Monday, July 4, 2011

Bila Aqil kene campak


Cian Aqil. Ni masa dia kene demam campak
Alhamdulillah...dh baik dh la ni.
Memang dia grumpy abes
Suhu badan pon mencanak naiknya



Nengok la tu...cam dh berjerawat lak muka cumel Aqil
Ngan2 ibu skali rasa miang2 & gatal2
Ibu pon x kene g Aqil...huhu


Mostly the red dottie byk kat area muka & tangan jek
kat kaki x nampak pon
mesti x abes kuar lah tu, leh kene g ke in future?
Harap2nya tidak lah kan. InsyaAllah.
Aku bg la Aqil minum air kelapa
Pastu ada yg advise soh tepek bedak sejuk, tp idak le aku buat
Ada plak yg soh cari daun mambu 



Ni rupernya daun mambu
Jujurnya aku x kenal cemana rupe tumbuhan dgn nama saintifik 
Azadirachta indica Syn. Melia Azadiracta, Antelaea azadirachta, Melia indica
Tanya ngan mak pon dia tatau gak
Dah google kt sini pon masih blurr kat mn nk ku ketemu dgn pokok mambu ni
Last2...time tu mmg kami blk kampung & tanya la ngan mak hajah 
Dia tau & katanya ada jer kt umah jiran India dia nun.
Tp masa nk amik time tuh dh senja plak
Aci tu kata jgn petik daun time2 senja...itu pantang larang
Aci tu ckp lg, kalu mau amik, esk juga dtg
Kasi taruk itu duit sikit (pengeras kot)
Hmm...mak hajah pon idak koser la nk ngambik nyer
Alih2 esok pepagi ada delivery daun mambu 
Hehe....pak sedaro den a.k.a Pakcik Kasah yg tolong bwk kan
Aku campur lam air mandi Aqil & gosok2 kt badan dia
Alhamdulillah dgn izin Allah mujarab je daun mambu tu
Sekian & terima kasih krn membaca


Published with Blogger-droid v1.7.2

No comments:

Post a Comment