Monday, April 4, 2011

Birthday Party Afham Farrel

Semalam we 1 family dpt invitation ke Hotel UiTM, Shah Alam. Ada birthday party anak x-opismate aku. Lyyn & hubbynya celeb 1st year bb boy mereka...Afham Farrel. Pagi tu sblm ke Shah Alam p sarap ngan Family Breakfast - Box A kat McDonald. Plan nk mkn c2, tp aku plak tertinggal hadiah si Farrel. Alang2 dh kene patah balik kitowang tapau jer bfast tu.....



Sampai2 jer kat lam dewan…register & amik no tok lucky draw. Dapat 1 party hat & cekelat. Bagi birthday wish sepatah dua kata kat Farrel, then kami pon masok lam dewan. Bajet2 dh ramai la umat manusia lam dewan kan. Rupenya kami 2nd guest yg sampe. Awal la plak kan. Ngah x der owang lagi
ni….bg mengisi masa lapang aku posing2 la anak beranak. Team party nih Blue & Denim...jadinya memasing melaram suar jeans jer...Aqil jer yg x ikot tema. Hehe...dak kecit ni x muat nk ku sarongkan jeans.

Bertuah dah Afham Farrel ni kan...Selamat panjang umur yer Farrel

X der org kan...syok sdri ler bila ngadap cermin...huahahaha
tudung beli kat Naurah, baju Hush Puppies, jeans MIKI

Jadila ngan suar jeans kan...abis posing, cekelat tu ni ngapnya

Topi bersilih ganti kat adik plak.
Hehe....nk plak dak nih ngan topi bagai. 
Elok jer sampi ke sudah ngan topi

Meja masih byk yg kosong 
Video blakang kami tuh ngah main lagu Justin Beaber (btol ke aku eja nama dak nih?)


Lam kol 1 lebey kot majlis pon bermula. Stat2, baca doa kesyukuran dlu oleh daddy birthday boy. Pastu ucap2an dan kata2 aluan sket. Nxt acara diteruskan oleh uncle baloon a.k.a clown. Ada mcm2 game…memula nih uncle baloon wat chicken dance. Kowang penah wat chicken dance? Chumel2 jer nengok budak2 nih joget ayam. Ada spell it right for children & adults. Setiap pemenang dpt la token from tuan umah. Ada game karakter kartun. Budak2 yg join kene wat trade mark karakter katun yg clown sebutkan. Ala2 musical chair nye konsep. Ada game mkn jelly…tu je la satu2nya xtvt yg Sara join. Tiap budak d beri 4 biji jelly & mak pak yg kene abiskan pastuh budak tu kene bwk 4 bekas jelly yg dh kosong atas pentas. Saper paling cepat dia menang. Hehe….kombinasi aku ngan Sara tidak membuahkan hasil. Haha….mn nk aku sumbat 4 biji jelly skali lam molot. Lagi pulak, Sara x kan d bg nya aku ngabiskan sumer jelly tu. Dia yg nk balon sowang.  Sara x leh berenggang langsung ngan uncle baloon tu. Mana badut tu g dia ikot. Dak lain dpt sowang 1 jer baloon, dia dpt sampai 6 baloon mcm2 rupe. Ada bentuk bunga la, robot la, pedang la. Haishh…penat abg badut tu nk layan dia. Suka sgt ngan belon.

 
kemunculan Uncle Ballon dikerumuni peminat cilik
memasing nk pau belon seketol ngan uncle
siap leh request nk bentuk apa lagiii...

"Ish...bila nk dpt belon ni. Cepat la uncle"
dak lain dh dapat, dia jer yg terkemut2 kat c2. Hehe

memalu plak bila soh gambar ngan belon
tp muka cam x puas ati lagi tuu

nengok tu...dpt g seketoi belon bentuk munge merah
uncle tu pusing2 jadi gelang tgn plak

uishhh...kemain lagi haa....byk btol belon
siap ada kusi khas tok letak belon

Food pon mcm2 ada. Tp x dan plak aku nk snap pics. Ada nasi grg, spagetty/fettucini, nuggets, kek, sandwish, fruits, kopi, teh, jus & kuih-muih. Pendek kata mmg sgt2 kenyang. Sambil2 nguyah mkn tu ada plak acara cabutan bertuah. Masa register aku cabut no 29. Huhu….x der luck la no tuh. Abes semua cabutan bertuah, party pon tamat. Balik la kami ke rumah. Oh ya…sblm tu tetamu juga diberikan doorgift tiap sowang. Cam guddie bag la….Budak2 syok ler dpt mende alah tu.  Mak pak budak pon sonok gak..kan3. More on the event….meh layan foto2 ini…

Pn Asmayon ngan hubby with her lil Hambali
kami dok semeja
meja blakang pon kroni kitowang gak
tuh pompuan speky yg ngah melintas ialah mama Hazim



posing sket ngan abg badut
bebudak atas pentas tu ngah siap nk wat joget ayam

Ntah apa la yg Sara dok pk masa tuh
badut tu ngah bg arahan tok game seterusnya
game makan jelly
owang len x bwk belon
dia sowang jer dok berkepit ngan belon

sengsowang dpt 4 biji jelly dr badut


yippee.....happy birthday Afham Farrel
birthday boy potong kek ngan mummy & daddy
cun arr kek Farrel...mesti dpt byk prezen kan
kalau dpt hadiah balot ngan kertas sogo tu auntie yg kasik yer
harap suka....hehe...

kesukaan Sara tuh...apa la yg digodeknya lam guddie bag tu


Haaa...sowang 1 beg kecuali Aqil.
mekaseh yer Lynn sbb jempot kami join skali

ini la isi pewot guddie bag tadi
ada kaler pensil, keropok, cekelat, yg gambar Pooh tu buku kecik

Ni plak isi lam beg yg lain

dan ini jugeee...byk tol kaler pensil Sara
puas dak nih mkn gula2 & cekelat

muka masam jek sbb baru bangun dr tido


haruslah ending ngan gambo aku kan

Sekali lagi...terima kasih kpd Pn Azlina Suparman & suami atas undangan ke majlis sambutan hari lahir putera sulung kalian yer. To Farrel, be agood boy to your lovely parents kay.
Dont notty2 tau. 







2 comments:

  1. Hi Kak Ila ....thank u so much for tis blog...is wonderful ...suker sgt...actually opismate sj main type2 name lynn kat google then suddenly we found tis page...sronok je tgk...keep in touch...ade rezki nak buat lagi pls join us again.....mzzz u..take care ..kim sala family..kak sara & Aqil..
    (lynn) wit luv :Farrel's family

    ReplyDelete
  2. Haha....akk bru perasn komen Lynn. Ni hobi ms lapang (klu rajin :p). Kiter dh dok 1 opis pon ek.

    ReplyDelete