Sunday, September 30, 2012

Karnival Mini Sukan 2012, BHEUU



Dan masa yg di tunggu telah tiba... Semalam menyaksikan 2 pertandingan sukan iaitu bola sepak & bola jaring anjuran Kelab Sukan jabatan aku. Tapi yg aku nk share kt sini ialah bola jaring shj yer. Jam 7.40 pg camtu aku & rakan sepasukan Shasha Sim dh smpi kt Pusat Latihan Agro Bank. Shasha ni dok dekat je ngan umah aku. Jd dia sudi utk menumpangkan aku pergi & balik dari acara ni nanti.


Haaa..ni lah venue acara. Ada 2 padang kt situ. 1 padang bola yg besar & 1 padang netball & ada court tennis juga. Acara kami hanya di 1 padang shj. Jadi bergilir la menunggu giliran utk bermain. Cawangan kami MdI WPKL hantar 3 team-A & B. Spt yg diwar2 kan sblm ni, aku dlm team A. Game mula sekitar jam 9.00 pg. Game berjalan secara liga dengan pola permainan 7:1:7 dgn maksud main 7 minit, rehat seminit & smbg main semula 7 minit.


Ini la semua korum dlm team kami A & B. Tapiii...ekceli ada sorang x ada dlm ini gambar. Iaitu my best fwen, Pn Nurul Aini. Dia lambat pg tadi ats sebab2 yg x dpt dielakkan :) Smart rite pic ni. Hehe, masuk bakul angkat sendiri ek :p


Okayy...ini kumpulan pertama yg berentap iaitu MdI WP team B & MdI HQ team B. Permainan yg sengit tau wlu pun team kami x menang. Good job gurlz!!


Sebelum main kene cek kuku dlu yer. Klu panjang, jam2 tu gak kene potong. Sape ada rantai tgn, cincin, jam bla...bla...bla...kene tanggalkan. Then ref bg tau rules game, Q&A if any, then the game start.


Kiter salam2 dlu sblm main tanda persahabatan. Cewahhh!!


Ceria je wajah sblm main kan. Ni masa baru abis warm up. Team B main dlu, pastu baru team kami. Caiyok3!!!


1st game aku dok kt position GA. Fuhh!!! Kami kalah. 3-0 klu x silap matanya. Kami kalah ngan JBG. 2nd game aku bwk Centre plak. Kami bertemu ngan MdI HQ team A. Kami menang ngan mata 5-1. Fuyooo.... In btw time berhenti rehat aku sarung bib GS plak.


Ni antara kandid pics yg aku amik. Corat-coret sepanjang acara. Dua2 team kami gagal ke final. Huhu :( X ada rezeki kali ni. X per....kiter cuba nxt time k. Apa pon kami njoy ngan acara hari ini. Dpt gak melepas tensi kt tgh padang. Mayb lps ni kene slalu prektis la biar x pancit. Penat ooo jd centre. Kene lari 1 padang. Adoyaii. Jd GA pon kene aktif gak. Hmm...sakit2 seluruh badan dibuatnya. Apa pun kiter enjoyyyyyy!!!! We end up the day, picnis sambil bermain netball instead lawan netball. Ngeh3.


Friday, September 28, 2012

Relay for Life Malaysia


Tadaaaa....cantik tak, cantik tak. Semalam dh dpt baju utk perlawanan bola jaring Sabtu nanti. Yeayyy!!! Happy sgt2. Sebab apa nk tahu??? Sebabnyaaa.....aku dpt baju & mereka dpt sumbangan. Siapa mereka??? Haa....mereka2 itu ialah pesakit2 cancer di Malaysia. Alhamdulillah. 1 lagi amal jariah yg x seberapa dr aku. Selebihnya biar Allah swt yg tentukan :) My buddy kt opis is helping her sister with this National Cancer Society Malaysia. So we donate RM20 & be given this luvly purple goody beg, a tshirt & a tag to join the Relay for Life Malaysia yg akan diadakan pada 13-14 Okt 2012 di Stadium UKM. For more info go to www.cancer.org.my. Korang klu nk join pon bole juga. Ptg ni we all nk sambung prektis lg ptg ni. Huhu....harap2 X tergeliat.

Published with Blogger-droid v2.0.9


Thursday, September 27, 2012

Netball lagiiii....

Huwaaa.....nk muntah, nk pitam, nk tumbang bagai dah ni. X larat amat2. Ptg semalam ada prektis main netball untuk game Sabtu ni. Saya ulangi Sabtu ini iaitu 29.9.2012. Aduhh!!! Pancit sudaaaaa. Ni 2nd time aku menjerumuskan diri dalam arena bola jaring selepas tahun 2009. Memula dulu join sebab suka2 jer nk cukopkan korum. Selain tu boleh wat point dalam SKT. Alih2 team underdog ni la yg champion. Ngeh3. Ke aku je yg underdog masa tu?? Erk. Team 2009 dlu memang hebaq2. Kami ada sharp shooter a.k.a Kak Chelvi & Lieza Oshin. Tp kali ni 2 org ni x dok sbbnya, c-Chelvi kene jg suami yg kurang sihat. Lieza plak dh btukar jabatan. Time tu cawangan kami hantar 1 team jer :( Tahun ni ada muka2 baru (muka je baru tp skill mantopp rupanya). Soo...we end up ngan 2 team: A & B. Team ditentukan by cabutan bertuah yer. Aku tercampak kt Team A.


Ni la team kamiii.... Semua dari unit yg sama. 2 org anak dara, yg lain mak2 org dah. Hehe. Kami prektis kat gelanggang yg diberi nama Kepong (betol ke nama dia tu ek???). Near by stesen komuter Bank Negara & JKR. Ingatkan depa ni nk prektis pas2 bola jer. Rupanya dh ala2 match gituuu. Sempot den!!! Aku plak x bwk kasut sukan. Main je ngan sandal Carlo Rino yg buruk itu. Ptg tu sempat la sarung bib GA, GK, WA & WD. Masa game nanti x confirm nk dok tang mana. Haishh.


Ni posing ngan captain team A sebelum main. Sakina a.k.a Che Kin. Ligat dak ni atas padang.


Ni pula Team B (gmbr cilok dr FB Asmayon). Posing pon dah ganaz kan. Team ni ramai star players. Mrk la harapan cawangan nk menang gituu. Cewahh....terangkat la depa2 ni nnt. Ptg semalam ada lg beberapa org yg x turun padang atas alasan2 yg dibenarkan. Soooo....korum sebenar akan dipenuhkan Sabtu ini. Wish us luck k!!! To be continue...

Published with Blogger-droid v2.0.9

Wednesday, September 26, 2012

WW: My Super Baby






Published with Blogger-droid v2.0.9

Tuesday, September 25, 2012

Sara nak tadika dahh...

Semalam ibu terpaksa EL sbb kakak Sara demam. Tetiba tetengah malam Ahad tu badan dia panas tetiba smpi ke pagi. Ekceli ptg Jumaat lps masa jemput diorang dari umah mak hujan lebat sakan. Sabtu ptg yg lepas plak Sara dh start complaining dia pening pala & demam. Being a good dad, incik somi pon kasi ubat. Tapiii....ntah apa hal ngan ayahnya, di suapnya Sara ngan ubat batok??? Haish...ayah pon ting tong dh ke. Ok, kebah la sket budak tu. Tp membawak smpi ke hari Isnin. Elok dah ibu gosok bju pagi Isnin tu nk p keje ngan semangat kental ( hahaha....yolah tu) Tapi x smpi hati nak tggl Sara umah uwan. Tetiba emo ibu nya semalam.


Posing ngan baju ujan jap sbb adik ngamok nk pakai bju ujan. Hehe. Kali ni demam, Sara yang beriya remind ibu dia nk mkn ubat. Selalunya kemain liat nk jamah ubat. Pastu siap oder soh masak bubur. Habis seperiuk (suku periuk) bubur Sara makan sorang je. Portion tu ibu buat nk soh adik makan skali. Tapi adik ni susah tol nk makan. Caner ek?? Badan x naik2. Susu je mau nya.


Ayah balik keje, ibu plak request Tutti Fruti. Seb baik mood ayah ok nk layan oder ibu. Kalo tak, huhu...x mo kwn ayah. Kakak x layan sgt froyo (frozen yogurt) tu. Ibu & adik yg abiskan. Sedapnyaaa, x cukop la.


Tgh hari semalam gak, atok hantar borang tu kt umah. Ibu kirim mintak tlg atok g amikkan kat school. Yela...closing date 31.10.12, open time office hour. Caner ibu/ayah nk g amik form kan. Sub la kat atok tlg p amik. Tqvm atokk!!


Tudiaa...checklist nak kena ready. Keje ibu la plak ni kan. Ayah tinggal sign jer & kasi duit :p Excited Sara bila ibu ckp tu borang dia nak masuk sekolah. Senyum simpul mek tu membayangkan keseronokkan dpt p sekolah. Hmmm....gud2. Jgn 1st day school nnt nangis, dah la yer. Orait...back to works buddy.

Published with Blogger-droid v2.0.9

Monday, September 24, 2012

Sara & Camera


Ha..nmpk kan pics atas tu. All shots taken by my luvly Sara. Sebelum2 ni ibu dia asik post2 n3 kakak posing2. Now ni, dia dh sakan nk jd juru foto plak. Ibu dia lak amik part jd model. Hiks :p Jgn x tau, tu la new achievement Sara. Pantang lepa henset hTc ibu tu, nnt ada je la gambar baru lam folder. Hset ayah mmg x leh sentuh. Kang ngamuk ayahnya. Ibu ngamuk gak bila hset jd bahan mainan anak, tapiii...hmm anak kan. Nak lantingkan iPhone lama tu memanjang batery nya kong. Tensen budak2 tu, baru tekan 1 butang dh padam.


Hehe...yg ni ibu snap kan. Ibu will always support all good thing u did Sara. Ibu love u much.

Published with Blogger-droid v2.0.9


Sunday, September 23, 2012

Mengidam punya pasal

Al-kisahnya, tuan punya blog ni mengidam nak makan Mee Bandung Muar. Abis sume kedai makan yg dia g, mesti nk cari menu tu. Tapiii Tiap kali tu la misi pencariannya gagal :( Then, 1 fine day.....


Tadaaa...sedap kan, sedap kannnn. Tempted jer nengok pic tu. Mendapat komentar dari fb list ku.


This are few more comments....



Semanggkuk tu RM7.90 jer. Ada udang 2 ekor & daging. Memang berbaloi ngam rasanya. Kalau kamu2 semua ke pusat bandar KL tu, g la singgah kat bangunan MARA yg baru namely Busana. Naik tingkat 3 & serbu gerai Nasi Beriyani Gam Johor. Semua menu femes org Johor ada sana. So...njoy your meal k. Yummiie....

Published with Blogger-droid v2.0.9


Wednesday, September 19, 2012

WW: Birthday Combo Party 19.9.2012