Sunday, August 28, 2011

Raya dan yang sewaktu dengannya

Hoyeyyyy....dah nak raya la. Feeling2 cam kanak2 riang dh nih. Persiapan raya kowang caner?? Ada g yg x siap ker? Me & my family dh 100% siap. Hehe.  Baju raya 1st week posa lg dh siap anak beranak. Tggl 2 helai baju yg tempah kt butik je la x hambik lg. Tp semasa n3 ini kowang baca dh dok elok baju2 tu digantong kt umah omak den kek Soromban. My baju raya thn ni 4 pasang yer. 1 kurung pesak gantung kaler pink sedondon ngan Sara 3 helai kurung moden. Baju hero2 sy beli redy made jer. En somi aku belikan kt Wisma Yakin. Anak teruna sy baju nyer from PKNS Shah Alam. Selokasi ngan baju kurung aku & Sara. Ahamdulillah, en somi setuju nk berbaju melayu baru tahun nih. Kalo tidak tahan jer dia sarong baju zaman sekolah dulu. Kasot raya aku 2 pasang (2-2 wedges from ELLE & Sembonia). Wahhh...meriah sungguh. Gasakkannnn. Balas dendam sbb  thn lepas x beraya sgt coz baru je abis pantang. Aci ker alasan tuuu?? Kasot kakak & adik memasing dr BATA & OshKosh. Ayah sarong je sipar jepon.  Hmm apa lagi yer tok raya?


Oopppsss...tahun ni siap terbeli hbag plaks kan. Suker3.
Kehlasss ko nyah raya mak tahun nih :p


Angpow raya ni sumer ehsan dari kwn2, sepupu sepapat & sykt2 tertentu
RHB mmg tetiap tahun dpt dari sepupuku Kak Ija
UiTM di Hatiku pon tetiap tahun kasi angpow
Genius Aulad tu geng2 En somi la kot yg kasi
Maxis & Alliance Bank...tq all


Sampol duit raya dh siap, wajib la duitnya pon ado kan
Tahun ni kami tukar duit Raya RM500
Share2 la mana yg ada ni yer
Kalo masa dpt nnt isinya cam x memuaskan, mohon maaf yer
Sbb yg nk dihulur nyer tersgtlah ramai
Mak2, uwan2, adik2, ipar duai, ank2 buah, sepupu sepapat
haishhh....berjela plak n3 ni kang kalo sumer aku nk list kt cni


Ni antara kuih raya yg sempat aku abadikan pics nya. Ada g sebenarnya, tp dh pos kt umah mak. Maruku tu kwn opis bg, almond london tu 1 vendor encik somi bg & 1 g kwn aku bg. Yang 2 balang kuih cornflakes tu aku beli dr bos. Dap3. Sape nk rs meh la dtg raya umah k. 1 lg kuih raya yg aku sebat>>> coklat buble rice (my all time fav) sblm ni x raya pon aku beli wat kudap2 mkn kt umah. Mak & adik2 aku pon gila suka ngan buble rice ni. Kuih raya ni akan dibahagikan kat mak hajjah & mak aku gak ler. Saki baki barulah eden yg punyer. Sharing is caring maaa. Ha?? Apa lagi jang? Emmm...rasanya tu jer ceklis raya aku thn nih. Paling best raya tahun ni ialah kerana kami sekeluarga akan beraya di rumah baru mak. Alhamdulillah. Sakan la kami melayan org kg yg dtg tahun nih. Momantaiii....meh2 dtg raya umah mak den yo. Alamat???? G foursqure sudaaa....Kowang laks, apa yg paling best bout raya tahun 2011 ni? Paper pon kpd perantau yg nk blk kg halaman tu make sure condition kete tu molek2 k. Yg nek kenderaan awam pon harus cek gak kondisi bas/ketapi/kapal tebang/teksi/angkot yg kowang tumpang tu tau. Kang terkandas lak. 

Ehh...hokey la ek update story pasal raya2 nih.

~:~ Selamat berayerrr ~:~



No comments:

Post a Comment