Monday, December 24, 2012

Jejak kami di Sarawak: Day 1


Ok toksah melalut jauh...now mari kiter tengok tempat penginapan kami di sarawak yer. ami tinggal kat 1 rumah teres 2 tingkat di kawasan yang bernama Semerah Padi di Kuching. Rumah tu milik family angkat adik ipar saya, Syafiq. Rumahnya ada 4 bilik & 3 bilik air. Ada dapur yang lengkap dengan gas, peti ais, minyak masak, sudu, garpu & pinggan mangkuk. TV ada 2, 1 LCD kat family hall kt bawah & 1 lg TV gadang kt master bedroom. As I can say...fully furnished & fully satisfying :) Tq tuan rumah for the accomodation. The tuan rumah sangatla baaaaaikkkk. Mari jamu mata dengan interior rumah penginapan kami....



Ini bilik ke-3, pot angah + wifey + Wafiy :)



Ni 2nd room pot my mom & my bro



Ini pemandangan dari bilik ke-2. 

Rumah 2 tingkat atap mearah tu lah rumah tuan rumah kami. 

Dekat je kannn....belakang umah we all je :)


Dan....ini bilik kami ler

Master bedroom + bathroom

Masa ni memasing ngah kepenatan & mentidokan diri

Utk arini ada 3 trip penerbangan for our group

We all 4 beranak 1st group to arrive

2nd group my mom & my bro

Lebey kurang kol 3 ++ pm ari yg sama flight mereka sampai KIA

Then belah malam, last trip ialah my in law 3 beranak

Depa nih smpi umah dh tengah malam. Aku dh selamat belayar dah.

Sian encik supir a.k.a En Syafiq kene ulang alik jemput bagai

Hehe...jadi tuan rumah camtu ler kann....biler lagi yer dak???



View from our room

Nice ambiance

Kejiranan yang tenang

Ekceli sama jer ngan most of tempat kat Semenanjung

Tapi sebab ngah mode berjalan2kan...

Sooo....semua pon rasa cam best sgt2. Hiks :p



Pagi tu, sy oder Laksa Sarawak utk sarapan @ Kopi O Corner

Sampai KIA lam kol 11 pagi kot

Terus jer Ustaz Syafiq bwk kami sarap

Laparrrrr sesangat tau!!

Menu di atas sedap pada tekak saya

X ada sequence langsung penceritaan saya

Acilah ek men lelompat cenggini

Dinning area

Ni plak port kami makan2 & lepaking



Haa....ni sudah tentu lah famly hall nye kannnn

Bestnya la kan klu dpt umah camnih sebijik kat Kolumpo

Shah Alam pon ok jugak!!!



Ok, last port ialah dapur

Ada la yg basic utk bancuh susu anak ke

Nak rebus maggie ker, masak air ke, bla...bla...bla

Trimas tuan rumah yg sangat sporting & againnn, very the kind

Berapa we pay for all this????

Tettttt.......sila tanya dengan tuan tanah yer :p

Malamnya kami p makan kat My Village Barok

Sini ada plat JJCM lerrr

Mesti meleTOP food dia kan

We all sepakat nk try Nasi Ayam Penyet dia

Omnom....nom...nom....sedapnya

Terliur plak sambil wat n3 nih. Haishh.



Ni acara penutup sesi hari pertama di Kuching

Ustaz bawak kami p kedai kek lapis MIRA CAKE HOUS

X kan nk beli siap2 dah kot

Kami ada 4 hari lagi kat sini. Kiter lek lu

Last day nnt kiter singgah lagi tapau bwk balik KL yer

Utk malam ni kami try tester dia dulu

*** to be continued ***



No comments:

Post a Comment