Friday, October 28, 2011

Bercuti dari bekerja

Humang aiiii...syiokkk nye kalo dpt bercuti kan. Asik terpengap lam opis jek. Bluekkk. Dah la opis tu ngan 1001 prblemo. Huishhh....bikin panazzzz je slalu. Jadiinyaaaa....sempena cuti Deepavali pd 27.10.11 me & hubby amik cuti rehat 2 hari sblm Deepavali +x- ngan Sabtu Ahad, dpt la 5 hari cuti rehat. Wow!! Best x terkata. Trimas bos sbb luluskan cuti saye. Hehe. Kami x bercuti jejauh pon. Masih dlm KL gak. Hmm...lom rezki nk berjalan jauh cam kowang. Dpt lepak2 kt umah pon dh syukur alhamdulilah. Penat heh fizikal & mental ni asik memikir masalah org yg x de penyudah. Pas 1-1. Skali skala nk juge memanjakan diri ni kan. Weekend kami attend kenduri kawen kat area Kajang. Pak sedara hubby kawen. MIL & FIL berkampong umah kami. Gebebak gedebuk...lupa la plak kan nk amik gambar time tuh. Tapinyaa....time tu pon ngah bergasak panaz ngan anak2. Memasing ngan ragamnya buat ibu malaz nk posing2. Anyway, kesempatan ini nk ucapkan selamat pengantin baru buat Pak Teh & Mak Teh. Semoga mahligai dibina kekal hingga hujung nyawa. 


Ini gambar pon aku tumpang kidnap dari fesbuk group ~Anak Cucu Abdul Ghani & Aminah~ Ni la wajah2 mereka yg hadir memberikan sokongan padu nk menyambut ahli keluarga baru :p Rasanya time nih aku dh cabot balik. Haha...harap maaf yer semua...org ngan anak kecik cam aku ni main zasss je. Lagi pulak kami kene tumpang kete org len masa balik. Kete yg kami tumpang masa pegi x lalu Cheras dah, dia nk balik terus ke Seremban Jaya. Hari Isnin kami plan nk mengayap ke eCurve lagiiiiik. Haishhh....rasanya baru je wat n3 pasai eCurve kannn3. Kali ni kami dtg ber3 je. Aqil kene tinggal ngan uwan. Hmm...x pe kot skali skala :p Misi kali ni nk p nengok wayang plak. 
Ni acara tunggu pintu wayang bukak
Sampai lam kol 11++ g booking tiket dlu
Kami amik yg real 2D kol 3 ptg stat
Mari kiter walkaton dulu, lama g nih

Nampak maskot belakang kami tuuuuu
Gamaknya citer tu la kami tontonnn
"REAL STEEL"
Sementara menunggu kol 3 tu kami ke eCurve
Biasa dtg weekend, ni time keje plak
x la sesak sgt ngan org kan

Kami ber3 saja tanpa Aqil. Huhu
Ni kat kedai depan Subway, apa ke ntah namanya
p makan jagung kukus 
Time ni Sara sedikit meragam
Dia dh x larat nk jalan katanya
Soh ibu dokong. Huish, agak2 ler kan
Nak kendong c-Sara ni
Selalu Aqil pon ayahnya yg pikol :p
Lemak berkrim Sara dpt layanan 100% 
Slalu kene zasss ngan adik kan
Tapi bwk dia sorang ni pon dh mcm2 hal
Ekceli dh lama Sara nk naik motor tu
Tapi time tu ngan ada Aqil lagi, bwk brg lagi
So kali ni, kasi can la kat kakak berjimba2
RM3 = 5 minit & RM5 = 10 minit
Kasi 10 minit kat Sara pusing2
Masa main syok la, time nk soh turun dia wat hal
Bentak2 x mo turun, halamakkkkk
X ske btol dia wat pangai gitu tau
Siap tido baring g tgh2 alam protes nk naik lagi
Haishh...x tggu lama ibu pon hangkot dia wat p tpt len
Ayah ajak plak masok kedai buku Borders
Nak cari buku utk bina badan :p
Katanyaaaa.....tp x beli pon
Sara plak memandai dia je belek2 kete Hot Wheels
Ni acara mengopakkan beg ibu nih. Ayakk!
Kat sini pon Sara wat ragam lagiii
Ada ke dia p amik 5 bijik kete skali arong??
Oh noo...noo...nooo. Quota ibu 2 saja k
1 Aqil & 1 Sara, take it or leave it!
Dia pon ngamok la lagiiiiiiii
Kali ni x der adegan guling2
Dia wat acara Vokal bukan sekadar rupa lak
Ayah nk tukar jadi org Hijau dah. Hehe :p
Halahaiiiii Sara. Ada je kan kamoo

Amekaww....2 biji jer dapat dibawa pulang 
Kete dah melambak...kiter amik plane & truck la pule
Acara makan2 kami wat kat Pappa Rich
Aku sebat nasi lemak tetengah hari buta 
Ayahnya makan roti, butter & kaya
Sara sharing is caring je ngan ibu (itu pon x abes)
Pas kenyang pewot p suke2 hati @ movie :p
Mak pak melayan movie anaknya ZzZzZ....
Kepenatan mengekor ibu & ayah ler tu
Cenggitu je la kami spent time kalo sesekali bercotii

Thursday, October 27, 2011

De Warong


Aku x reti sgt nk review2 pat mkn nih. Tapi nk gak share xtvt mkn2 kami lam blog ni. Last week (bukan masa kejadian sebenar) kami ber2 p try pat mkn baru. Hehe...ngedate ber2 je tanpa anak2. Dekat jerr ngan area umah kami. Nama kedainya De Warung. Lokasi bertempat di Bandar Sri Permaisuri. Kedai ni mainly jual menu2 kampung. Dekorasi kedai pon ala2 umah kampong gitew. Emm...pilihan menu cam x byk ler kt kedai ni. Bagi membasahkan tekak kami oder air yg sama-kopi putih. Aku amik yg sejuk & hubby minta yg panas. Amekkaw...mlm tu payah wa mau titon. Sape soh minom kopiii??

Makan plak aku oder nasi lemak De Warung + ayam percik. 
Kat tekak aku, nasi lemak tu biasa jer. 
X der apa yg spesel. 
Sebab pewot dh mmg lapar enak jer aku makan. 
Tapi aku x dpt nk abiskan nasi lemak tu. 
Sebab??? Hmmm....

Somi plak amik Nasi De Warung + ayam percik.
Presentation nasi siap ngan tempurung kelapa bagai
Makan plak ngan ulam2 & sambal
Pilihan ayam der byk g, tp x ingt plak dah heh
Somi ku separuh jln je dia mkn
Tetibe dia terdetect unsur2 udang di c2
Apalagi...terbantut selera member nk mkn
Haishh.....tu yg disebatnya nasi lemak aku
Dh bertukar menu plak kami 
Seb baik aku x oder nasi yg sama 
Kalo tidak al-membazir la jwbnya
Hmm...nasi De Warung tu leh tahan gak 
Tp somi aku dh banned kedai tu
Katanya x menepati selera dia :(
Jwbnya itu 1st & de last la kami singgah
Tapi cam best kalo nk dtg bekfes :p
Penambah rasa kami oder otak2
al-peliks sket sbb x balot2 ngan daun
Macam digoreng jerr, bukan ke patutnya di bakor?
Hentam la labuuu, rasanya cam otak2 gak
Ker aku je yg baru nmpk otak2 camnih??? :p

Byk kedai mkn baru bukak kt cni
Tapi x abes singgah g :p
Ada kedai steambot (c-fud), Restoran Iran, Truti frutti pon ada
Ayam penyet...ish...korang semak la plak yg lain2 tu yer



Wednesday, October 26, 2011

WW: U think I'm cute?? U Better C My DaD


Tuesday, October 25, 2011

Bila Kami @ The Curve

Hujung minggu hari yg memang ditunggu2. Hari tersebut hari utk kami anak beranak menghabiskan masa bersama. Kami akan pilih 1 tempat dituju & wat la apa2 jer yg leh menghappykan diri sdri2 & paling penting anak2 pon enjoy. Hehe...skali skala temper pon iyer gak bile anak2 ni beraksi liar. Gulp! Jadinya ujung minggu lepas kami dh plan nk ke The Curve. Bukan x penah g, tp slalunya x spent time lama kat c2 sbb slalu terjah Ikea jek. Somi terchentalah pencetus idea & pembakar semangat kami ke sana. Katanya mcm2 ada :p Bagun pepagi lepas bfast ala kadar & kemas2 apa yg patut dlu kami pon melangkah. Parking kete kt Ikea, & mulakan acara dgn melawat kedai jam SWATCH dulu. Ada org nk beli jam baru krn jam yg dihadiahkan c isteri hilang ntah ke mana. Huhu. Member rupanya dh usha lama tp x dan nk beli. Setelah mendapat mandat keputusan di buat serta merta. Jam yg kami dok usha lam cermin kaca td dh telepek kat tgn En Adam :p 


Skema kaler hari itu ialah MERAH yer kawan2. Hehe. Now ni baju sedondon la gamaknya.  pink karer, biru, hijau & purple. Sampai Ikea kami menjamu selera ngan karipap & hotdognya yg nyaman itu. Abes setaman kami pusing eCurve. G tempat2 yg menipiskan ketebalan duit....jadinya memborong la aku di hari kejadian. Acara kegemaran ni tiap kali hangout. Hmm. 



Beli yg murah2 jer. Hiks. Cawan kt umah byk yg dh pecah, sumbing & x der telinga. Org cawan wat minum, kami wat men lambong2. Haha. Peten ni yg ado tingal kaler hijau jer. Hitam & putih asik x der manjang. 


Ni ayah dorang nyer keje la. Budak2 slalu demam panas kan & depa x suka kalo kene tepek ngan kain basah ke hapa. Ni la gantinya. Yg silver petak tu simpan lam tempat beku, dia x mengeras. Bila masa kecemasan dtg tuam saje kt tempat terlibat. Traditional way amik je seketul ais batu yg dibalut ngan kain. Tp nnt basah lencun ler kan. Bila tepek mende alah ni budak2 tu wat main plak. Dok picit menatang tu selagi adooo. Haish, babab kang. 2 lagi tu 1 alat utk menyejukkan mata. Nk gaya pejam mata bule & time nk celik mata pun bule. Suke pakai bila tido. Huuuuu.....nyaman. Ni kami jumpa kat DAISO eCurve. Sumer rege brg2 lam kdai tu ialah RM5.



Sila fokus pada rak kecik kaler pink tu yer. Hehe. Baru ler tersusun sket, kalo tak meraba2 la mencari bila time nk pakai jam. Atasnya dok bertenggek plak pefume. Sumer dh dok setempat. Ngam hoo. Ni pon RM5 kat Daiso.



Hmmm...ni x len x bukan Sara punyer yer. Haaaa....tu la dia, anak dara tp men menan boboy.  Sampai cashier tu pon tegur Sara, naper dia suke men dak laki nyer toys. Tp kat umah dia ada gak anak patung. Yg ni pistol air. Ntah bape lama la hayatnya tu nnt. Ini juga RM5 @ Daiso.



Yg ni nk pos blk Seremban nnt. Tingat plak umh mak sinun x der tpt gosok baju. Payah heh nk cari kain selimut bagai wat alas menggosok. RM18++ jer @ IKEA. Kecik & comel. Senang nk simpan, men gantong2 ler plak.



RM5 satu bekas pelbagai guna dari IKEA & baju baru iPhone kaler merah @ eCurve



Ni pot 2 beradik tu wat acara punggah memunggah. Tapi itu dulu sblm ada bekas lutsinar 3 biji tuuu. Now ni buku2 dh x luas terbentang depan mate jek. Ayah dh pindah buku2 masok lam kotak. Ngeh3....memang x jadi keje la budak2 tu. Mana taknya, nak mengangkat kotak jer dh sebeban. Nasib x baik dihimpapnya kang baru taw. Ni jumpa @ IKEA RM7++ sebiji.



Last item of the day bakol kaler merah lagiiii. Hah...ni gaya kalo maha bz. X sempat lipat campak je lam tuh kannnnnnn. Seb baik baru beli...tu yg sket je baju lam tu...tggu la esk mesti x leh tutopnya. Hiks. Sebenarnya ni acara 16.10.2011. Masa n3 ni siap, kami dh siap mengulang ke eCurve utk kali ke-2 dlm bulan Okt sahaja :p 

P/S: Selamat menyambut Pesta Cahaya kpd sumer kawan2 beragama Hindu.


Wednesday, October 19, 2011

Wordless Wednesday


Saturday, October 15, 2011

My watermark

Published with Blogger-droid v1.7.4
Salam. X Der per citer pon just nk tepek gambar yg dh cop watermark sdri. Hehe. Baru la hak cipta terpelihara. Indirectly mengguna pakai henpon ni to the max. Balik2 henpon guna wat call, sms & fesbuk. Bli memahal kene godek sampai lebam. Hiks. Org dh bejaman kak ooiiii watermark. Ko baru nk tepek. Hadoiii. Aku try app kt Android ni haha. Lam iPhone pon ada gak watermark, tp x leh link kt blog. Tu yg guna HTC. Cam malas plak nk ngadap happy & transfer2 gambar. Jln mudah kat henpon je update blog. Penat bjalan kat The Curve td x ilang g. K la....ap weekend uols.


Wednesday, October 12, 2011

Wordless Wednesday


Monday, October 10, 2011

SabTu ItU...


Saturday, October 8, 2011

Stock up please!!

Huiii....sedappppnyerr la haiii
Tapi kemain payah nau nk mendapatkan 
Memanjang habis (ker aku yg kelambatan??)
Ni la item baru lam gobok makanan kami
Baik bekpes, minom petang kekadang wat dinner :p
Anyhow...Anywhere...Anytime
Leh mkn camtu je, x pon kiter bakor jerr
Byk flavor ada, Vanilla, blueberry, sirap maple
Rege pon baru RM1.40 satu
Kepada Tuan Gardenia, sila up sket quantity jualan ek






Saturday, October 1, 2011

Terapi Bekam Lintah

Malam tadi aku telah mencabar diri sendiri ngan Bekam Lintah ni. Reason being...resdung yang semakin menjadi2. Lately ni mmg kerap nau sakit kepala. Now ni stat makan ubat resdung, say NO to c-fud, facial & what not. Usaha sudah, selebihnya tawakal sahaja pada sang Pencipta. Kepada sesiapa yg berpenyakit spt di atas cubalah. Jom cekidaout sesi bekam lintah @ Leech Station Downtown Cheras.
Turut serta dalam misi kali ini ialah Suami & anak2 (opkos). Selain itu mengimport Mak & adik pompuanku (Nor Amira). Mak sebenarnya nk p urut pala & bahu kt gerai seblah. Mira lak selaku camera gurl :p En Somi lak dia plan nk p gunting rambut. Tp x menjadi sbb full houz ramai lak yg nk tarah rambut mlm tu.
Eeee.....serem gak memula nk buat ni. Macam2 aku tanya ngan abang tu. Lam pala ni pon mcm2 dh dok pk. Soklan 1st mestila tnya sakit ke idak kan. Tapiii....2X dah mengharung sakit beranak...takat sakit kene geget lintah ni apa ada hal kan. Sakitnya alahaiiii....kejap la sesangat. Rasa ala2 kene geget semut jer. After few seken dh x rasa apa pon. Lintah ni merayap2 bebas ke kat muka? eiiii....geli geleman plak memikirnya. X laaaaa.......lintah tu akan di pegang sampai dia jumpa spot mana nk sedut. Pehtu baru ler dia biar je lintah tu atas muka. Memula dia balut jap ngan tisu-nak kasi senang pegang kot. Kalo x der tisu licin la plak kan.
Seeeeee........4 ekor skali bertepek lintah kat muka. Tisu akan ditanggalkan yer selepas itu. Lintah ni akan mengeluarkan air liur. Air liur tu akan meleleh sepanjang sesi menyedut darah. Dimaklumkan air liur lintah tersebut baik utk merawat kulit spt menegang kulit muka & ilangkan jerawat. Korang sapu2 je la air lintah tu kat seluruh muka while d lintah sedut darah. 2 ekor kat hidung tok cure resdung & 2 ekor kat dahi tu plak utk cure sakit pala + jerawat. Sesi rawatan mengambil masa sehingga lintah jatuh sdri. Kalo sesi aku smlm ada la dlm 45 minit (x kira pon sbnrnya).

Erks...aku x lalu nk nengok pic ni lelama. Masa kejadian tu ada sowang gugurl dok dpn aku wat rawatan juga. Aku terpakse memalingkan muka pandang tpt len. Haishh....x kose aku nk ngadap muka dia. Hehe....bkn per bg mengelakkan perkara2 yg x diingini. Gemoks kan lintah2 tu, kenyang sampai mati. Masa ni muka dh basah2 ngan air lintah tu. Cas rawatan 4 ekor lintah = RM30
Haaaa...tu dia lintah dh jatuh pun. Abang tu kutip masuk kumpul lam 1 bekas kecik. Dia sembur ngan air garam + dettol (aku x sure yer, ni en somi yg katanya dgr abg tu bg tau). Pastuh lintah2 tu akan memuntahkan darah yg disedut. Utk makluman semua lintah2 ni x diulang guna yer. Lintah tu mati selepas memuntahkan darah. Jadi setiap pelanggan guna lintah fresh yer.
Bila tanggal je lintah2 tu darah x benti g kuar. Tu pasal muka bertepek plak ngan kapas basah. Dimaklumkan selepas rawatan darah akan terus kuar utk beberapa ketika. Darah yg keluar juga adalah darah kotor. Abang tu soh tanggalkan kapas tu bile dh sampai umah nnt. Mlm tu aku jln balik umah ngan muka bertepek kapas :p Bila bangun pg td kapas tu berkepuk ngan darah. Dh cuci pon still kuar darah lagi, tp now ni dh ok dah. InsyaAllah 2 minggu lg kiter mai semula ek.