Sunday, December 16, 2012

Sarawak kami datang!!!



Weeee~~~Terujanya saya. Kami ke Sarawak utk julung2 kalinya. Program ni kami dh rancang dari Januari lagi. Flight tix pon dh booked dr awl thn ni. Rembat promo tmbg murah by Air Asia. Penyebab kami boleh smpi ke Sarawak ni krn menghadiri Majlis bertandang ke rumah pengantin lelaki. Sblm ni sy dh post pls wedding Husna kan. Jd kali ni kami mewakili rombongan perempuan ke Majlis belah lelaki plak. Di Sarawak majlisnya pd 9 Dec. We all grk dr LCCT seawl jam 5 pg 8 Dec, Sabtu. Mendapat bantuan ayah sy utk ke LCCT di pagi hari Sabtu itu. Patutnya on 10hb sy kene melapor diri ke Shah Alam. Tapi Sarawak punyer pasal, postpone la lapor diri tu ek. Alaaa....jabatan yg sama jek pon.



Ms ni time bfast kt McD LCCT. Punyalah ramai org...panjang Q nya. Adehh.
Sambil tunggu hubby solat subuh, minta cik camera gurl kiter amik gambar



Ni pengalaman pertama bapak & anak2 ni naik kapal tebang. Ibunya dh penah naik masa g kursus BTN kt Besut, Tgganu tahun 2009. Jadinya bdk2 ni kemain lagi excited bila tau mrk akan naik kapal terbang. X tau dok diam. Melasak je kejenya. Mmg sgt lah penat. Haishh!!! Masa ngah tggu flight time nih, elok jer Bob AF, Mesra~~~~ dok sebelah aku ngan PA dia kot. Dgrnya nk balik Limbang. Balik kampung la yer bro. Time nih gak, ada 1 auntie Sarawakian hulur 1 bungkus roti Gardinier. Kemain banyak lagi dia anak-beranak borong roti tu. Rupanya kt Sarawak mmg x ada roti Gardinier ek. Baru ku tahu!!!



4 of us leaving on a jetplane...Dlm flight lg la excited moments dorang. Nasib dlm flight tu ada kanak2 gak. Bdk tu siap nangis2, tp my kids ni x nangis cuma volume tu high pitch sket. Sumer benda nk ckp kuat2. Perjalanan mengambil masa 1j45 min. Flight lewat sket ms btolak. Patutnya 8.20 pg. Tp dekat 8.45 pg bru berlepas. Dlm flight sy sgt la mengantuk, tp nk tido x bole lelap plak. Mayb x selesa ngan seats. Ekceli my MIL & FIL patutnya ikot skali. But last minit hv to cancel sbb my SIL just delivered so MIL kene take care of her yg dlm pantang. So sblh sy got empty seat & sblh hubby pon ada 1 empty seat. Hubby check-in gak for them wlupon tau both of them not going. Hehe....so AirAsia x leh nk jual seat tu kat org len. Boring dlm flight sy abeskan ms ngan bergambar. Layankan pose2 Sara & ibu.



Yeayyy!!!



Cakkk!!!



Sleepy head (>_<)


Sara ngah menikmati keenakkan air ribena yang berharga RM7!!!
Seb baik si adik ngah titon time nih
Kopak duit ibu nk menghulur RM14 kat FA AA tu



Verangan & feeling2 apa la encik somi yerr??



Sempat g beli FM airport transportation by AA.
Acara wajib time kali jalan2 luar kawasan
RM39.90 (kalo x silap)



Mohon stop sini dlu. 
Nnt sy smbg lg jejak kami di Sarawak. 
Hehe...n3 ni x touchdown bumi Kenyalang pon lagi. Tata...



No comments:

Post a Comment