Sunday, November 21, 2010

Dapur tak berasap

Salam & haiii semua. Ptg td p JJ Maluri. Niatnyer nk p beli ubat nyamuk, roti & jem jer (p beli 3 brg pon nk g JJ kan). Tp dh terlajak-lajak sampai ke tempat barang2 letrik. Sesajer usha2 brg2 baru & cuci2 mata je. Tup tup...tingat plak kt mak aku. Cian dia...beberapa ari dapor x berasap. Dapor gas dia rosak. Apa prob pon tatau. Kalo x silap mak aku dh beberapa kali tukar dapor. Rasanya sumer jenis dapor dia dh guna. Masa aku kecik2 dia guna dapor gas yg ada oven tuh. Camni haaa...



Masa tuh rajin dia wat kek la...kuih raya la...

Pastuh rosak gak, downgrade ke pesen yg nih plak....


Sejak guna dapor nih...x merasa dh mkn kek buatan mak...kuih raya pon x buat dah. 
Almaklum lah...nk beli yg cam memula dolu mahal plak. Masa tu anak2 pon tgh ligat nk membesar & byk nk pakai duit. Tu yg beli dua penunu jek. Umah pon kecik jer...mn nk letak brg besau2 nih kan. Yg jenis nih dh 2x mak aku tukar. Aku p la beli yg pesen ni cap ELBA. Ala2 camnih la...

 

Kat JJ regenya RM98.

Sementara nk bertukar dapor yg baru mak aku guna la yg ni...

Pesen yg ni kene guna gas lam botol kecik tu. Sebotol gas tuh mak aku kata leh tahan 2 hari jer. Jenuh la plak asik nk membeli gas. 

Ada lagi ker yg guna dapor camnih. Last aku jumpa mende alah ni kt umah arwah wan aku. Guna minyak tanah. Rasanya kt Kolumpo owang x pakai dah kot....kampong2 leh jumpa agi gak nyer. So skunk nih leh la mak aku masak ngan enaknyer... Ni dapor idaman aku....hehe


Dapor kemain ko nk besau ek, mcm rajin masak. 



4 comments:

  1. dapor besau mau best masak kak ila...hehehe

    ReplyDelete
  2. Ona: Hehe...kalo camtuh kene upgrade skill masak ar..t dh ada dapo besau baru BEST masak.

    ReplyDelete
  3. tu 96 ringgit tu kire mahal ke murah ek dapur tuh kak?mostly org mmg pakai 2 penunu tu je kan..tolak tepi org yang kaya raya okey:P

    ReplyDelete
  4. Fatin:kebykan akk tgk mmg pajai 2 penunu jek. Ble la RM98 tuh. Time tuh pon ngah sale, klu idak seratus lebih rege nya.

    ReplyDelete