Tuesday, November 30, 2010

Calon Isteri



Rasulullah s.a.w bersabda: 

"Hendaklah kamu memilih wanita-wanita yang perawan, 

kerana sesungguhnya mereka itu lemah-lembut kata2nya,

boleh melahirkan anak yang banyak,

kurang tipu dayanya,

dan sentiasa cukup dengan yang sedikit"

(Riwayat Ibnu Majah & al-Baihaqi)


Sunday, November 28, 2010

Syilasyira 1st Giveaway


Hai geng...ni ada contest lagik

Anjuran oleh Puan sYiLaSyiRa

Ni 2nd contest aku join

sesajer jer...nk tambahkan lagik GENG yang ado

Readers sekalian, jika berminat silalah klik di sini yer


***




Thursday, November 25, 2010

"contest kids & baby photo"

~:: CoNteSt KidS & BaBy PhoTo ::~



Jom kawan2 kiter join contest ni. Cam best jek

Acara ini telah diadakan oleh Pn Safiyyah Osman

Cara2 penyertaan kowang leh p tengok kat sini

Hadiah dia pon menarik gak....earring white gold dari lazo diamond

Cepat2 contest ni ended 30.11.2010 (mungkin diawalkan)





Aci tak kalo sy guna ini gambar?

Ini gambo En Adam masa kicik @ Glasgow, London

Beshnyer dapat main salji ek

Ala2 muka cam Sara...

Ok done for my entry

Wish me luck

Kepada mereka2 di bawah ini sila ambil tindakan selanjutnya ek.

Tuesday, November 23, 2010

Selamat berjuang

Salam & Haiii...

Arinih 23hb November 2010. Hmm...ada apa ngan tarikh nih? kpd yg nyambut besday, hepi besday yer. Kalo ada yg kawen tarikh ni, selamat ulang tahun perkahwinan. As for me, x de pape pon yg spesel. Cumanyer....aku tingat kat adik ipar i (Imah) yg nak amik SPM. Arinih 1st paper dia. Subjek apo x ingt plak. Hehe...
Cian dia. Amik exam time mak ayah jauh dari dia. Kalo aku dh lebat dah hujan turun. Huhu....
Mak & ayah g menunaikan haji. Adik aku tu dok berdua jer ngan abang dia kt Seremban. Semoga dia dapat fokus waktu menjawab nnt. Aku sgt positif dia akan sukses. To my dear Fatimah Zaharah...all the best & gud luck yer.



~ :: SeLaMaT BerJuAnG :: ~


Sunday, November 21, 2010

Dapur tak berasap

Salam & haiii semua. Ptg td p JJ Maluri. Niatnyer nk p beli ubat nyamuk, roti & jem jer (p beli 3 brg pon nk g JJ kan). Tp dh terlajak-lajak sampai ke tempat barang2 letrik. Sesajer usha2 brg2 baru & cuci2 mata je. Tup tup...tingat plak kt mak aku. Cian dia...beberapa ari dapor x berasap. Dapor gas dia rosak. Apa prob pon tatau. Kalo x silap mak aku dh beberapa kali tukar dapor. Rasanya sumer jenis dapor dia dh guna. Masa aku kecik2 dia guna dapor gas yg ada oven tuh. Camni haaa...



Masa tuh rajin dia wat kek la...kuih raya la...

Pastuh rosak gak, downgrade ke pesen yg nih plak....


Sejak guna dapor nih...x merasa dh mkn kek buatan mak...kuih raya pon x buat dah. 
Almaklum lah...nk beli yg cam memula dolu mahal plak. Masa tu anak2 pon tgh ligat nk membesar & byk nk pakai duit. Tu yg beli dua penunu jek. Umah pon kecik jer...mn nk letak brg besau2 nih kan. Yg jenis nih dh 2x mak aku tukar. Aku p la beli yg pesen ni cap ELBA. Ala2 camnih la...

 

Kat JJ regenya RM98.

Sementara nk bertukar dapor yg baru mak aku guna la yg ni...

Pesen yg ni kene guna gas lam botol kecik tu. Sebotol gas tuh mak aku kata leh tahan 2 hari jer. Jenuh la plak asik nk membeli gas. 

Ada lagi ker yg guna dapor camnih. Last aku jumpa mende alah ni kt umah arwah wan aku. Guna minyak tanah. Rasanya kt Kolumpo owang x pakai dah kot....kampong2 leh jumpa agi gak nyer. So skunk nih leh la mak aku masak ngan enaknyer... Ni dapor idaman aku....hehe


Dapor kemain ko nk besau ek, mcm rajin masak. 



Saturday, November 20, 2010

Mari berkebun


 Hmmm....hari ni adalah hari yg tenang dan damai. Maklumlah coti panjang. Cukup rehat, cukop makan & cukop kasih syg equal to produktif. Aku x kemana pon. Abiskan masa bersama family terchenta di rumah shj. Menyibukkan diri dgn keje2 umah a.k.a memamsak, mebasuh, mengemas etc...etc...bila masa plak aku nak berkebun eh? Kat mana agaknya kebun tu ek? Dah la dok umah flat...mana la tanah aku nk cucuk & tanam? Cam besh jer kan klu ada umah sdri & ada sket tanah tok berkebun. Act, aku dok umah flat kat level bawah jer. X yah pon nk panjat2 tangga. Depan umah, blakang umah ada tanah. Hehe...ada sket2 la cam dok umah teres tuuu...cuma keluasan umah jer yg sempit. Aku x minat hal2 pasal bercucuk tanam nih. Alasan aku senang jer...aku x sanggup uruskan tanamam tersebut (cakap jer la malas kan). Mak aku & mak mertua sibuk soh tanam ni haaa......



 Daun pandan, serai & daun kari (baru nk tumbuh, kecik sgt, kene pacak kayu penanda sket). Harap2 x der la org yg g mesin pokok kari aku nih. Sblm ni aku dh ada tanam, tp hampeh org mesin rumput tu x skolah gak nyer. Ada ker dia g mesin ngan pokok2 kari aku skali. Hampeh tol ko. Semakkan kawasan keliling. Ni sebab mentenance x dtg potong rumput. Owner umh memasing liat bayar mentenance la tuh. Sudahnya yg menyewa cam aku lah terseksa ngan pemandangan yg semak itu. Setakat ini, 3 mcm tumbuhan ni je la yg ado. Tu pon mak aku yg rajin jaga. 



Kowang tau ni pokok apa? Ni pokok bawang. Uishh...bawang pon nk tanam? Hehe....benarnya bawang ni x diguna2 lelama dia bertunas. Datang aku nyer rajin g la korek tanah masok lam bekas ni ha. Kiter tunggu jer la bape lama dia leh dok lam tu ek. Mak aku soh tanam pokok betik lak. Katanya nk kasi redup sket blakang umah aku ni. Hmmm....kan besh klu ni umh sdri. X la aku ralat sangat. Niii..wat nyer kene pindah pasnih dah terbiar jer tanaman2 tu. Leh tak hangkot skali masa pindah?? 

~ Until my next pokok....daaaa ~





Salam Aidiladha

Selamat Hari Raya Aidiladha kepada rakan2 blogger yg beragama Islam yer. X sempat nk wish b4 rayer. Very d bz la. Aku amik cuti lama sket raya haji nih (Selasa-Jumaat), so ari Isnin aku pulun siapkan keje opis (yg mana dan jer). Raya haji kali ni aku dok umah husband kt Seremban Jaya. Mak ayah dia g haji, so balik la raya ngan adik2 ipar yang berlima tuh. Sowang lagik balik umah mertua kt Karak. Mak aku pon ikot balik sama.  Malam raya aku sampai dari KL. Kemain payah nyer nk cari kelapa & ayam kalo time rayer. Memanjang abis. Tp akhirnya ...siap gak rendang daging mak aku. Ketupat telah di sponsor oleh makcik aku. Ujan ko time rayer. Susah sket la nk bergerak. Tambah2 ada budak kecik. 

Menu ari tuh kebanyakannye samer jer. Ketupat, lontong, kuah kacang, mihun/mee sup tulang, lemang & rendang daging. Byk tol makan daging sampai pusing2 pala aku. Penat toksah cakap la. Bila balik umah kene masak2 (aku x masak sowang, mak ada tolong) lak tok owang2 lam umah ni ha. Sian dorang, mak ayah jauh kan. 1st raya kami p umah sedara-mara terdekat jer. 

Raya ke-2 aku p umah wan (belah ayah aku). Lama dah x jenguk2 dia. Balik kami p singgah Wet World Pedas. 


Selama ari nih, asik dok lalu jer depan Wet World tuh....kali ni barulah kesampaian nk masok ke dalam. Aku pon lepas gian nk main air. Hehe..time p Bukit Merah awal tahun ni aku dpt nengok jer owang main. Siap ngan Aqil skali aku bawak berendam. Dewasa RM12. Kanak2 RM10. Kalau ari2 biasa dewasa RM10 & kanak2 RM8. Selain main kat kolam biasa, dapat la gak merasa masok lam kolam air panas. Mujur ari tuh x ujan. Sedap kemain memasing dok berkubang lam kolam. Time mandi x dpt nak posing2...basah la kan. Ni je la yg ado pon....




Ni kolam sederhana panas...Aqil pon leh masok lam nih



Ni kolam air panas giler...aku pon x lalu nk dok lama, dpt celop kaki jer




dh x sabo nk terjun lam kolam, tp kene pakse ngan ibu posing sket



hehe...cinonet nih mandi pakai baju ngan pampers...erk?



dak nih sibok kulu kilir ngan pelampong dia tuh

~ :: EnJoY :: ~


Tuesday, November 16, 2010

Jom p kursus

Salam & haii buat semua. Last week tersgt la bz nyer. Byk mende lam pala nih nk luah kan tp x jumpa2 masa yg seswai. Ari sabtu lepas pon den p kojo. Hangkot ngan Sara2 skali. Rabu & Khamis lepas aku kene g kursus kt Putrajaya plak. Esok dah nk coti Raye Haji. Adoyaiii....canerla nk settlekan keje opis nih. Tu yg terbantot2 nk ngadap lappy & blogging2. 

Topik kali ini adalah sekitar kursus. Lama dah aku x p kusus. Last kusus masa BTN kot...Tahun ni x cukup 7 ari lagi kusus. Ari Rabu 10hb p Kursus Kecemerlangan Khidmat Pelanggan & Pengurusan @ Bahagian Hal Ewal Undang2 (BHEUU), Putrajaya. Dapat la sowang 1 fail ni haa...


Penceramahnya pegawai pencen dari Kementerian Pendidkan - En Abd Karim. Org Melaka. Best gak dengar dia berceloteh. Pastuh siap ada LDK lagi. Ingtkan kursus yg berminggu2 jer ada LDK nih. Pastuh yg x besh nyer...ada ker aku (bkn aku sowang, ahli kumpulan yg lain pon) kene denda ketuk ketampi 5x. Ish3....cam x lalu jer aku nk ngadapnya...tp nk wat caner kan...turun naik turun naik gak la aku. Hampeh toll cikgu pencen tuh. Bila dh ada LDK mesti la ada sesi presentation kan. Naseb berkumpulan bukan sowang2. Hmm...walaupon keje aku ari2 jumpa org & bercakap ngan klien, tp aku cam x kose nk wat talk depan public or crowd yg besar. Malu arrr.....hehe...I ni penyegan owang nyer. Sepanjang sesi ada 2x jer mkn2. 1st kol 10 lebih pagi, minum2 then lunch. Ini la menu kami tok lunch. OK tak? Ble time la kt tekak aku, tp x ler sodap bonar. 


Aku x la ngantok lam kursus ni...celik jer mata. Mana taknya...meja dia susun ala2 ladam kuda gitu. So...abis sumer muka2 peserta dia leh usha. Pastuh...depa siap sediakan gula2 sepiring kecik. 


Ada satu sesi tu...kami disuruh wat sampan kertas. Waahhh.....tidak la ku tahu membuatnyer. Rasa cam ada blaja dolu2 time kecik2, tp lupa sudah. Ish3...kenela minta tolong owang depan tolong ajarkan cara2 melipat2 kertas jadi sampan. Ini la hasilnya...


Sesi LDK dipecah2kan beberapa kumpulan. Pastuh penceramah bg 1 tajok (ada kaitan ngan kursus arinih), then kitowang kene bentangkan depan peserta2 lain. Group aku dpt tajok pasal cara2 menjawab panggilan tepon yg baik. Ni pics kumpulan2 lain tgh wat presentation...


Pompuan tudung pink tu namanya Faizah, opismate den. Yg pakai kot itam tu En Mc Lester, pon opismate aku gak. 


Kemain ko golak yo Mc...apo kono aeh tuuu???


Ini group Fazrina (pinky)-opismate gak.


Dak baju merah ni namanya Fatin

Asik snap gambo owang laen jer...tp x sape nk ngambikkan gambo aku. Huhu...

11hb aku p kursus lagik. Kali ni kat JPM. Kursus Positive Mind Set: Change. Tp seyes yg ni aku x leh nak fokus coz sgt2 la ZzZzZzZ. Dah la dia wat kat dewan auditorium...pastuh just guna slide show yg biasa2 jer. Honestly noting interesting. Puas aku cuba2 tok @ least amik sket point2 dia yg leh aku follow tru out the day, tp tidak berjaya. Aku rs penceramah tu cam ulang2 ayt yg sama, point yg sama. Slide nyer ada 3 shj & no pics, no video etc2. Truly bored. Aku dok row paling depan, tp tetap tersenggok2 ngantok. Maap yer Dr sy tidak mendapat di dalam penceramahan anda.  


Ayooo....dah cam robot laaa....


Memasing time soh tanya soklan x mo, tp time break bangan sowang2 ngan mic. Hehe...ini Cik Joan kiter yer...testing2, 123...

Last day kursus ari Selasa, 16hb aku p JPM gak. Kursus Pengurusan Masa Yang Efektif. Penceramahnya En Suhaimee Abd Gani, Pakar Psikologi dari KEMENTAH. Yg ni x bowink sbb sepanjang sesi dia selang seli ngan video & lawak2 sket. Besh arr...yg penting aku x ngantok. Celik jer dari awal sampai sudah. Syok nyer pasal lupa nk snap pics time tuh.

Kesimpulannya...p kursus nih me-release-kan tensen aku. Lupa sat keje2 opis. Huwaaaa.....balik opis t nangis la aku ngadap keje yg belambak2. 

~ TaTa TiTi TuTu ~




Tuesday, November 9, 2010

My Menu

Hari ni aku cam x der mud nak makan nasi la.

Awal pagi aku makan roti canai & roti planta 

(asal sampai 2 keping? tingin lerr...) sama teh ais

lunch aku beli yong tau fu kat SOGO

mlm pon aku x leh gak nk suap nasi

so, menu kami malam ini adalah spageti goreng

hmmm.....lama gak x masak spageti nih





masa masak nmpak cam siket jer

"ishh...x cukop nih" (perasaan tamak mula mendatang)

bila dh siap....alamak cam x abis je ni

alamatnya sambung esok la wat bfast 

p/s: syg nk bawak bekal g opis tak esok???


~Cik WaRNiDa GiVe AwaY~

...Salam & haaiiii...
selesai acara memasak td aku pon p la blogwalking sat kat blog cik Warnida ni ha
Hasilnya

*

*

*

*

*



*

*

*

*

senang je acaranya
korang p la intai kat sini
ni 1st time aku join acara cam nih....hehe
I ni amatur lagik lerr
Jom..jom..jom
ada masa lagik nih
dengan itu aku nk kasi assignment kt depa nih

:: juliana, fazrina & shasha ::


Mimpiku

Salam & haiii all. Awl tol aku berblogging pg nih. Bukan apa. Sambung kes semalam. Kan semalam aku citer aku stress giler kt opis. Nahhh...spt yg aku duga (kwn2 pon ada gak dok nyakat smlm), mlm td aku mimpi ntah apa2. Tp x mustahil utk terjadi. Lam mimpi tu aku p join keje ngan ex-co aku sblm join gomen nih. Sape? Mana? Hmm...T/n Zul Rafique & Partners. Waaa...hampir semua muka2 yg aku kenal masa kt firm tu dulu apear in my dream last niggh. Ish3....tensen nyer pasal sampi aku mimpi nk tukar keje ek. Cam tu lah aku. Kalau over stress...mesti rapik2 jer mimpi. Tapi seb baek x kuor muka mamat mereng semalam. Hmm...perlu ke aku tukar keje just becoz stress? Anwy...sbnrnya keje kt mana2 & keje apa2 pon mmg ada stressnyer yg tersendiri kan. Ngan stress tula kiter nmpk colour of the job. Kalo tak cam hambar jer. X per2...aku x desparate lagi smpi nk tukor keje nih. Rilek arr kan...small matter je tuh. Ramai kt opis ni yg leh tolong aku bila lam kesusahan. Yekerrr....hmmm...minta tolong ngan Allah jer la. K la...malas nk merapu panjang2 lagi. Babuy & selamat bekerja k.

Monday, November 8, 2010

Hari yg stress

Salam & haaiiii. Wah...arinih ari yg bz (rasanya ari2 bz keje kt opis aku tuh). Arini juga ari yg stress. Memula dtg opis mud dh ok dah (sbb pakai tudung baru...hehe). Pastuh yg mula wat aku rs cam x besh ialah my 1st appointment of d day. Aku mmg dh set temujanji dgn encik tu kol 10 pagi. Lam kol 9.30 dia dh dtg. Bagus. Menepati masa. Tp aku x dan nk p amik fail lagi. Klu tgk kan dari nama mmg aku x kenal pon saper dia. Tp tup2, bila aku panggil dia kt kaunter ble plak aku terkenal ngan anak dia. Eh....eh..sipolan sipolan la (identiti perlu dirahsiakan yer). Tp cukup aku bg tau kt cni pakcik & pompuan tuh aku kenal. Tp bukanla dari kalangan ahli keluarga. Bau2 bacang pon x der. Dorang tuh jirang tetangga aku. Mak ayah aku mmg kenal ngan dowang. Alamakkk...ni yg x besh nih. Cam ada konflik plak kan. Ble ker camtuh? Hmmm...naper la aku x amik fail awal2 sket, kuwang2 ble aku semak sket add dia. Tp kalo nk sorok pon ada apa hal aku ngan dia kan? JIran tetangga je pon. X besar sgt konfliknya. Tp aku jd serba salah la nk soal macam2 (mmg keje aku menyoal org yg bagai2 soalan yg owang x mo jwb). Nak wat canokan? Dh mmg keje ko Eila...bak kata mak aku, tanyala elok2, owang tu kiter kenal. Wahhh...minta advise mak tu yg x tahan. Hihi...Sudahnya...pakcik tuh selamat aku soal siasat dgn baiknya. Tapi seyessss...aku segan giler (ble ke ader perasaan cam tuh ek). X pasal2 aku dh tau byk pasal family pakcik tuh. Selama nih kenal2 gitu jer. Hmmm...k setel 1 citer.

Pastuh aku diberi plak dengan masaelah yg lain. Ada sowang bkp nih dtg opis x der appointment (kepantangan aku kalo owang dtg tanpa temujanji). X ble ke ko call aku dulu sblm dtg haa? Ishhh...nyusahkan btol la. Ko tau tak ko kacau jadual keje aku yg dh aku susun cantik. Kawan aku yg dok jaga kaunter dh sound aku awl2 yg bkp tu cam kureng sket. Ishh...apa plak halnyer tuh? Aku pon panggil dia & bwk masok blk temuduga (aku x bape suker layan bkp kat kaunter pertanyaan). Pastuh aura dia yg kureng tu aku dh dpt hidu. Mata dia merah2, nmpk cam tgh khayal, air muka murung & x presentable. Ya Allah ko mudahkan la urusanku arini (doa aku lam ati). Dia pon citerla masalah dia dgn penoh harapan aku dpt tolong (money matters). Adoyaiii..apa yg dia nk tuh mmg di luar bidang kuasa aku. Lagi pon jabatan mmg x leh nak implement apa yg dia nk. Tp mamat nih berkeras juga nk aku ikot ckp dia & nk jumpa bos katanya. Hmm....aku x tau plak Tuan pengarah ada ke idak masa tuh. Tp aku p jumpa bos kicik aku dulu. Kitowang siap wat rehersal  tuuu sblm panggil dia 2nd time jumpa ngan bos kicik. 2nd time jumpa pon dia ulang citer mende yg sama & bos kicik pon explain mcmn yg aku ckp pd awalnya. Waaaa......x jalan juga kooo. Dia cam mula nk temper. Siap cakap nk bunuh diri lagi. Bos kicik cakap berdosa encik bunuh diri. Huh...bukan dia layan pon. Ermmm...bos kicik pon surender. P plak jumpa bos sederhana. Bincang lagi caner nk tolong mamat nih. Finally, kaji punyer kaji...act masalah dia tuh adalah diatas kebengongan (tol ke ejaannya nih...bantai la) mamat tu sendiri. Ko nk guna debit kad tp x reti guna (benornya aku pon x tau gak). Mamat tuh isi minyak guna debit kad. Pastuh bank tolak RM150 dari a/c dia tp akan dimasukkan  semula dlm a/c dlm masa 3 ari lebihan wang yg ditolak tuh (Dia guna lam RM20 jer). Yg mamat ni ingat duit tu jabatan amik tuk masok lam estet dia kt sini. Bank pon 1 hal gak. Ko malas nk layan mamat nih ko tolak dia sana sini ek???? Ble plak ko bg tau kami yg transaction a/c mamat tuh pasal isi minyak jer. Kan senang awal2 ko ckp cam tuh kt dia. Bank pon mengong gak. Tp scary tol ngan mamat nih. Aku x mo jumpe ko lagi. Lambat aku kuar lunch sbb ko tau tak. Aku nk mkn lain aku p oder lain ko tau tak. 

Hmm...bikin panas jer kan dowang nih. Niway many thanks to my superior (Pn Rozaida, Pn Dzu & Pn Lia). Sbb tu la dowang ni jd bos kan. Ble tolong staf yg dh sejuk kaki tangan & ketar cam aku ni ha. Setel urusan arinih, Esok ntah apa plak yg menanti. Seb baek aku balik umah, mak aku dh siap masak. Rupanyer arinih dapor gas mak rosak. Dia p umh aku masak & stay umh aku smpi kami balik (umh mak aku x jauh dr umah aku). X yah dh aku nk masak (time tgh tensen mud aku nk masak x der). Kredit oso to my beloved mom. Love u mak. T owang kasik puresento lagik ek. Entry mlm nih x der pic yer. K la...ponek dh tekan2 mac book ni ha. Sok2 i bebel2 lagi yer. Mekaseh pada yg abis baca entry nih & post kowang nyer komen (if any). Selamat malam.

Sunday, November 7, 2010

Happy cooking & eating

Salam & haiiii semua. Kowang dh makan lom? Makan apa? Di mana? Aku baru je selesai lunch. Ari minggu camnih biasanyer rajin la aku masak. So kami makan kt umh je la kan. Dh 2 ari lunch luar. Apa menu ari nih? Hmmm...sila lihat di bawah yer.

V


V


V


V


V




Tadaaaaa.........

Berselera sungguh kami anak beranak makan ngan menu spt di atas. Kaler merah tu sambal ikan tenggiri. Fav husband i. Aku wat 2 keping. Dia mmg suka stok ikan yg besar2 & byk isi nih. Kaler ijau lak sayur bendi goreng. Sayur ni pon fav hubby. Yang kaler oren tuh...aku nyer fav lak. Udang goreng planta. Ish3...rasanya baru kemarin kot aku wat entry pasal menu udang goreng planta ni kan. Ntah...syok bangat mkn lauk tuh. C Sara pon kemain suka ngan udang tuh. Dia gatah lauk jer....nasi lam pinggan ibu gak yg tolong abihkan. Air aku bancuh jus mangga. Tinggal tuang lam jug + air + ais, lengkap juadah tengah ari kami. Burpp...alhamdulillah...kenyang makan arini. Apa plak menu tok diner ek? Any idea? Share2 la kt cni. 

~SeLaMaT MenJaMu SeLeRa~

Saturday, November 6, 2010

Walimatulurus

Waaarrghhh....sgt2 mengantok. Baru jer pulang dari Karak. Ada apa dengan Karak? Hurmm...kami p makan kenduri kawen. Org dh menjempot x baik klu x dtg yer dak. Ni 2nd time sampai Karak. 1st time dulu masa p ngantor adik ipar kawen. Aku 1 family + mak + adik laki sowang. Naik 1 kete jer. Kuar umah jam 11.15 pg. Lebe kurang 1 ptg dh smpi Karak. Sgt lapor woo masa tuh. Pg td aku x sarap sgt. Mkn ringan2 jer. Wat roti telor.

Umah kami p ni kenduri kawen biras aku nyer abang. Kawen ngan org di bawah bayu....last week majlis belah pompuan. Ni bertandang umah laki la plak. Kami sampai jer dah ramai giler jemputan yg dtg. P jumpa tuan umah sat pastuh amik makan & dok diam2 lam umah. Hehe... sambil2 tgu pengantin datang kiter snap sekeping dua gambor yer....



~SeNyuM~


Sara tgh dok usha2 laman tuam umah haishh x tau dok diam tul, pak ngah kene jd pak guard jap




suka kalau ada kawan2 seangkatan



Wan pangku Aqil, melaram ngan tudung baru yg den bagi..wink (*_*)

Pengantin sampai lam kol 1.30 ptg. Abis nengok pengantin kami pon angkat kaki balik Cheras. Lupa plak nk snap gambor pengantin. Bukan apa sibok melayan c kakak yg macam2 kerenah tu ha. Lelama ibu pon dh x keruan. Tuan umah tapaukan kami lauk & gudie beg. ODW balik p singgah jap minum kat Genting Sepah. Melilau aku rayau tpt mknnya nk cari pau ke..kuih muih ke, kot ada goreng pisang ke...hmmm....hampeh. Last2 memasing minum air jer segelas. Nk mkn yg berat2 dh kenyang kt kenduri td, x lalu plak. Pastuh g la usha2 fridge magnet, pon menghampakan. Adoyaiii...tensen den. Jom la balik.


lepaking minum2 sat @ Genting Sepah


cian my bb boy x dpt tido yg nyaman ini ari...huhu


sampi umah teros punggah gudi beg, siap rembat wan & pak ngah punyer, ish3

Hmmm....berjalan memang sonok, tp pastuh penat la kan. Seb baek ada 1 ari lagi sok nk rilek2. Sabtu mlm ada Night market la...kot rajin kang nk ajak Sara g la.

P/S: Kepada encik & puan pengantin Selamat menjadi pengantin baru, moga bahagia ke ujung nyawa &     dikurniakan anak2 yg ramai & cumel yer. Mekaseh atas jemputan & hidangan yg disediakan & yg dibekalkan. 

~TaTa~

Friday, November 5, 2010

Family time

Hari ni cuti Deepavali. Syioknyaa...bila dapat cuti lama nih. Masa ni la nk balas dendam bangun lambat & jika berkesempatan g jenjalan. Arini kami dh plan nk ke Klinik Anis di S2 Shah Alam. AGAIN? This time nk bawak Aqil for monthy check up & cucuk. Sblm nih aku wat check up Aqil kt klinik gomen jer. Bila g gomen aku & hubby kene amik cuti la x pon time off. Leceh arr. Kacau keje kt opis nnt. So we decide tuk bawa Aqil ke panel klinik UiTM. Senang sket...leh g waktu yg convenient ngan kiter. Pastuh service nye better lagi la. Waktu berurusan pon x lama. X yah nk tgu lama2. Pastu bb pon doktor yg cek bukannya misi cam slalu. Senang cakap puas atila. Berat Aqil dh naik ke 5.7 kg. Dia kene cucuk 3 bulan dos pertama. 5 bulan nnt dos ke-2 lak.

Abis check-up kami g makan lak. Hehe...cuti pon x sempat nk masak kan...kami g restoren Pak Kenny @ Plaza Alam Sentral.






Nyummyyy....my all time fav


Cik Sara yg masih lagi mamai2 baru bagun tido.



Adik dok diam2 ibu nak mamam k


pose ala2 model baju kanak2


adik "pupu" la...



Abis mkn p bawak kakak Sara ke Taman Tasik Shah Alam. Lepak2 jap kt playground.

Sara sibok nk main mende alah ni, tp tinggi sgt la yang. Takot ibu nnt jatuh. Pastuh bebudak yg ada lam tuh kemain tolak menolak je.

Kiter main cini la yer...pon best gak nih


Sensored la Sara pose cam tuh...oopppsss

cam x seswai jer main taman ngan gaun camnih kan...salah dressing la plak


Ayah dok usha dari tepi jer sambil kendong Aqil

Cian adik tekepit celah ketiak ayah yer...X per...nxt yr adik dh leh jln kan3

Puas main taman kakak ajak dok tepi tasik lak...best dihembus angin time tuh

~OweS SmiLe~

:: Happy Time Together ::
K la...time to go home. Babuy all, sok kami nk bejalan ke Karak lak. Nk g kenduri kawen biras ai punyer abang. Kalo rajin t kuar la entry nyer. Permisi dulu ya.