Wednesday, January 9, 2013

Seminggu sekolah

Hari ni dh seminggu budak sekolah. Camtu gak la Sara. Alhamdulillah, Sara x der ponteng or sibuk nk mntk blk umah ke nangis ke hapa ke. Sgt2 bersyukur & opkos lah hepi kan. Senang ati nk g keje ari2 bila x ada masalah di rumah. Feed back Sara pulak psl sekolah sgt positif. Hari2 dia akan dgn super excitednya bercerita apa yg dia buat kat sekolah ngan kami. Bila time jemput kt umah uwan, kami lom sempat melangkah masuk umah lagi dia dh pot...pet...pot...pet psl keje sekolah lah, kwn2 kt sekolah lah, buku sekolah bla..bla..bla. Report dr my mom plak, pulang blk sekolah ngan van pon A-Ok. Masih dipantau dgn bantuan atok, uwan & pakcu Farisnya time nk naik van ke sekolah & turun van lps sekolah. Risau gak klu dia melilau2 pat lain (playground) kannn. Semalam dia bg tau dia tertinggal name tag & sapu tangan kt klass. Haishh. Dia buat dahhhhh. Apalagi, ibu plak la yg pot pet pot pet kan. Pg tadi siap aku text cikgunya minta tolong tgk kan klu2 ada lg 2 benda tu. Naseb blk sekolah tadi dpt blk semua.



Tadi dh dpt buku sekolah. Ni lah antara buku2nya. Cikgu soh bwk blk baca kt umah plak. Bermulalah rutin kami jd cikgu part time kt umah. Hehe. 1/2 jam ngan ayah & 1/2 jam ngan ibu. Ok la, nmpknya Sara rajin nak membelek buku2 wlu pon x reti membaca lagi. X susah nk soh dia amik buku ulangkaji..... laju je langkahnya. Adik pon tumpang sekaki nk baca sama. Soh baca buku lain x mo, dia nk yg akak dia punyer gak. Haishhh...abis la jahanam nnt buku2 nih.



Ni buku pekeliling sekolah. Buku ni sgt penting & sbb tu lah dikalerkan merah. Dlm buku ni lah ibu bapa dpt segala maklumat yg ingin disampaikan oleh cikgu/pihak sekolah. 



Ni contoh maklumat yg disampaikan oleh pengurusan sekolah kpd ibu/bapa/penjaga. Bila parents dh baca & paham, kene sign kt bhgn bwh buku tu sbg tanda ibu bapa dh tahu. Mcm ni sekolah nk dptkan persetujuan ibu bapa utk berikan imunisasi kpd murid. Jadi mak pak kene lah semak beg sekolah anak hari2 supaya x ketinggalan.



Ni keje sekolah semalam. Sara x abis kaler plak. Xtvt awal sekolah ni byk mengaler jer. Mcm2 objek di kalernya. Tapi tulah pesennya hasil kerja Sara. Kaler kat mana dia suker jek. Hiks :p Maybe kat sekolah adalah xtvt lain kan.



Uishhh...cenggini pon dapat 2 stars + A. Kemain lagi dia mengUPkan hasil kerja sendiri ngan ibu ayah di ptg hari :) Kiter layan kan ajer la sebagai motivasi kat anak2 yer dok. Cakap ngan dia buat lagi baik sok2 byk bintang lagi leh dapat. Ok la sket nampaknya yg ni sbb semua parts of the chicken tu dikalernya. Combination of colours jer yg ke laut. Hehe, keep up the good works kakak!!!




No comments:

Post a Comment