Tuesday, December 25, 2012

Sarawak Day 2




Okay, ni starter 2nd day kami di Sarawak

Masa ni Majlis bertandang belah pengantin lelaki

My hubby's cousin wedding. Congrats again Ona

So sweet both of you.

Tu mak nya si pengantin pompuan

Sesi merenjis

Nice colour & its my fav!!!



Cuaca that day sangatlah panas

Esp masa kt wedding

Anak-anak dh cranky ajak balik

Haishh...3 budak lawan 8 dewasa

Opkos la 3 budak tu menang. Hiks.

Then kami outing p ukur jalan kat Kuching plak

Masa ni dh kepenatan, tgk je lar luas mulut Aqil menguap tu

Haha...dia baru bangun tido tuuu, masih sangap

Ni kt Waterfront, Ayu jer ek jalan2 ngan bju kurung bagai :p



Hah, ni mak den, makcik Pekzah

Hehe...dpt gak mak sy mengepak ke Sarawak ni

Yg ngah eksen ngan kamera tu la tour guide kami :p

Kapel bju merah kat belakang tu my in law

Memasing ngah layan angin tepi Sg Sarawak



Ni masih view di Waterfront

Astana YDP kot ek tu

Ntah la sy x bape arif nak story lelebih

Cuma suker ngan view nya yg menarik 



Ni plak Dewan Undangan Negeri Sarawak



Ni dulunya Masjid Negeri Sarawak

But currently mereka dah ada Masjid baru

Kat compound Masjid ni ada kubur

Masa ni kami dok lam kete pusing2 town sambil cari parking

Apa yang dan snap, sy snap jer



Ni port femes kt Kuching....meowww~~~~

Amik gambar dari dlm kete jer la

X dan nk dok sesama ngan kucing tu. Huhu...



Ni masih kt tepi Waterfront

Cuaca yg tadinya panas dh jd mendung

Masa ni cam nk hujan

Uik...Cik Sara kemain lagi menelek buaya tembaga tuh



"Aaaaaaaa!!!!! Tolong jgn makan sy sang boya"

Hehe....sengeh je Aqil ek tengok ayah men ngan boya

Abes la sy klu en somi tgk pic ni. Sowii yer laling



Ni pic last kt Waterfront. Hujan mau turun

Kami cecepat jln nk masok mall plak

Memasing ngah kepenatan tu

Tapi bejalan punyer pasal, hilang penat yer dak!

Lokasi seterusnya pasni ialah PANTAI!!! 

Yuhoooooo....

Jauh gak perjalanan dari Kuching nk ke Santubong

Sampai tetido2 kami. En driver 2 orang je yg berjaga



Cantik tak...cantik tak???

Bukan saya tp pantai tu yer. Ngeh3 :p



Hmmm.....lovely abiance

Breathtaking view

Bestttnyerrrr....dok sini

Fresh air, tempat bersih, x ramai umat manusia

Sangat menenangkan @ Santubong

X jauh dari sini ada Gunung Santubong



Cikgu Asan ngah melayan anaknya Wafiy

My mom & my in law, Nomi

Ni sesi melepak tepi pantai



Beach Boys :)



Kakak Sara & adik Wafiy 

Masa ni they all ngah main kete

Memasing dapat beli mainan kat sovounir shop

Me as usual mencarik FM tuk top up collection

Tapi mahal sket kat sini

Benda yg sama leh dapat murah lg kt Waterfront



Acara berkawat tepi pantai. LOL :p

Dua beradik yg hepi giler dpt dtg sini

Biaq pi ngan bju kurung ke hapa

Janji dpt melepas lelah kannnnnnn



~~ Spot the 3 kiddos ~~

Dipayungi burung kenyalang

Belakang tu lah Gunung Santubongnya

Sebelum lepaking tepi pantai ni, kami p isi perut dulu

Layankan menu petang kami di Santubong ni...



Satay 10 cucuks

60sen 1 cucuk (klu x silap)

cinonit sgt cucuknya & w/out ketupat

For me x ok, tapi dh laparkan



Ni air apa ntah namanya. Dah lupa

Lagi pon ni bukan menu sy

My bro yg oder atas nasihat tour guide

But the taste is marveles!!!

Kombinasi aiskrim, buah campuran & jus soda & laici

Hehe...sy hentam je resipi dia tu




Burger nih dipesan oleh En Tour guide kami :)

Its serve with fries oso



Tadaaaa!!! Ni la air feveret sy sepanjang kat Kuching

Laici Susu. 1st time try kt Kuching terus melekat

Itu jer la xtvt di ahri ke-2

Malamnya kami p dinner kt Kubah Ria

Kalo x silap mlm tu game bola

Msia v Thailand

So pot makan penuh ngan kaki bola

Menu best kat Kubah Ria ialah ayam golek/panggang

Syehdappp giler, suggested by my buddy Shasha Sim

Okaylah, kiter stop sini dulu

~~Selamat Hari Natal~~



No comments:

Post a Comment