Thursday, September 26, 2013

My bread pizza

Haiiish...nak masak apa ni. Nak masak lauk pauk bagai macam kenyang & kurang kerajinan. Minggu ni rasa mcm terkejar2 jer. Penat & letih plak rasa badan. Dah la plan nk cuti terbatal. Huhu. Nak makan kat luar pon macam malas. En somi lagi ler pulak, dia kalo hari bekerja mmg nk makan di umah jer. Dia bukan yg cerewet sgt. X kisah pon makan apa janji perut terisi. Ok, keputusan muktamad kiter wat kan spageti & nk try wat pizza roti lah! Teringat semalam memborong brg dapor dh siap2 beli bahan2nya. Jom ke dapor saya. Hihi :p
 
 
 
Bahan utama opkos ler roti
 
 
Yang ni sos yang digunakan utk disapu atas roti
 
 
For toppings, kiter letak la sosej ayam blackpepper Ayamas
 
 
Kiter saute sket sosej tu kasi garing
Ikot suker la kannnn
Kalo rasa2 nk letak je yg fresh tu x salah pon
Pastu susun2 ler satu persatu atas roti
 
 
Ni veggies yg kiter pakai
Potong dadu & carrot tu kiter parut jer
Tabur la sumer2 tu atas roti yg dh asa sosej tadi
 
 
Next, taburkan keju parut atas bahan2 tadi
Ni ler 1st time menjinak2an diri dengan keju parut
X tahu yg mana bagos, main amek jer
 
 
Last sekali kiter tabur sket blackpepper
Nak kasi cam ada pedas2 sket la kan
 
 
Okeh...ini hasil yg saya dapat
Lom ble makan lagi
Kene bakar dlm oven la pulak kannnnn
Suhunya main ikut suka hati & ikut oven memasing la
Pandai2 la ejas ekkk
Tapi yg ni kiter bubuh suhu 150 for 10 mins
 
 
Finally!!! Tadaaaaaaaa~~~
My Home Made pizza 
Ni hasil yg dah boleh ditelan. Hiks
 
 
Pasta ni santapan en somi
Dia x berkenan plak nk merasa pizza kiter :(
X per lah...kiter ngap ngan anak2 sudah!
 
 

3 comments:

  1. sedapla kak ela. nanti leh try kat umah

    ReplyDelete
  2. akak, bila nak kuar n3 baru?-nadalakhir

    ReplyDelete