Monday, September 19, 2011

Selamat Hari Malaysia

Salam 1 Malaysia semua. Hari ni amik cuti kecemasan sebab nk jaga budak2 & bapak budak yang demam, batok & sesema. Semua dh beres jd nk isi kebosanan ni apa kata hapdet blog jap. Minggu lepas kebanyakkan dari kiter bercuti panjang dari hari Jumaat-Ahad kannn.....Samalah kiter. Hehe. Apa plan uols hari tu? Pepagi hari Jumaat tu bangun awal & aku ngan anak2 nengok tb perarakan sambutan Hari Malaysia @ Dataran Merdeka. Kami x der event yg spesel pon. Invites for open houz pon x dok. Jadinya ingat nk memerapkan diri jew dlm umah. Kene plak cuaca lately ni memanjang ujan kan. Tup2, alih2 terlajak gak kuar mengaktifkan diri di shopping mall. Kami wat acara JJCM @ Kenny Rogers, ViVa. Hari tu den gantung periuk belanga :p Dasar malas masak kan 2nd time sampe ViVa ni. 1st coming ms tu x byk kedai bukak g. La ni semakin maju & meriah. Syiok plak cuci2 mata nengok perabot kt c2. Sempatla bangan2 interior umah banglo yg ntah tahun bile nk siap. Ngeh3. Kenyang pewot kami pon p ronda2 & tawaf 1 mall tu. Mainly mall tu jual perabot & segala macam isi rumah. Tp beberapa spot tertentu lam mall tu ada gak kiosk2 yg jual cenderahti, baju, tudung, kerongsang baju...aihh....sumer mende la ado. Kami round sumer floor. Ada MBO cinema gak. Beraturnya kemain ramai org time tu. Kalo x silap tkt atas skali MBO, share floor ngan Food court & produk2 IT. Kt c2 ada gak DiGi Centre. Atas ni juga ada tpt nk kasi anak2 gumbira. Ala...tempat menan yg bentuk cam kandang besar tu la. Kowang leh drop anak2 lam tu for 1 whole day (dah kuar pastuh masuk balik pon boley, janji dlm hari yg sama) - RM10/kid & pastu g ler shopping. Hehe. Si Sara dh ternampak plak tpt tu & dia eagerrrrrrr sgt nk masok. Burn duit den doploh hengget. Dh kasi kakak masuk adik plak heboh nk itot kakak. Sudahnya ngan ibu ayah skali menebeng lam tuh (mak ayah x yah byr). Sblm balik tu kami p beli brg sket kat Giant. Beli brg2 makan & brg2 umah apa yg patut. Nxt stop kat Guardian lak. Cari penimbang berat. Dpt la 1 mini scale Guardian. C2 lak ngah ada stock clearence sale. Dari RM50.++ jadi la RM 38.++ regenya. Penat aih menaip, layan gambar plak.









Balik umah masing2 pakat tenggek atas penimbang nk test. Hik3. Akunyer berat hari Jumaat lepas 60.3kg & hubby lak 56.3kg. Alih2 hari ni timbang berat dh nek lagiii. Ni al-kisah beraya 4 buah umh over d weekend la ni. Adoiii, stress mak. Hmm....takkan beli penimbang asik nk nengok berat bertambah kan?? Haishhh.


Berat hubby from 56.3 kg up to 56.9kg

Mine from 60.3 kg up to 61.4 kg. Hmmm.....




Thanks for reading


No comments:

Post a Comment