Tuesday, January 1, 2013

Selamat datang 2013


Selamat Tahun Baru semua. Kejap je masa berlalu kan. This yr another new chapter in my life circle. Tahun 2012 dh di tgglkan dgn pelbagai suka duka. Semoga hari2 mendatang ni akan lebih baik lg dr semalam. Tapi blom apa2 dh dtg cabaran pertama di tahun baru ni. Beberapa kawasan di KL & Selangor terkesan dgn ketiadaan bekalan air paip. Huhu...bertabah la kami menadah air. Kami dh x der air sejak Sabtu lepas lagi. Memasing dok konfiden kejap je x der air & x stock up la kannn. Sebab slalunya gitulah. Air x der weekend tp nnt muncul semula weekdays. Klu water disruption yg long hours biasanya ada notis. But kali ni no notis at all & ramalan ku silap belaka. Pagi isnin setitik air pon x dok!!! Soriiii bos, kami kene cuti gak for the last day in 2012. Yuhuuu...menjadikan keseluruhan mggu ni kami x keje. Air nk minom pon x kesampaian ni ha. Sudahya, bila memasing mencutikan diri, kami blk kg ke Seremban. Hehe, nasib kg dekat. Rumah kt TTJ, Seremban tu dh mcm kedai dobi. Abis semua stock bju kotor ku hangkot blk. Best part is cuaca kt Seremban pon panas aritu & siap la semua bju aku berbasuh. Mlm ni bru kami bergegas blk KL. Sebelum tu kami p pekena burger bakar kt Senawang jap.



Tgk burger brother blakang aku tu...kemain lagi tgginya. Kami x dine in sbb kedai tu x cukop staff plak mlm td. Leh take away jer. Kami tapau & lepak makan kt Petronas. Jadinya x dpt la nk snap gambar kejadian sebenar burger bakar yg di order. Aku order "smoke chicken special with cheese" RM6. Syehdappp!!!



Muka menahan lapar bila asap burger bakar masuk lam idong. Hiks :p





Hari ni gak Hari Lahir ayah sy yg ke 60. Bestkan, tiap kali bday x yah susah2 nak apply cuti. Kami x sempat nk prepare apa2 for him but will do later. Let me settle my Sara nya matters first. Hehe. But for sure my doa for him will always do as usual. I pray him to be more healthier, wealthier & happier in years ahead. Wish God bless u dad. Love u till Jannah. Ok, that's rap up my day 1 in 2013. XoXo (>_<)



No comments:

Post a Comment