Monday, June 17, 2013

NSTP Motorhunt 2013

 
 
Alhamdulillah. Tahun ni kali ke-2 kiter join treasurehunt ni. Kali ni anjuran sotkabar NSTP. Seperti tahun sudah, kiter join ngan team member dari opis lama kt KL. Yehuuuuu!!! We meet again gurls. Acara on 16.6.2013 seawal 6.30 pagi lagi kiter dah tercegat kat Dataran Merdeka. Dari umah naik LRT sampai Mssjid Jamek. Fuhh....setengah tahun x naik LRT nih. Sampai2 orang dah ramai. Kiter risau senyap sunyi x der org pepagi buta nih. Hiks. 2 org team kiter dah sampai lag awal. Shasha & Fazrina.
 

 
Sampai2 dorang p daftar dulu team memasing. Amik car sticker bagai & this is our ride-rescue 191- Black Myvi Shasha Sim. Last year nye event kami naik kete yg sama gak. Citer last year leh tengok SINI.
 
 
 
 
Siap daftar kami di suruh amik sarapan kt sini haaaaa
Mekaseh organiser sbb sediakan sarapan kami :)
 
 
Inilah sarapannya, karipap seketul ngan mihun
Di bagi sama ngan 4 kotak air & 4 botol mineral water
Alhamdulillah...jadilah wat alas perut sebelum memulakan perjalanan
 
 
Hunters lined up. Di kabarkan lebih kurang 268 buah kenderaan yang turut serta. This event ada 4 kategori iaitu Regular, Closed, Media & Beginners. Regulars among those yg dah join more than 20 tresurehunts & pernah emmenanginya. Closed for those among the sponsors nyer kaum kerabat. Media opkos la for media like TV3 & The Beginners are those yg amatur mcm kiter ni ha. Hiks :p More info uols can go HERE.
 
 
Jam 6.30 pagi pendaftaran bermula. Then jam 7.30 pagi ada briefing from Clerk of Course (CoC) iaitu The Purple Antzs . Go & checkout their blog too :) Then at 8.00 am flag-off, officially the hunts begin.
 
 
 
Ni kumpulan kami The Sweet Mommies. Weeee~~~~
Pic ni diambil bukan suker2 jer yer
 Its a MUST for all hunters that day
We all kene posing depan kete with the sticker
Then have to post it in FBwall for FB Challenge
To be shown to the CoC as 1 of the task of the day
Muka masih fresh lagi niiii
From left: Shasha the navy, Fazz the cracker,
mummy Nurul the tulip & Me the 2nd crackers
 
 
Acara ni ada 5 task yg perlu disiapkan:
1. Route challenge
2. Treasure challenge
3. NST challenge (all answers in NST)
4. VW challenge (all answers in the VW website)
5. FB challenge (post pic kat FB)
 
 
Ni for Route Challenge. Gambar atas ni the indicators dlm mencari jwpn. Korang diberi beberapa soklan . Jawapan kepada soklan kene cari kat setiap route yang berbeza. Utk sampai ke tetiap destinasi tulip tadi kene baca panduan yg disediakan. Kiranya tulip ni kene well-known pasal jalan ler. So navy akan drive ikot arahan tulip lorr. Salah baca arahan boleh sesat dibuatnya. Bila dah sesat, rugi lah masa. Hunters only have 6 hours from flagg-off time to complete all 5 challenge. Lain flag-off time lain routenya dan lain time-outnya...but the questions are all the same. Kat atas nun the indicators yg leh bantu korang utk crack the questions. Yaaaaa....hampunnnnnn, susah kemain soklan2 nya. Kdg2 soklan cam x der kene mengena ngan jwpn. Adushhhh!!!
 
 
Ni contoh soklan for Route Challenge. Haaa...cer korang try jwb
Dpt soklan, crack & go cari the answer kat route yg diberi
The jwpn adalah nama-nama kedai kt tempat yg korang singgah tu
Kiter adalah crakcer yg x cemerlang yer
Join pon baru 2X
Memula join dulu blurr abesss! 
 
 
Ni soklan for Treasure. For this part korang kene g beli sumting & kene bagi pada depa. Besernya yg ni meant for charity ler. All items received akan diamal jariahkan kepada pihak2 tertentu. It can be cokelat, sabun, alat tulis bla...bla...bla...the list go on. Hehe...kalo x tau bantai jer la beli apa pon. At least dapat pahala amal jariah. Cume x dpt point jer la kan. Haaa...cerla craked soklan tu. Agak2 korang apalah yg depa soh beli ek? Hari tu, arahannya items must be purchased at Petronas mart. Yelaaa...dah kata Petronas 1 of the sponsor. Ohhh...ckp pasal sponsor, this event sponsornya gah2 belaka. Main sponsor is Volkswagen (VW), Kenanga Investment, Maybank, Air Asia X, Sushi King, Philips, Celcom, Blackberry, Starcruise, Sime Darby dan banyak lagi laaa.....Hadiah lucky draw pon dah bombastik, hadiah tuk pemenang lagilaa masyukkkkk.
 
 
Ni masih di bahagian Treasure Challenge
Jawapan soklan T4 tu ialah sabun Fab
Haha...aku mmg X kenal mamat lam gambar tu
Upanya pemain bolasepak-Fab apa ke ntah namanya
Yang tang tong gas tu korang join kan ngan nama si Fab tu
Thats how to crack the soklan...paham ke idak???
 
 
Soklan for T5 tu PENSEL ye
T6 jawapannya cokelat wafer Nestle
Jadinya sumer2 brg2 yg dpt dijwb korang kene p cari kt Petronas Mart
& serahkan kpd dorang
Each item got 5 points kalo x silap
 
 
Acara tamat dl kol 2.30 ptg. Closing venue kat Dewan Sri Siantan, Putrajaya. Sampai2 jer kami makan dlu. Lapaaaaaaarrrr to the max! Dahla dlm kete masa odw nk ke penamat tu aku muntah lam kete. Aduiiii....kiter dah mabuk. X leh nak tahan2 dah. Bluekkkk!!! Bertambah lapar la kannnn. Pastu badan mula rasa cam nak demam. Menu for lunch doang bagi nasi gorang kampung, roti jala, ayam goreng ala2 KFC, buah2an, air laici, air teh, sandwish & sosej. Food not well cater laaa. X cukup ok! seb baik kami x la lambat sgt sampai. Rasanya ada g yg dan makan tapi food dah abes. Siap catering kene p cari food lain kasi tambah. Final nya abes lam kol 8 mlm kot. Dari kol 2.30 ptg sampai mlm tu kami dok tunggu luck for cabutan bertuah. Kat kiter best2 gak lucky drawnya. Ada home theater dr Philips, yg aku nk dok sgt air fryer Philips pon ado, hp Blackbery Torch, Nokia Lumia, tiket AirAsia p Busan, Korea, China, 3D2N stay in few hotels & resort kt Kuantan, Putrajaya, Kelantan, akaun pelaburan kat Kenanga Inv worth RM10K!!! Arghhhh...stress plak aku menaik sumer2 ni tapi 1 pong x dapat :( Not my day. Nemai kiter try nxt time ok. Yg dapat tuuuuu......goddy beg VW tu jer. Jadilaa. Huhu. Apa isi dalam ek????
 
 
Haaaaah! Ni jer yg ada
Kepok, biskut, air tin, keychain, buku nota
botol air, sabun antiseptik kot yg Asepso tu 
 
 
Ni buku nota from Exim Bank
Sara dok aim nak ni sbb ada post-it sticker tu
Oh, nonononooooo dear...ibu nk bwk p opis yer nak
Kang abes sepah 1 umah dia koyak2 kertas & men tampal2 segala 
 
 
Ni 1 lg item lam beg tu
100% cotton tshirt pon dari VW
Overll best la kan tuk suka2
Dpt jalan2, mkn2, jumpa memember lama
Thanks to all my besties sbb sudi ngajak kiter join
Len kali sudi2kan la ajak kiter lagi yer
 
 
 

No comments:

Post a Comment