Wednesday, January 2, 2013

Daftar sekolah agama 2013


Pagi ni kami suami isteri cuti utk urusan pendaftaran puteri kesayangan yg nak memulakan sesi persekolahan pertamanya. Tahun ni Sara 5 thn. Kami masukkan dia ke Tadika Islam Masjid Az-Zubair. Memula ingtkan Sara x terpilih sbb x terima apa2 surat pon dari sekolah. Being a concern mom, sy pon tepon sekolah & follow up status. Rupanya ustazah dh pos surat tp x sampai ke kami. Hehe....tadika pon ada masalah posting surat ek?? X per la...ustazah dh pesan just turn up on 2 Jan for registration. Tepat jam 8 pg kami bertiga dh sampai depan kelas Siti Khadijah. 

Sara dh ada kwn. Ni anak kawan sy. Maknya nama Zurina & anaknya nama Aryssa Fiona. Diorang ni sekelas. Ni jiran lama sy dulu & we're like family now. Kami membesar sesama dlu kt Sri Johor, kira cam teman sepermainan lerr. My hubby pon know her since his childhood :p X sangka now ni anak2 kami plak jd buddyz plak :)



Ni la senarai rakan sekelas Sara yg lain. 

Tapi masa bayar yuran tadi ustazah ckp ada list baru yg dia x sempat nk print. 

Hopefully x der perubahan for Sara.



Ok, yg ni part paling penting kannn. Ongkosnya pak!!! Being a good dad, ayah nya la yg kasi settle all the bills. So as for today fees totally RM255. Uniform sekolah kami beli 2 pasang & bju sukan 1 pasang jer. Hari ni uniform dak pompuan x der g. Masuk sekolah nnt bru dpt. Monthly fees nya RM20. Boleh bayar partly or the whole year nya fees. We settle for 2 bln dlu. InsyaAllah nxt month kiter byr habis setahun lah. Sap2 soii. X yah pening pala kan. Sesi bg bdk 5 thn kol 12-4 ptg. Bdk 6 tahun 8pg-12 t/hari.



Rules & regulations. Kene dtg awl sket la nk dptkan susu + kurma kan kakak. Nnt pergi sekolah atok hantar blk sekolah Sara naik van sekolah. Luckily pakcik van tu dok 1 blok ngan my mom. Tapiiii...x p tanya ngan pakcik tu lagi ni. Hmm....hope Sara still diterima. Esk kami kene p sekolah lagi utk taklimat ibu bapa plak. As for Sara, she gets too excited to start scholl. Blom apa2 dh cakap pasal nak "peksa" bagai. Haha...ibu dlu tau seronok nk sekolah je Sara, x kisah pon pasal exam ke hapa. Bagos2, keep up d good adrenalin in u. Ibu ayah doakan Sara akan dimudahkan dlm menuntut ilmu & jd anak solehah & for others pls pray for our little Sara too.  Happy scholling gurls. XOXO :)


No comments:

Post a Comment