Monday, March 14, 2011

Luahan perasaan

Huhuhuhu.....penatnya. Penat tahap rasa nk resign. Alangkah indahnya idop kalo aku full-time house wife (tapi tetap ada income tok shopping2...hehe....dasar...). Ekceli aku x mo bising2 pasal keje kat sini. Tapi aku slalu bising2 pasal keje kat telinga En Adam. Dia dh naik buhsan ngan bebelan aku pasal keje. Stress...tensi....& lately ni asik rasa nk ngamok jer. Cepat nk marah arr skunk nih. Kerenah klien toksah ckp arr...mcm2 gaya....mcm2 bahasa...mcm2 bau....mcm2 rupe....haishhh....

Klien slalu cakap susah nk tepon aku....memanjang x berjawab. K la...aku jwb kat sini la (macam la ko nyer klien baca blog ko nih kan).  Aku kene attend klien yg walk-in tok discuss pasal kes dowang. I wish they could make an appoinment 1st. Ni tak....kang dtg main terjah jer....bila fail x ready lagik mulalah bising...lambat la, tunggu lama la....Aku bukannya ada 1,2,3 or 10 org klien jer. Aku ada BERIBU-RIBU klien/fail yg aku kene handle & the no keep increasing. Fail plak bukan ble main petik2 jer...ting....ada kat depan mata kan. Tu la sebabnya payah aku nk jwb call klien. Kang kalo aku asik memanjang kat tempat plak....tepon tu cam x reti nk senyap.....menjerit la sampai naik bingit tinga aku. Baru aku selak fail dah masok 1 call. Baru aku nk wat report dh masok plak call lain. Nak lagi best bila angkat bukan call tok aku. Dah line aku jd line operator plak. Arghhhhh.......rasa cam nk baling tepon dari tingkat 16 nih. Aduhhhh...tolong la paham.....Aku dpt asakan dari luar, dalam, atas & bawah.
X jawab call kang mula lah kuar SHOW CAUSE letter. Huh. Tunjuk sebab kenapa x jawab call. Hallooooo....ni zaman IT la. Opis ko ada tepon je kerrr.....x reti ko nk emel ker, fax ker....

Sakit pala hotak ni nk bekerja keras menjalankan tugas....saper yg x nak wat yg terbaik lam keje. Tp aku ni manusia biasa2 jer. Aku x der super-power nk wat lebey dr kudrat yg aku ada. Aku pon ada anak, suami yg perlukan aku kat umah. X kan nak berumah tangga kat opis plak? sampai masa balik...balik la kan.  Esok masih ada tok sambong tugas yg tertanggoh. Kalo org yg 5,6,7 tahun dulu x leh nk settle keje tu....jgn la aspek org skunk bley tolong abiskan lam 1,2 minggu. Nama pon keje kan....mmg sampai mati pon x kan sudah...sure ada yg akan menggantikan & menyiapkan keje tu. Pastuh ada plak yg cam best nk bwk blk keje ke umah. Haishhh....cer kowang pk....kalo kat opis yg ada mcm2 kemudahan pon keje x leh siap gak, apa kejadahnya nk bwk balik umah????  Bajet lebey produktif la kalo bwk blk keje ke umah tu? Hahaha.....tu namanya dh mancampor adukkan urusan keje & peribadi. Mana life ko? Hidup ni pendek jer....bukan 24/7 nk pk pasal keje jer. Byk lagi nikmat dunia yg kiter kene kecapi. X penat ke wehh...ngadap keje-keje-keje. Gaji & kesenioritian sama jer, tp bidang tugas lain2. Aci tak?

Adat la tu kan...kalo kene maki hamun dlm menjalankan tugas. X cukop makian & cacian dr luar tambah plak ngan dalaman. Uishhh.....kawan ble jadi lawan. Baik ble jadi jahat. Diam ble jadi bising. . Sabar manusia tu ada hadnya. Hmmm...manusia tu boleh berubahkan. Kang aku bertukar jadi alien baru kowang tau (hahaa....cam dowang takot kat ko...huh). Silap2 kau yg kene ngap dulu ngan ALIEN2 tu. Hehe...

Seyes la kwn2. Aku under-stress. Nk p jumpa kaunseling la. X der semangat ni nk bekerja. Tp alhamdulillah....1 thing 4 sure, bila balik umah menatap wajah anak2 semua stress hilang.... cuma sedikit penat la kdg2 tu, sbb tugas/tanggungjwb beralih plak. Sbb tu aku x leh dh dok lelama kat opis. Cepat balik umah, cepat stress ilang. Arinih mmg sesi bebelan luahan perasaan jer. X der owang baca pon x per yg penting suku dr stress tu dh ilang sbb dpt luah kat sini. Hanya DIA yg mengetahui. Selamat malam semua.

P/S: I'm not perfect


2 comments:

  1. ada ada...aku baca.hehehhe sabar eila.. sebenarnya aku nampak perubahan ngko, kak ros ngan...hmm...ada lagi la. mcm semua jg aggresive dah hehe.banyakkan bersabar insya Allah lepas ni mana tau, ...ada rezeki lain =)

    ReplyDelete
  2. Tq shalina...huhu...mmg skunk ni keje dlm amarah...senyum pon kelat jer...bontot pon x cukup panas nk dok kt tempat sdri. Apa la nasib...

    ReplyDelete