Monday, June 10, 2013

My combo pack

 
Haha...masak aper tuuu?? Masak sesedap sket ek. Ibu poser ni, balik kang nak makan. Laporrrrr!!! Syiok jer my 2 munchkin ni men masak2. Tu ekceli set masak2 kakak. Yang adik dah dok ada item lain tapi nak sibuk gak ngacau akaknya masak. Ni story masa schooll break ler. Time tu depa 2 org terpisah for 2 weeks! Sorang dok merantau ngan uwan belah ayah yg sowang lg dok menumpang umah uwan side ibu plak.Tapi dedua dok la kat Seremban. Yuhuuuu...ibu ayah honey to the moon jap :p Memang bengang la uwan2 komer kan sbb ibu ayah dpt can rilek2 kan. Panjang langkah kami anak2 x dok. Hiks. So....nak meninggalkan anak2 ni panjangla list depa nk demand ngan mak ayah kan. Jgn la ditanya "kakak nak apa?" or adik "adik nak apa?" Huhuhu....kecoh depa sebut satu2 apa yg diidam-idamkan. Dari ibu ayah kesian jadi hangin plak 1 badan kan nanti. So...kiter set the limit. Each 1 can hv 1 @ a time.
 
 
 
Jadinya kakak dok berzikir nak set masak2 & sek doter2 (doctor). Hmm...nak prektis jd doktor katanya. Hihi. Bawak la p Tesco. Kiter x sempat cari bg kiter diorg dah meluru p usha brg sendiri. Ayooo. Habis la camnih. Kakak lead, yg adik dok membontot si kakak. Nengok kakak amik brg, dia pon tarikh apa yg dia bekenan. Seb baik la, memasing masih boleh diajar & mau dengar kata. Arahan dipatuhi. Kakak dpt 1 adik dpt 1 shj. Tu yg kakak dok puas hati dpt men masak2 tu. Bila adik dtg melawat kawasan, naik la temper kakak. Start la gado2. Brg menan yg dibeli jadi mangsa.
 
 
 
Haaa...dia dia hero sowang ni. Dia memang menggila ngan otomen ni ha. P umah sepupu, abes menan kwn tu di punyakan. Bila x kasik, berzikir kat tinga ibu ayah minta dibeli. Tu muka ngah super excited dpt otomen besar punya. Yg dah dok ada  had yg kecik2 jer. Adik dok lama sket ngan uwan. Seminggu sebelum cuti sekolah, dia dh kene pos balik Seremban. Siannn, dia. Memula kene tggl tu nangis gak. Apa taknya, nengok kakak dok elok naik kete sama ibu ayah, tapi dia dok umah uwan. Huhu. Sedey plak ibu tengok. Ayah lagi ler pulak. Sbb ayah yg dok kamceng ngan adik. Men lawan2...tumbuk2 la bagai. So ayah la yg paling sendu bila adik x der. Kakak mmg berkepit jer ngan ibu. Kakak nyer turn bila schooll break start. Then baki lagi seminggu cuti sekolah dua2 dah selamat balik ke pangkal jalan. Hehe. Mekaseh uwan2 sekalian sbb tolong jg kan Sara & Aqil. Sempat la ibu ayah p dating ngan Ironman 3.
 
 
 
Apa la yg korang masak tu, sampai sudah x siap2.
Masak lemak ribena ker? :p
 
 
 
Ok2...Sou Chef Sara dah nk ngamuk
Master Chef Aqil masih gigih menyiapkan hidangan
 
 
Ni umah uwan Seremban. Kakak hepi sbb x kene tinggal. Adik monyok sbb nk kene stay lg 1 week. Tapi feedback from Mak Hajah, dak Aqil ni ok2 sajor dok kampung. X der plak nangis2 sakan cari ibu ayah. Dia leka jer main apa yg ada kt umah uwan. Pastu uwan know the trick oredy. Sogok ngan citer otomen. Lepak je la dia depan tv nun. But...uwan ckp very the demanding ler ini budak. Arah2 uwan cam big boss. Panasla, soh bukak kipas la, bwk g pasar mlm nk toys la. Dpt gak dia sebat otomen yg kakak pelok tu. Haishhh. Pastuh keje nak meligan si sepupunya Wafiy. Alololo...cian dah Wafiy kene buli ngan abg Aqil ek. Rupanya sepupu Aqil pon kene pos balik Seremban sbb ibunya p meteng nun jauh ke Sarawak. Sunyi sepi umah jadinya bila x der bdk2 2 org nih. Pastu clean & clear gak umah bila depa x der. Kalo tidakkkkkk.....umah cam kapal perang. Sana sini mcm2 hado. Now back to normal la kan. Sara dah start scholl. Lepas keje jer bertempik plak ngan anak2. Kejap ayah nyer sound...jap kang ibu lak up sound. Hahaha....kelakar plak bila ingat kan balik. Dah! Tu jer, babai.
 
 

No comments:

Post a Comment