 26, 2012

Walimatulurus Ona & Wandy


Cantik pelamin ni & it's come with my fav colour. Pink!!! Lokasinya di Setiawangsa, Gombak. The pengantin is my hubby cuzz...Husna Rahman. She married to Sarawakian teacher name Azwandy. 4 of us attend the wedd with Pak Haji. Our mak hajjah stay @ home looking after my sis in law & her new bby born. Hehe. Ngengade speaking London ek. They all nikah smlm lps asar tp kami x dpt dtg sbb st bekerja di hari Sabtu. Huhu...workloads yg merisaukan sy. Sandingnya smlm but awal pg tu ada Majlis Akikah cucu sulung fmly pengantin-Aqeelah. Jadinya pagilah kami smpi.


Posing jom Sara....


Then dtg my in laws from Karak join the wedd. Sara & Aqil team up ngan Wafiy. Panas ya ampunnn smlm kannn. Ayahnya bg eskem kt anak2 while waiting the pengantin to come & Aqil mengabeskan makanan dlm gudi beg. Bwk lepak dlm dewan diorang plak yg jadi pengantin. Hehe.


Hahaha. Ni keje Sara.
Dia jd fotografer jap smlm.
Snap gambar sana sini.
Bole tahan ek...hiks :p


Semua gambar2 di atas adalah sebelum ketibaan & semasa ketibaan pengantin. Pastu anak2 dh grumpy & ayah dh x leh handle & ibu dh migrain. We all lepaking dlm kete. Buruk kan perangai. Bila pak haji smpi kami cabut balik. Seyes sgt2 ptg tu migrain giler2. Mayb sbb too hot!!!


To Ona & Azwandy...Selamat Pengantin Baru. Semoga dikurniakan zuriat yg baik2 & semoga jodoh kamu hingga ke syurga. InsyaAllah nnt kiter ke Sarawak plak yer.



Tuesday, November 13, 2012

Tengganu kiter!!!

Yippeee. Holiday is coming. Jom jalan2. Seronok la para cikgu-cikgi & serata anak murid sbb dh stat cuti sekolah yer. Pada yg masih berhempas pulas merah otak tuk SPM & STPM, selamat maju jaya di ucapkan. Chaiyok3!!


10.11.12 kami anak beranak ngan family in laws wat lawatan sambil bercuti ke Kuala Terengganu. Hehe. Pak haji & mak hajjah dpt cucu baru, cucu pertama dari dlm family sdri. Encik somi sy diberi tugas utk menjadi driver :p Tq yer laling, sian dia penat drive. Kami gerak dr KL dlm kol 10.30 pg & smpi KT kol 6.30 ptg. Kami smpi jer time tu bby dh selamat lahir dh pung. Tp bby kene dok dlm incubator sbb x cukup berat (1.99kg). Kami dpt melawat umi & abi bby jer.


Sebelum tu sempat lagi kami bercanda di Pantai Batu Buruk amik angin laut. Hmmm.....nk mandi x bole lak. Budak2 ni sibuk dok ajak main kat playground. Nampak plak kete kuda berhias pusing2 tepi pantai. Kami naik 3 round, RM5 dewasa & RM3 kanak2.



Happy faces dpt naik kete kuda :p
Pak aji je yg X naik.
Uwan & Aunty join samer pusing tepi pantai.


Dak kecik ni lepaking depan wad bsalin sbb x leh nk masuk dlm nengok mak Lang nya. Hospital ni prosidurnya, masa melawat hanya 2 org shj dibenarkan masuk jumpa patient. Siap kene pakai tag pelawat bagai2. Ishh...leceh plak rasanya. Time kt HUKM dulu x gini gayanya. Masa melawat x der had org. Masuk la berapa ramai pon. But of kos ler, behave ler kan tetamu pon. X kan ler segerombolan plak nk masuk kannn. X per ler, kiter pon keje gomen & dh biasa ngan birokrasi ni. Follow jer la. Mereka2 itu sedang menjalankan tugas yg diamanahkan. Soo..kami take turn masuk jumpa Ct Maryam. Dimulakan dgn mak ayah nyer la kan. Peh tu adik pompuannya plak. Kak ipar masuk last skali. Alhamdulillah, bby & ibunya selamat. Pagi Ahad tu acaranya ialah melawat sorang lagi adik ipar kat KT. Pehtu ronda2 kt Pantai Buruk. Lepak tepi pantai jek.


Pic ni on 11.11.12 kt umah in laws Maryam. Alhamdulillah umi & bby dh boleh discharge. Kami lepak sana smpi lewat ptg lps siap mkn lunch + dinner. Haha...berkeroncong perut memasing dari t/hari sbb x sempat lunch. Mekaseh tuan umah kasi kenyang perut kami2 semua. Alhamdulillah.


Aksi 2 beradik yg jakun jap sbb dpt masuk kampung. Ngeh3. Masuk rumah kg yg buat dr papan, dak Aqil apa lagiiiiiik, dia lompat2 la, lari sana lari sini kasi gegar umah org tu. Aduyaiii anak ibu. Suker ek dgr bunyi2 umah papan tu gegar2. Haishh. Kene plak lapang & luas kan. Dh kene marah main dlm umah, depa p luar umah plak. Lagiiiiiik panjang langkahnya. Nmpk kucing, kejar kucing, nmpk kambing kejar plak kambing. Huhu. Balik hotel memasing melepek kepenatan & tido awl.


View dari bilik kami, Hotel Sri Tanjung. X jauh dr Pasar Payang.


Bangun2, moh balik copek. Isnin pagi lps sarap & soping2 ala kadar kt Pasar Payang kami pulang ke tempat asal. Babai Kuala Terengganu!!!

Monday, November 12, 2012

Mr. 10.11.12


Memperkenalkan Muhammad Rafiqi Razin (klu x salah sebut lerr). Ni ahli keluarga baru kami. Anak buah yg ke-2 dlm family husband. Bby cute ni lahir pd 10.11.12. Pandai Bby pilih tarikh yer. Walhal due date patutnya Disember nnt & patutnya to be induce pd 11.11.12 sbb bby x leh nk membesar dlm rahim lagi. But...itulah kuasa Allah swt. Dia lebih tahu apa yg tbaik tuk hambanya. Sehari lepas bday uwannya, dia pon lahir. Alhamdulillah secara normal dgn berat 1.99 kg. Alahai...halusss kemain ko dik. Cam umi & abi mung ler dok. Hehe. Soooo... fair la kulit mung. Comey.


Tambah lagi battalions pak haji & mak hajjah, geng tuk Aqil & Wafiy. Kakak Sara... be the only princess molek2 okay. Kepada Fakri & Ct Maryam, tahniah krn telah bergelar umi & abi. Semoga MRR akan mengikat kasih kalian & semoga MRR menjadi anak yg soleh. To MRR, dont noty2 k. Muahh.


Maryam ngan bonda & adikanda....


Monday, November 5, 2012

Jom main pasir


Acara diadakan sehari lepas balik main bowling kt Alamanda. Al-kisahnya, ibu & ayah kan dh tgglkan adik kt umah uwan masa ari main bowling tu. Jadinya, ibu ayah nk cover rasa bersalah, kami p cari sumting nk bagi kat adik balik umah nanti. Sblm stat lawan bowling, p round2 ukur Alamanda jap. Jln punya jln, singgah kt MPH. Belek punya belek, kakak amik 1 buku & tuk adik ayah amikkan sand art. Haishhh....sepah2 la umah yg x berapa nk kemas tu :p Ngeee. Bendanya 1 jer, haruslah jadi bahan perebutan kannnn. Walaupun kakak dh pilih buku, dia nk mengendeng gak ngan adiknya barang. Aduyaii.


Gambar sebelum siap


Wajibla ayah yg handle acara ni kan. Kang klu ibu yg lead mmg diorg x leh njoy nyer. Ibu garang!!! Ayah baik sket :) Peraturan: main kat luar umah & lepas main sila kemaskan kawasan. Tu pon ayah yg incharge. Ibu tukang beli & tukang tgk acara jer.


Inilah hasilnya. Boleh laaa.
Nama pon main pasir. Hiks!
Ni la "kaler blok" namanya.
Banyak yg nk kene tacap ler kakak
X per, sok2 kiter try yg lain plak k


Hehe...seperti biasa, izinkan kami berposing yer.




Saturday, November 3, 2012

Jom bowling


Ni acara siang tadi. Hangkut suami & anak main bowling @ Alamanda, Putrajaya. Tapi yg main ibu sowang jer. Hiks :p Ni xtvt kelolaan jabatan kami. Bowling ni salah 1 game dalam Karnival Sukan 2012. Klu sblm ni ada Netball, so ni acara penutup rasanya. Saper collect points paling banyak dlm semua games, jabatan tu ler menang. Klu dilihat dari gambar di atas, Aqil x der kan. Hmm....mmg hero sowang tu kene tggl kat umah uwan-nya. Huhu, klu x jwbnya dia yg main bowling sat g. Seb baik uwan baik ati nk jg Aqil. Tenqiu uwan. Game mula kol 11 pg. Kami kol 9 lebih dh muncul, nk cop parking. Big bfast jap kt McD. Then p rayau2 ukur Alamanda tu. Ngeee :) Jalan punya jalan, stop kt MPH. Cari barang nk kasi kakak Sara leka while ibu main boling. Sambil tu cari sumting tuk Aqil yg kene tggl kt umah. So bila blk nnt x lah dia mengamuk sgt.


Kakak Sara ngah wat homework.
"Write & Wipe"
Sesuai utk anak umur 3 tahun ke atas.
Ada pen whiteboard 1 dgn harga RM19.90.
Dh tulis leh padam2 balik.


Ni anak 1 of my teammates. Namanya Adam Nufhail.
Dia pon syiok dpt "Write & Wipe" tu.
Penyudahnya...mummy dia kene beli dari Sara.
Abis main boling kami p mengulang beli set yg sama.


Ni team kami yg dok kt lane 2.


Ni points 1st frame.
 Ngah semangat membara tu yg agak tinggi matanya.
Masuk game ke 2 & ke 3, markdowns :(


Abis game patutnya ada jamuan makan, tp aku x join pon. Kami p lunch kt A&W, beli brg dapur sket, then balik umah. Bunyi cam kejap je kan. Tapi paking tadi RM6. Huhu. Saper menang game td x tau. Sape pembaling pin paling tinggi pon x tau. Hehe...kami main suka-suka jer. Nak penuhkan SKT :p

 
 

Friday, November 2, 2012

Cherrylicious macaroni cheese


Yum...yum...yum. Kesedapan x terhingga. Sy mmg penggemar lasagna. Tp x reti caner nk buat nyer. Ngeee :p Kat opis ni ada kakak yg sgt rajin lagi pandai masak (sodap lak tu). Dia yg buat lasagna spt pic di atas. Memula dia kasi rasa time potluck, pastu ramai lak yg minat. Alternate-nya dia amik oder. 1 pack RM13. Berbaloi2. Lasagna yg meriah dgn cheese, daging, veggie. Puas la makan. Mekaseh yer kak Ct Khairiah utk lasagna mu yg sgt sedap :)


Kak Ct Khairiah a.k.a Cheerys Amethyst