Sunday, October 31, 2010

Ayah...Sara nak gosok gigi


Salam. Haaiiii....hujung minggu yg sgt sibuk. Byk mende nk citer tp X dan nk post. Ini kali mau citer hal anak2 lagi. My dear Sara skunk nih dh rajin nak gosok gigi. Kalau tidak memanjang asik nangis & x mo gosok gigi. Ada saja alasan. Sakit la, pedas la bla..bla....Sebelum ni belikan dia berus gigi biasa tu je. Slalu part gosok gigi ni ibu yg take over sbb ayah dia malas nk gosok kan. Tp skunk nih dengan bantuan berus gigi canggih...ayah yg amik alih job ibu. Kurang sket kojo den. Apa yg canggihnya? Huhu...ayah & ibu pon x pakai berus gigi cam Sara tau. Nk soh gosok gigi nyer pasal mahal sket pon x per la kan.

Last Sat kami org g Shah Alam. Men poin nk bawak Aqil g panel klinik hubby (kami g Klinik Anis @ Sec 2) tok dptkan ubat alergi muka & selsema. Jauh kemain jumpa doktor kan. Dah hubby malas nk g panel area KL..saya yg menurut perintah ni ikot sajo. Pastu...singgah la Giant kat Stadium. Beli barang2 dapor serba sket. Pastuh singgah plak Guardian. Kami p cari baby shower Seba Med. Adoiii...melayang lagi duit ibu. Nak wat caner..anak2 memasing kulit sensitip. Tgh cari brg2 ada plak SA kt Guardian tu promot berus gg Colgate percuma ubt gg skali. Cam best jer, aku pon amik 1. Guardian ada lak wat promo purchase with purchase. Kalau beli lebih RM40 leh beli brg2 terpilih ngan harga diskaun. Hubby intend nk amik 1st aid kit, tp dh abis lak. 2nd choice kami pilih berus gg electronik. Normal price lam RM20++ tp kami beli ngan harga RM16++. Dptla sebatang berus gg bateri operated ngan 1 refil berus nya.

So Sara now ni kemain rajin nak gosok gg. Agaknya best kot guna beros gg tuh. X sakit sbb x yah nk tonyoh2 cam biasa tuh. Dia pusing sdri jer. Ayah cuma gerakkn berus ke daerah2 gg Sara jer. Klu slalu ibu susah payah nk pujuk Sara soh gosok gg. La ni, dia yg ajak ayah gosok gg. Asal abis mkn je nk gosok gg. Hehe...ayah pon jd rajin nk gosok gg anak.


~Selamat menggosok gigi~

No comments:

Post a Comment