Sunday, February 20, 2011

1st & 2nd year Nur Sara Afiqah


Gud monik. Hehe...pepagi buta dh hapdet blog. Tp n3 nyer citer dah basi. Ni n3 sempena Sara nk masok 3 tahun bulan depan.  1st yr Sara, kami dh duduk sebumbung as 1 family. Huhu...sebelum tu asik weekend family jer. Yelah, tym tuh ayanya dok jauh kat Perak. Feb 2009 barulah En Adam dapat bertukar ke Shah Alam. Beday Sara bulan Mac, jadinya dapatla kami wat makan2 sket tuk kengkawan & family. Beday + housewarming. Nak kata meriah sgt tu x ler. Tp sbb ajak kawan2 & family jadi agak ramai la jempotan yg terlibat. Ibu siap wat kan gudi beg tok jempotan kanak2. Kasi cekelat ngan gula2 jer.


Kek brownies cekelat from SR JJ Maluri.

Masa ni ada la sket doa selamat. Sara ngan muka selamber dia dok tengah2 alam ngan sempoinya baju. X gaya cam beday gurl pon kan. Wan Sara kata cam pakai baju tidur jer budak nih. 

Lom abes majlis lagi dia dh p sarong baju prezen. Haishh. Ni pak ngah ejam yg bagi. Idea nya mesti dtg dari wan Sara kan. Sokmo kasi baju.

1st yr ni Sara byk dpt menan. Kebanyakkan besar menan tu masih ada lagi smpi skunk. Ni mmg stok menan tok 2,3 tahun. X yah dh mintak2 ngan ibu & ayah menan tau. Kongsi2 ngan adek yer.

* * * * *

2n yr Sara kami wat gak majlis. Kali ni jemputannya totally relatives sahaja. X der panggil kengkawan pon. Sebabnya masa ni aku ngah preggie. X larat la nk layan reramai sgt. Ekceli kalo ikotkan aku malas dh nk buat, tp dh wan, atok & pak ngah asik tanya2 jer....aku pon layan kan jer la. Ngah memboyot ni apa lagi kerahan tenaga dari mak, ayah & pakcik2 Sara ler. Hehe...masa x boyot dulu pon mengerah dowang jugak. X acikan aku.


Kek yg ada unsur2 hidupan laut. P oder kat JJ Maluri jek. No mo SR. Ni kire kek tangkap muat jer. Yelah...dh x plan nk celeb kan. Sedap gak

Menu of the day: KFC bucket, salad & mayo, mihun sup, puding jagung, kordial, kek. Kalo 1st yr dulu ibu pakai pinggan mangkuk kaca, la ni men polistrin jer. Pakai buang. Sgt  tidak baik utk alam kan. Tp nk senang punya pasai. Masa ni x dan dh ibu nk wat gudi beg. 

Ni kasut dari Pak ngah asan & mak ngah normi.

Pink dress from mak lang Maryam. Mcm berjodoh plak ngan kasut pink tadi kan. Hurmmm...

kowang mesti nampak cute bear ngan spek putih jer kan. Ekceli lam kotak tu ada blause putih & seluar bearbeck. Yg ni pak ngah ejam bagi. Siap ngan kotak & beg kertas gambar teddy bear. Spek putih tu ntah mana2 Sara campakkan. Kalo tak ble ibu pinjam gak (^_^)

2 helai tshirt + 2 helai seluar. Sepasang baju tidur & sepasang baju jaga. Yg ni jiran lama dolu. Kalo nk tau saper...ala aku ada wat n3 pasal beday anak dia c Lisa sblm ni kat cini.

Collection of the day. Hehe...ada gak la terselit beberapa keping angpau.
Mekaseh yer kpd penyumbang2 sekalian.

Nengok lerr budak yg ngah melaram ngan hadiah dia dpt. Bab melaram bg la kat dia. Abaikan model tambahan yg kat belakang tu yer.

Ni ngah pk2 lagi nk meneruskan atau tidak acara ini tok tahun ke-3. Kiter tgk apa kata survey dulu la yer. Kalo ada rezki lebey apa salahnya jamu2 owang mkn lagi kan. 






2 comments:

  1. sara dah 3thn yer??cepatnyer besarkan...
    dania sok baru masuk 2thn...
    mana gambar ai..xder pon dlm sesi makan2 nih...:p

    ReplyDelete
  2. eT: sekejapan jek dh besau. Sok2 nk p school lak. Hehe...

    ReplyDelete