Thursday, February 14, 2013

Cuti Raya Cina


Last week cuti panjang sempena Raya Cina. We all balik Seremban. Jumaat malam gerak dari KL. Mengjangkakan jalan akan jem. Tapi LEKAS Highway alhamdulillah, clear. Ok la kan, x tersengguk2 mcm kebanyakkkan lebuhraya lain seperti yg dilaporkan. Mak & ayah balik lewat sket sebab ada jemputan kawen kt area umah. Mlm tu p diner kt McDonald . Esoknya kami lunch kat Pizza AOEN Seremban 2. Hehe...malas plak nk masak kt umah mak sbb tuan umahnya x der :p Orang kampung bakar lemang & ada kazen2 ajak balik makan lemang. Huh...dasat depa nih, ghayo cino pon bakar lemang. Hehe...kami x balik pon. Segan plak asik menempel makan lemang dorang. Padahal baru 2 minggu lepas kot diorg gak bakar lemang & masa tu kami merasala lemang panas kan. Family mak lang tu mmg rajin buat lemang kalo dpt can berkumpol sesama. Ada rezeki kami join skali. Makan malam kami hari Sabtu tu plak kat beger bakar Deqwan. Hmmm... 


Hari Ahad kami g kenduri kawen adiknya Remy Ishak kat Melaka. Uishh.... x sangka plak FIL I ni geng ngan kaum kerabat retis :p Selamat mendapat adik ipar baru yer En Remy Ishak. U bila plak nk naik pelamin ngan Maya Karin??? Kwang3. Sorilaaa, I x sempat nk berposing ngan U sbb bz kelek anak. Hiks. Selamat pengantin baru pada En Erul (nama sebenar tidak diketahui)-anak angkat my FIL. Kenyang pewot makan nasi minyak kami lajak p Pengkalan Balak. Jalan2 tepi pantai sambil minum coconut milkshake. 


Hari Isnin sempena CNY kami 2 family p picnic. Lokasi pilihan ialah Taman Rekreasi Ulu Bendul. Lama betol x sampai sini. Last masa zaman blaja2 dulu kot. Banyak perubahan. Dh uprade dari segi accomodations. Dh ada swimming pool. Kedai makin banyak. Port nk bbq pon dh ada. Bangsal nk lepak2 pon dah ader. My family & my in laws family gathering time picnic tu. Yg seronok anak2 ler. Sara, Aqil & sepupu mereka Wafiy. Dok berendam dlm air sampai kecut. Menu potluck kami ialah nasi lemak & mihun goreng sama air teh o.Aku hangkot ngan khemah mainan Sara. Tapi kan orang pon dok dlm khemah tu, jadi tpt letak segala beg & IT gadget :p Aku la si penjaga khemah tu. Ayahnya yg layan anak2 dlm air. X koser plak nk berendam. Leceh kang nk kene salin2 bagai. Sooooo, my xtvt x lain x bukan poooosssing jew.  


Ok la kannnn....lepak2 camnih hilangkan stress hirup udara fresh. Seronok tgk anak2 hepi. En somi plak masa ni lah dia wat aku pecah pewot gelak2. Time nak kemas2 siap nak balik, dia dok heboh cari bakul pat isi makanan & minuman. Aku ni yang dok kompius nengok dia merata mencari bakul tu pon tanya la, "Bakul apa yang sayang cari lagi?" Dia jawab "Bakul isi makanan tadi la". Haishhh yang sayang pegang kat tangan tu apa??? LOL!!!. X kelakar pon kan klu baca kt sini, tapi real time mmg lawak giler. Sumer ketawa sakan termasuklah encik somi sendiri. Katanya x terasa pon tangan tengah jinjing bakol time tuh, yelah sebab dah selalu angkat besi berat agaknya, tu yang bakol tu cam angin je melayang2 ek. Susah nk dapat peluang camnih. Itu pon x semua ada, the more the marrier. Next time kiter lepak tpt lain plak nak.



OK, dah sakan coti akhirnya sampai time nak pulang ke pangkal jalan. Selasa petang kami gerak balik KL. Selalunya lewat2 petang baru kami gerak, tapi sbb dah lama dok Seremban, kami gerak awal dari biasa sket. Jadinya awal la kami sampai umah. Lepas asar kami kuar umah balik & berjimba ke Mid Valley. Haishhh...x letih2 kan org ni berjalan. Ni plan encik somi la. Ntah apa dia nak cari kat Machines. Kami 3 orang tukang eskot jer. Posing2 kat Gardens, jalan2 lagi, makan2 lagi....




Wellll....as usual ni acara selingan & merangkap acara penutup kat The Gardens. Hihi...termasuk kat Butik Kasut Tiamo plak masa nak balik. Ku suda jatuh chenta sama ini barang. Sooooooo..... la comfy nya. Selain kat butik, leh cari kasut ni kat Zalora gak. OK, watamat dah CNY breakaway. Ada cuti panjang lagi tak pasnih??? I need long break :)



No comments:

Post a Comment