Wednesday, October 27, 2010

Gunting rambut

Arini aku amik coti sbb my MIL & PIL nak dtg umah. Dorang nk g Mekah buat haji. Flight esok (Khamis-28/10/10). So asalnya aku dh apply coti for Khamis la, tp atas sbb2 yg X dpt nak dielakkan aku cancel cuti khamis tp aku amik sehari awal.

Time aku wat post nih dorang dh lama sampi umh & berehat. Pagi ari aku & mom g Pasar Besar Cheras beli barang dapur. Slalunya aku g beli ngan hubby, tp dia out station lak. So kene la beli apa yg patut2 jer. Balik dari pasar mandikan c kecik lak. Then siap2 nk masak.

Tgh dok2 sibuk ngan keje2 dapor, dtg la nyonya gunting rambut. Nyonya nih dah lama wat keje gunting2 rambut nih. FYI sejak aku kecik lagik aku gunting rambut ngan nyonya nih (sowiii...X penah tau pon apa nama dia). Dolu2 dia dok dkt2 je ngan area umh aku, tp dh bertahun da pindah ke Wangsa Maju (klu X silap la). So..aku main caling2 je klu nk kn khidmat dia.

Misi arinih ialah nak membotakkan pala c kecik Aqil. Rimas aku nengok rambut Aqil yg dok menjalar2 smpi ke lubang teliga. Dia plak asik dok kibas2 telinga. Ngan gatal ruam susu lagik. Cian anak ibu. Selain tu aku pon soh nyonya tuh gunting rmbut depan Sara. Aku pon nompang skaki gak gunting rambut. Rambut den dah panjang la, payah nk uruskan.

Aku suka gunting ngan dia sbb aku X yah nk susah payah kuar umh, save duit minyak kete ke, parking ke, sbb tukang gunting dtg sdri ke umah. Pastuh bila dh miang dek gunting rambut tuh aku leh terus zassss...mandi. Senang kannnn.....hmm...settle gunting rambut nyonya tuh cas RM23 tuk kami bertiga.
Jom kiter layan pics kt bawah nih.


...Ni gambar time rambut pacak2...


...sesi gunting meggunting pon bermula (ibu lak nyibuk nk posing2)...

...nyonya tu kata Aqil baik je dok diam...


...hampir siap dah...


taraaa....Aqil setelah di botakkan....




1 comment:

  1. hehehe aqil lagi comel la bila dah potong rambut ;) nampak pipi shembam dia. hihi cepat cium2 aqil sikit :D wahhh murahnya potong rambut 3 orang baru rm23 ;p best2.. emmm baik je aqil tak gerak2 pun masa rambut dia kena potong. hihi

    ReplyDelete