Tuesday, March 22, 2011

Lagi citer pasal Sara....

Salam & haiiii semua. Niat dihati kalo ble nk sentiasa up story kat sini. Kalo x sape yg nk baca pon, kuwang2 leh jd memory tok masa depan. Tp masa & keadaan lately ni sgt membataskan aku. Ntah apa la yg aku sibukkan sgt tu kan. Ada je alasan. Owang len tu lilek jer. Huhu...kau & aku berbeza. Haishhh...mula la nk melalot2 ni. Oke2...ni nk citer pasal my Sara lagik. Asik n3 pasal dia jek kan. Walhal perkembagan Aqil pon hebat juga. FYI Aqil dh tumbuh 2 gigi kt bwh, dh mula nk duduk & berdiri. Alhamdulillah. Balik pada citer Sara, sblm ni kan aku ada wat story sekitar sambotan birthday dia. Bersilih ganti dia dpt hadiah. So, Sabtu 2 minggu lepas Sara dpt lagi hadiah. Kali ni Mak lang Maryam dia yg kasi. Masa tu my MIL & ipar2 dtg KL. Ipar aku yg bongsu tu sibok nk jumpa Sara. Kami plak X blk Seremban minggu tersebut. Mana taknya, aku keje ko ari Sabtu tu. Hangkot ngan Sara skali ke opis. Pegi En Adam hantar, balik kami naik ulat gonggok. Budak tu syok ler. Asal dpt berjln dia mmg bahagia sgt. C-Adik dok ngan wan. 

1 lg hadiah harijadi tok tahun ni. Kemain berposing ngan kotak hadiah. Syok la tu. 

Sementara ada owang nk layan ni hadapkan ajer...
sok2 perhatian dh berbagi x merasa dah. Hehe. 
Apa la ya lam kotak yg dibalot ngan kertas JJ itu? 
Mesti Mak lang p beli kat JJ Seremban 2 kan. 

Waaaa...dpt cardigan la dak nih. Suweetnyerrr....comey2. 

Sara pon byk baju lengan pendek. Leh match ngan cardigan ni kan. Tenqiu Mak lang, unti, wan... 




Ni 1 lagi cardigan kaler pink plak. Alololo...bestnyerr dia. 

Pastu esoknya plak (Ahad), spt yg dh dijanjikan, kami kuar p beli hadiah Sara lagik. Ni dari ibu & ayah plak. Lama dh rsnya ibu janji, tp asik x beli jer kan. Asal p kedai nmpk benda alah tu, Sara mesti soh bli. Kali ni x mo tangguh2 dah. Walaupon dh ujung bulan, ibu rembat gak tok Sara. Kami p beli kat Carefour Ampang jer.


Memula dia nk yg ni... Alahaiiii....x seswai la kakak. 
T kakak dh besar x ble naik dah. 
Kiter amik yg gedang sket ek. 

uuiiiiii.....manyak nyerrrr...ner 1 nk beli ek?



Yg ni ok tak???? Siap ada kotak isi brg lagi kt blkg. Tp ni cam tok dak laki jer kan... 

Kiter amik yg ni la...rsnya lebey molek ngan Sara. 
     kaler pink lagiiiii......
pengaruh ibu la tu

Haha....x sabar nk hangkot balik umah nmpknya....
beriya nolak troli tp x gerak pon
berat laa plak kan

Senyum sampai ke telinga Sara. Kat umah berkepit ngan cik beskal jer. Lupa dh ngan PlayDooh yg Pak Ngah kasi. W/pon umah sekangkang kera jer, dpt gak dia tenggekkan beskal tuh. Ibu hepi bila Sara hepi. Ibu x best bila Sara rs x best. Ibu cayunk Sara sgt2. Tiap kali Sara x der mesti mood ibu swing. Mula la serba x kena. X caya tnya ayah. Hehe. K la dear...gtg. T kiter story mory gi k.

No comments:

Post a Comment