Saturday, December 1, 2012

Aquaria @ KLCC

Encik somi saya kene bekerja di hari ini. Jadinya sementara menunggu beliau siap dengan kerja yg sepatutnya, saya membelek2 kazanah dalam "draft folder". Ish3...berkulat dah n3 ni dok lam draft. Ini kejadian tahun lepas ni. Kalo x silap hari bulan, time tu Disember & ngah Krismas. Ni lah 1st time masuk Aquaria KLCC. Bawak budak2 outing. Pepagi hari kami 4 beranak dh bertangga kt KLCC. Aquaria lom bukak, tp org dh beratur panjang nk beli tiket masok. Fee masuk pon aku dh lupa :p Puluhan ringgit gak per tix. Cer korang cek kat SINI. Kami p naik lrt jer. Malas nk bersesak2 atas jln yg jem. Sblm jenjalan dlm Aquaria tu kami sarap dlu kat KRR. So malas la nk membebel panjang2 moh kiter usha gambar2 cun kami 4 beranak ngan ikan2 lam akuarium besar itu.


~Mr Razor~

Cer teka ni ikan apa???? Ikan ni dok paling depan dlm laluan sepanjang akuarium ni. Ni ikan pirana. Ikan ni akan buat show kol 2 pm setiap hari. Byk la ko punyer show pirana. Sbenarnya tiap jam 2 pm ikan ni akan diberi makan. Nak tau dia mkn apa??? Jeng3...dia diberi mkn manusia. Hehe, sebabnya dlm akuarium dia ada rangka tulang manusia. Ok2 saya bergurau jer. Rangka tulang tu sekadar hiasan jer. Aku x tau la kan depa bg ikan pirana ni mkn apa... sbbnya kami x tunggu pon smpi time depa feed ikan tu. Checking the feeding time HERE

 
Ikan pirana with Mr Pirana...hiks :p
nampak tak tengkorak kt dalam tu
Siannn ekk...jadi mangsa pirana

X tau ler ikan apa nih
can touch2 gitew


See....I tell U can touch one!!!!

Alahaiiii....ni pon dh luper la ikan apa

Haah!! Kat akuarium nih bukan ada hidupan air jer tau. 
Ni bukan size tikus biasa cam kt umah tu
Big size nih 
Selain tikus ni ada gak ulars (sawa & albino)
Ada gak chipmunks!!!


Peace yaw!!! Aqil time ni a bit takot
Kakak plak dh big gurl sket
so...dh leh wat hal sendiri
& keep asking a lot of questions!!!

 Semua hidupan air dalam akuarium ni size nya 30% kecil dari size asal mereka
Nk actual size p la terjun laut dalam tu yer :p

Haiiii....Mr Turtle

 Ikan Pari derrrr

Ni 1 of the show kat akuarium
Feeding time gak nih
Got 1 man wearing like Santa Clause feeding the fish too
Cam best plak dok di kerumuni ikan-ikan


WoW!!! Big mouth
 Okay, finish my n3, but hubby still in the meeting room
Hmm...nk google apa plak nk buat jap g
Happy weekends 

~ next week we're going to Sarawak ~ 



No comments:

Post a Comment