Friday, January 25, 2013

The Sun Motorhunt 2012


Ni citer tahun lepas. Antara xtvt yang happening sebagai penutup tirai tahun 2012 aku. Event took placed on 16 Dec at Bukit Jalil, Golf & Country Resort. Me & fews of my buddy from opis lama join treasures hunt organized by The Sun. This is my 1st time exp in such event. Bessttttttt giler!!! Omputih cakap ohsem :p Kami registered sumwhere in Nov kot (memories lost). 1 team for RM400, so RM100 per person & 111 is our lucky no. 



So...this is my team so called "Sweet Mommies". Hehe...coz we are soooooooo sweets. Lalalalallaaa :) From Right: Sakina, Me, ShaSha & Nurul Aini. They are my best buddies in MdI WPKL. Miss uols gurls. Nurul Aini the drivers,  ShaSha the tulips cum the car owner :), Me & Sakina the crackers. Ni posing2 sebelum acara mula. Kami bertiga meet up kat umah ShaSha & Sakina dtg ngan adik & adik iparnya. ShaSha ni dok dekat je ngan umah aku, so no hal lah kan. Balik pon dia siap hantor sampai depan umah lagi. Tq sweetie :)



Haaa...ni 2nd team from our opis. Mulakan dari kanan: Cik Haiza, Mimie (adik Sakina), Ashraf (suami Mimie) & Fazli (dia pon x-MdI WPKL). Apo ntah nama team dorang ni...again memories lost. Team ni otai la bagi aku sbb depa dh slalu gak menjebakkan diri dlm arena treasures hunt nih. Ada 1 lagik team, tapi x sempat plak nk bergambar ngan dorang. Azam, Kak Nurulazeannie, Kak Ct Khairiah & Kak Suhaida. Group ni pon otai gak. Aku & Sakina je yg amatur :-) Pendaftaran jam 6 pagi & Flag off jam 7.30 pagi. Setiap peserta dibekalkan dengan roti Gardinier yg ada inti vanilla/coklat sama ngan air buah Twister orange & Blackcurrent. Selain tu, day B4 penganjur bagi guddie bags. Macam2 adaaaaa.....items mostly came from the sponsors of the events antaranya, Singer, Caltex, Maybank, Power Root, Mazda, Protex, Tesco, Watson, Starbucks, Metrojaya, Breeze, Gardinier, CCM Pharmaceutical, Antabax...haishh apa ntah lagiiii. Di sini ada butiran mengenai events. Join tresures hunt ni pada aku mencabar minda & fizikal. Mana nak track lokasi lagi, nak crack soalan utk dpt jawapan lagi. Masa diberi 6j30min jer & dapatla ongkos duit minyak RM70 utk setiap team. Then acara terbahagi kepada 3 bahagian iaitu Master, Open & Close. Yang master tu kompem2 la yg dh legend dlm treasures hunt ni. Yang open/public plak ialah mereka2 yang cam kami ni haaaa & Closed tu utk kaum kerabat penganjur & the sponsors. Kawasan yang nak diterjah plak adalah sekitar Lembah Kelang jer. For more updates korang leh baca sini plak yer. Sebelah malamnya plak ada dinner. Time tuh la sesi membagi hadiah to all the winners.




Ni jer guddies yang mampu utk di tayang. Hiks :p




Yeayyyyyy!!!!!! This is the best part of all. Ngeh3. The Unsangkerable things. Hehe, aku yang bertuah telah 'mendapat' pada malam dinner events tu. Wahhh...ni yang buat nk join sokmo treasures hunt pasnih. Alhamdulillah, rezki anak2 kot. Aku org yang ke 39 dapat lucky draws. Tq The Sun!!!




Teng...teng...teng....ini lah hasilnya. Jadilah kannnnn as starting. Sok2 mayb dpt yg lagi besar punyer. Kene plak time tu ngah kering kontang sbb ujung bulan kannnn. Ni la buat blanja beli barang dapor. Mekaseh gak kat sang suami yg beri izin kt aku join acara ni & tolong jaga anak2 kat umah. Tq TESCO. Kami dah p settlekan vocer ni kt Tesco Tmn Midah.




Ehceh...ceh....Che Kin pon mendapat gak ler malam tu. Lagi bestttttttt ngan HTC. Cayalah Che Kin, kiter yg 1st timer join dah berjaya menjadi yg bertuah. Tapi Che Kin ni mmg slalu jer nama dia naik klu ada lucky draws tau....jelesssss sgt. Congrats yer Che Kin.




Haaaa....yang ni plak mak buyung yang bertuah. Ni rezki anak gak la kannn. Dlm dok boyot2 Kak Su ni leh join & bertuah dpt cerek letrik dari Singer. Weeeee~~~~




Next is this sweet couples. Mereka berdua ni pengantin baru. Rezki org baru kawen plak kannnn. Yang mendapat si isteri, suami x dpt pape kire leh tumpang skaki gak la kan. Waaaaaa, leh mandi air panas la yer nnt. Tahniah Mimie & Ashraf.




Last one is Fazli. Dia bawak balik mesin hampagas dari Singer. Sebelah dia tu, Si Azam yang dok posing ngan iPhone sendiri konon2 cam dpt lucky draw gak laaaa...Ish3, shiannnn dia. X per Zam, awak dah merasa dlu kan. Kasi la can kami plak yer :p & we try next events plak. Antara items hot sebagai hadiah ialah Samsung Galaxy Notes ( x tau plak I or II), TV Plasma from Singer & percutian (x tau plak lokasinya). Kesimpulannya, saya sgt suker join treasures hunt ni & harap dapat join lagik :)



No comments:

Post a Comment