Tuesday, September 25, 2012

Sara nak tadika dahh...

Semalam ibu terpaksa EL sbb kakak Sara demam. Tetiba tetengah malam Ahad tu badan dia panas tetiba smpi ke pagi. Ekceli ptg Jumaat lps masa jemput diorang dari umah mak hujan lebat sakan. Sabtu ptg yg lepas plak Sara dh start complaining dia pening pala & demam. Being a good dad, incik somi pon kasi ubat. Tapiii....ntah apa hal ngan ayahnya, di suapnya Sara ngan ubat batok??? Haish...ayah pon ting tong dh ke. Ok, kebah la sket budak tu. Tp membawak smpi ke hari Isnin. Elok dah ibu gosok bju pagi Isnin tu nk p keje ngan semangat kental ( hahaha....yolah tu) Tapi x smpi hati nak tggl Sara umah uwan. Tetiba emo ibu nya semalam.


Posing ngan baju ujan jap sbb adik ngamok nk pakai bju ujan. Hehe. Kali ni demam, Sara yang beriya remind ibu dia nk mkn ubat. Selalunya kemain liat nk jamah ubat. Pastu siap oder soh masak bubur. Habis seperiuk (suku periuk) bubur Sara makan sorang je. Portion tu ibu buat nk soh adik makan skali. Tapi adik ni susah tol nk makan. Caner ek?? Badan x naik2. Susu je mau nya.


Ayah balik keje, ibu plak request Tutti Fruti. Seb baik mood ayah ok nk layan oder ibu. Kalo tak, huhu...x mo kwn ayah. Kakak x layan sgt froyo (frozen yogurt) tu. Ibu & adik yg abiskan. Sedapnyaaa, x cukop la.


Tgh hari semalam gak, atok hantar borang tu kt umah. Ibu kirim mintak tlg atok g amikkan kat school. Yela...closing date 31.10.12, open time office hour. Caner ibu/ayah nk g amik form kan. Sub la kat atok tlg p amik. Tqvm atokk!!


Tudiaa...checklist nak kena ready. Keje ibu la plak ni kan. Ayah tinggal sign jer & kasi duit :p Excited Sara bila ibu ckp tu borang dia nak masuk sekolah. Senyum simpul mek tu membayangkan keseronokkan dpt p sekolah. Hmmm....gud2. Jgn 1st day school nnt nangis, dah la yer. Orait...back to works buddy.

Published with Blogger-droid v2.0.9

No comments:

Post a Comment