Wednesday, July 6, 2011

Rumah mak

Bestnya la hai kalo dpt balik kampung kan? Masa aku kecik2 rumah kampung aku rumah papan lagi. Tapi peredaran zaman ni...anak2 aku hanya merasa rumah kampung modern-rumah batu. X der dah acara kejar2 ayam, men pasir, masuk sungai, panjat2 pokok, men masak2 belakang umah. Anak2 sekarang dok terperok lam umah ngan PSP, DVD player la, Astro Byond & segala macam gajet yg mak pak bg. Dua-dua atok & wan rumah batu. Jadinya x jauh bezala ngan life kat Kolumpo tu. Cuma skali skala bila balik umah uwan aku dulu merasa la suasana kampung yg sebenar.

Mak aku la ni dh berulang alik KL-Seremban hampir tiap2 ujung minggu. Aku sekeluarga pon now ni aktif balik kampung. Reason being, bcoz umah my mom kat TTJ Selatan dh pon siap & mak metua aku kini dh bowing keseorangan di rumah. Jadi dengan adanya kami dapatlah menengok2 umah baru mak & menggembirakan mak metua den tu ha. Ciann dia, anak sampai 7 owang, tp sumer bersepah2 kat tpt owang. Tinggalla dia terkontang-kanting berdua laki bini. Pak metua den x heran sgt kot sebabnya dia ada xtvt dia sdri after pencen. Mak hajah tu yg lonely. Nk kami bawak ke Kolumpo...ermmm....err...payah plak kang. Sara mmg akan aku passing kt umah mertua time kami di Seremban. Biarla dia puas2 ngan cucu during weekend. Instead of taking away Sara from us for a longer period. Hiks. Yang omak den tu plak kemain la dia tahun nih...owang ada umah baru la katakan. X senang ati dia dok Cheras tu dah. Hati dh melekap tros kt TTJ Selatan ni ha. 



Ni tempat kami lepak2 nonton Astro. 
Cosy jer ruangnya. Interior pon very the simple.

Ni contoh org melepak2 di ruang tamu yer

Kiter masih di ruang tamu. My fav spot.


Ni dapor kering. Table top  & the kabinet tu make up yer. 
X dop lam plan pemaju perumahan.

Ni ruang makan. Sekangkang kera jek dari dapor kering tadi.

Mulalah mode rasa cam nk pindah dok Seremban jer. Encik suami...apa kata kiter transformers je ke Seremban ni ha. Encik Bos boleh tak luluskan saya pindah ke opis di Seremban. Pelessssss......huhu.

Published with Blogger-droid v1.7.2


1 comment: