Thursday, January 31, 2013

Amik gambar, cuci gambar, tengok gambar

Jumaat lepas hujan pagi, jadi hubby & wifey kene g keje naik Wira la. Gedebak gedebuk kat opis bagai, masa nk balik keje pon hujan lebat kemain. Encik somi roger ajak p melepak jap kat Setia City Mall. Wehuuuu, suker la kan dpt jenjalan ni. OK sajo jawab ku :p Malam tu plak kami balik kampung. 



Hasil tangkapan saya hari itu. 

Hmm...ni hasil sendiri yer. 

Sesi memanjakan kaki :p



Lain plak halnya ngan encik somi. 

Dia dh petik nk yang ini. 

Uik??? Nk wat gapo nih? 

Nak print gambar la yang ooiii. 

Owhh...OK. Ske ati lar.



Kali ni, ayah nya plak jual nama anak nk beli mende alah ni. Haiii....untungnya anak2 sekarangkan. Nampak gayanya kene memborong album gambar plak la pasnih. Kotak belah kiri tu the papers + the ink. Canon Selphy CP900 with WiFi.  Ayah nk wat projek printing plak ngan anak2 katanya. Budak2 memang la suker tgk gambar kan. Kene plak tengok muka sendiri atas kertas, excited la kan. Mak budak plak suker nau amik gambar. Pakej la tuh bila ayah plak amik job printing. Haha.



Gigihnya la nyonya ni tolong demo kan kt we all. 

Sampai umah, kami plak gigih mendownload apps Canon Android kt hanset.

 Leh edit tros dari hanset pastuh kasi print ler kan.  



Ok, jom kiter try test print!!! Testing2...123

Tadaaaaa!!! 

(^_^)




Wednesday, January 30, 2013

VS + H&M =)

Haishhh....tension lah update SKT lam HRMIS nih. Kat opis x leh bukak sebab lembap + too slow!!! Kat umah pong x settle gak sbb HRMIS bole loading guna Internet Explorer sahaja. Aduyaiiii, dateline esok nih. Camno??? Ntah apa2 plah sistem, bajet dah hebat sgt ler tuh. Mende yg tetiap tahun hadap pon camnih gak lagiii. Eeeeeeeee!!!! Sokay... sy dh give up ngan SKT. Lantak pi la situ nk dapat apa pon



Hurmmm....this is my secret. Hehe. Finally, dapat gak carik apa yg aku nak sesangat (walaupon x penting). 1st time been intriduce abt this secret by my luvly sister, Nurulazeannie :) The branding dh biasa dengar but never come across at any store yet. But now ni dh available kat Pavillion. Wehuuu...En Google bg tau, b4 this only can be found at KLIA duty free shop sahaja & banyaknya kt online shops ler :( Me x bape gemor nk menyoping online. Depend on item laaaa. But not for lingeries...oopppps, silap, fragrance laaa :p



No...No...No... x kan nk show2 lingeries plak kat sini kan. This is my fav & best seller kata SA kt Pavi tuh. Secret Charm Body mist perfume & Body lotion. Shedapppp ngat baunya. Harum & must have items in my handbag while im on the go.  Kalo kat online majority jual lam RM45-RM50. Tapi kat Pavi RM53 each. Cuti Maulid Nabi ritu kami g Pavillion. Naik LRT je sbb org umah malas nk drive. Lagi pulak masa tuh anak bujang kami x der coz still kat Semban. So, senang sket nek public transport kalo bertiga. Masuk Pavi, tros menerjah ke VS butik, then jln lelaju utk big bfast b4 11 am kt McD Bukit Bintang. 



Plan asal mmg nk cari VS Secret Charm tu jer, tapi dh sampai sana ada plak ntah promotion apa tuk yg atas nih. Any 3 for RM85. Alahai VS asal x der promo yg sama for Secret Charm??? Sajer jer kan!!! Nemaii, amik jugak yg 3 tuh sebab best jugak. Leh tukar2 kan. 2 dari kiri tu Body mist perfume gak & yg kanan tu Body Wash. 



From left: Secret Charm ultra moisturising hand & body cream, Secret Charm Fragrance Mist Brume Parfume, Pearl Glace Fragrance Mist, Ravishing Love Fragrance Mist & Be Seduce Body Wash. 



Siap bfast, kami ke H&M Bukit Bintang plak. Org umah nk carik blazer opis. Rezki dia la kot, sbb masa g survey2 kat H&M Setia City Mall, Shah Alam a bit pricey. Kt BB ada diskaun. The balance tuh dpt la dia rembat sweater plak. Me as usual, nk beli baju sendiri cam x berkenan plak. Sudahnya jual nama anak tuk shopping :p Selai je tuk adik, yg lain tuh kakak punyer. 



We love u both dear!!! :)

For Aqil & Sara



Alamak, skinny nyer kakak. Dia x mo pakai legging tu sbb ketat katanya. Kiter pakai lam umah jer la kakak or wat pakai dalam kain baju kurung cam slalu kakak soh buat kan.



X der dinding lain dah nk posing. 

Al maklum ler, umah sekangkag kera jer kan.



Siap shopping, isi perut dlu sebelum balik umah. Hubby ajak g makan kt the femes Nasi Ayam Hainan kt BB. Ohh La La....tapiiiii, dah naik harga kot. Dulu (time study a.k.a dating2) RM5++ jer, now ni dh RM8. Erk?? 



Sup nyer yg ada kacang tanah


Balik singgah plak kt Tesco Xtra Cheras. Jumaat lepas (25.1.2013) sekolah Sara ada sambutan Maulidur Rasul & ada jamuan. Cikgu nya dh pesan soh murid2 bawak makanan & minuman. Tu yang kami p cari air kotak Milo tuk Sara & the gang. RM200, tu jer yg dapat now ni kan. Haishh, duittttt....duitttt.



Brader ni hepi giler that day coz dapat sumer yang dia nak. 



Adik manis ni kene buli ngan ibu while tggu ayah bayar kt cashier. Hehe, gurau2 je lah kakak. Nk sakat2 manje pon x boley tau. Dia balas dendam ngan ibu, x mo pandag kamera bila ibu nk amik gambar. Hmmm...dari nk belek HRMIS dh end up 1 n3 mengarot nih. Wish HRMIS be good to me tomolo :( Till then, buhbye




Friday, January 25, 2013

The Sun Motorhunt 2012


Ni citer tahun lepas. Antara xtvt yang happening sebagai penutup tirai tahun 2012 aku. Event took placed on 16 Dec at Bukit Jalil, Golf & Country Resort. Me & fews of my buddy from opis lama join treasures hunt organized by The Sun. This is my 1st time exp in such event. Bessttttttt giler!!! Omputih cakap ohsem :p Kami registered sumwhere in Nov kot (memories lost). 1 team for RM400, so RM100 per person & 111 is our lucky no. 



So...this is my team so called "Sweet Mommies". Hehe...coz we are soooooooo sweets. Lalalalallaaa :) From Right: Sakina, Me, ShaSha & Nurul Aini. They are my best buddies in MdI WPKL. Miss uols gurls. Nurul Aini the drivers,  ShaSha the tulips cum the car owner :), Me & Sakina the crackers. Ni posing2 sebelum acara mula. Kami bertiga meet up kat umah ShaSha & Sakina dtg ngan adik & adik iparnya. ShaSha ni dok dekat je ngan umah aku, so no hal lah kan. Balik pon dia siap hantor sampai depan umah lagi. Tq sweetie :)



Haaa...ni 2nd team from our opis. Mulakan dari kanan: Cik Haiza, Mimie (adik Sakina), Ashraf (suami Mimie) & Fazli (dia pon x-MdI WPKL). Apo ntah nama team dorang ni...again memories lost. Team ni otai la bagi aku sbb depa dh slalu gak menjebakkan diri dlm arena treasures hunt nih. Ada 1 lagik team, tapi x sempat plak nk bergambar ngan dorang. Azam, Kak Nurulazeannie, Kak Ct Khairiah & Kak Suhaida. Group ni pon otai gak. Aku & Sakina je yg amatur :-) Pendaftaran jam 6 pagi & Flag off jam 7.30 pagi. Setiap peserta dibekalkan dengan roti Gardinier yg ada inti vanilla/coklat sama ngan air buah Twister orange & Blackcurrent. Selain tu, day B4 penganjur bagi guddie bags. Macam2 adaaaaa.....items mostly came from the sponsors of the events antaranya, Singer, Caltex, Maybank, Power Root, Mazda, Protex, Tesco, Watson, Starbucks, Metrojaya, Breeze, Gardinier, CCM Pharmaceutical, Antabax...haishh apa ntah lagiiii. Di sini ada butiran mengenai events. Join tresures hunt ni pada aku mencabar minda & fizikal. Mana nak track lokasi lagi, nak crack soalan utk dpt jawapan lagi. Masa diberi 6j30min jer & dapatla ongkos duit minyak RM70 utk setiap team. Then acara terbahagi kepada 3 bahagian iaitu Master, Open & Close. Yang master tu kompem2 la yg dh legend dlm treasures hunt ni. Yang open/public plak ialah mereka2 yang cam kami ni haaaa & Closed tu utk kaum kerabat penganjur & the sponsors. Kawasan yang nak diterjah plak adalah sekitar Lembah Kelang jer. For more updates korang leh baca sini plak yer. Sebelah malamnya plak ada dinner. Time tuh la sesi membagi hadiah to all the winners.




Ni jer guddies yang mampu utk di tayang. Hiks :p




Yeayyyyyy!!!!!! This is the best part of all. Ngeh3. The Unsangkerable things. Hehe, aku yang bertuah telah 'mendapat' pada malam dinner events tu. Wahhh...ni yang buat nk join sokmo treasures hunt pasnih. Alhamdulillah, rezki anak2 kot. Aku org yang ke 39 dapat lucky draws. Tq The Sun!!!




Teng...teng...teng....ini lah hasilnya. Jadilah kannnnn as starting. Sok2 mayb dpt yg lagi besar punyer. Kene plak time tu ngah kering kontang sbb ujung bulan kannnn. Ni la buat blanja beli barang dapor. Mekaseh gak kat sang suami yg beri izin kt aku join acara ni & tolong jaga anak2 kat umah. Tq TESCO. Kami dah p settlekan vocer ni kt Tesco Tmn Midah.




Ehceh...ceh....Che Kin pon mendapat gak ler malam tu. Lagi bestttttttt ngan HTC. Cayalah Che Kin, kiter yg 1st timer join dah berjaya menjadi yg bertuah. Tapi Che Kin ni mmg slalu jer nama dia naik klu ada lucky draws tau....jelesssss sgt. Congrats yer Che Kin.




Haaaa....yang ni plak mak buyung yang bertuah. Ni rezki anak gak la kannn. Dlm dok boyot2 Kak Su ni leh join & bertuah dpt cerek letrik dari Singer. Weeeee~~~~




Next is this sweet couples. Mereka berdua ni pengantin baru. Rezki org baru kawen plak kannnn. Yang mendapat si isteri, suami x dpt pape kire leh tumpang skaki gak la kan. Waaaaaa, leh mandi air panas la yer nnt. Tahniah Mimie & Ashraf.




Last one is Fazli. Dia bawak balik mesin hampagas dari Singer. Sebelah dia tu, Si Azam yang dok posing ngan iPhone sendiri konon2 cam dpt lucky draw gak laaaa...Ish3, shiannnn dia. X per Zam, awak dah merasa dlu kan. Kasi la can kami plak yer :p & we try next events plak. Antara items hot sebagai hadiah ialah Samsung Galaxy Notes ( x tau plak I or II), TV Plasma from Singer & percutian (x tau plak lokasinya). Kesimpulannya, saya sgt suker join treasures hunt ni & harap dapat join lagik :)



Thursday, January 24, 2013

Dating yg ohsem

Salam Maulidur Rasul semua. Hari ni cuti kannn, so mari menghapdet blog :) Semalam me & hubby cotiii. Reason being nak settlekan urusan hubby kat KWSP (apa kene mengena ngan aku ek :p) nak berdating sebenarnya. Ngeh3. Kakak p sekolah, yg adik plak dok Semban. Ohhh...al kisahnya, MIL telah menolong kami menjaga si adik masa krisis air last week. Tup...tup, air pon dah ada. Plan ingt nak p jempot today la kan sbb cuti, tapiiii ujung minggu ni coti panjang lagi & kami nak balik kampong as well so kiter x jadi p jempot Aqil. Sekali urusan kat KWSP tu dah sangkot plak. Ishhh, bikin stress jerr.  Isi pewot jap kat McDonald MARA & pastuh langsung kami lajak la ke MidValley. Hihi...today is a payday oso!!! Shopping ler kannnn. Tapi yang memborong sakan ialah encik somi ni ha. Mementanglaaaa kannn dapat bonus berganda..... hehe, syok ler tuuu dapat cuci duit kat Dockers :p



Ni lunch time kami kat T.G.I Fridays @ The Gardens Mid Valley. 

Si Dia ngah sedap makan white fish



Air mangga tuk aku & iceblended encik somi. 

Sian nasi tu x berjamah. 

Tu dok ada dlm set white fish encik somi. 

X sedap katanya & dia x der selera nak makan nasi. 



Ni my menu. 

Sizzling chicken & cheese with mash potatoes. 

Dap3.



Meh nak tayang jam baru. 

Hubby berbaik hati bagi hadiah beday kat wifey :-) 

Tqvm Sayaaaangggggg

Swatch 2012 Collections.



Ohhh....I loike very much

Lama dah x beli Swatch, last tahun 2006/2007 & jam tu dah selamat aku passing kat adik pompuan aku, Nor Amira. Hehe, panjang hayat jam tuh. More loike :) Beli jam dapat percuma kupon eskem Baskin Robbins or cover iPad. En hubby pilih cover iPad. Erk!!! Tapiiii..... iPad nya bukan ader pong. 



Ok...ni mak budak yang hepi dapat jam baru :)

Ngah tunggu hadiah dari diri sendiri plak

~~~Lalalalaaaaa~~~             



Wednesday, January 23, 2013

WW: Bila kakak bosan adiknya X der







Sunday, January 20, 2013

Happy Birthday to Me

Alhamdulillah I'm turn 31st today. Syukur kerana masih panjang umur & sihat tubuh badan di saat & tika ini. Memandangkan hujung minggu & hujung bulan :( kami lepak umah jer. X dan nk ke mana pon. Sedeynya saya. Huhu. Tapiiiiiiii adik & emak jugaklah yg memulakan suasana. Hiks. Semalamnye hal la nih, they all order pavlova & durian crepe & mak masak mi kari. Paginya semalam, encik suami kene keroje plak. Tunggu dia balik dlu then makan-makan umah mak. Semua ada kecuali ayah & adik no. 3 yg x der sbb keje gak. Nemaiii, ok la nih kan. Mmg payah nk kumpul semua skali. Mak plak ngah rushing2 nak g rewang kenduri kawen. Tapi sempat gak dia masak mi kari untuk kami. Huhu....trima kaseh mak!!! Pavlova tu memangla sedapnya ponnnn & kredits to my adik a.k.a Ejump sbb sudi mengorderkan pavlova tu tok kakaknya. Hihi....dah request awal2 sebenarnya :p



Apa wish for 31st year nih?? I wish for a Samsung Galaxy Note II. Hahahahaaaa.....Verangan jer la nk mendapat sebagai hadiah kan. Sudahnya sendiri p beli nanti. On top of that surething, I'm wishing for a better life in year ahead. Good health, good in family relationsip, good in career & good muslimah of kos. Syukur Ya Rabb kerana masih Kau beri nafas buatku di atas muka bumi Mu ini.


Saya eILa dengan ini amatlah bersyukur...syukur...syukur...di usia 31 tahun masih dikurniakan...

emak & ayah yang telah banyak bersusah payah untuk saya dari dulu hingga kini. I love u both sooooo much!...

...Suami yang terbaik dunia & akhirat sebagai Imam saya & sahabat saya...

... anak-anak yang comels, bijak & menghiburkan & mengajar saya untuk menjadi manusia yang lebih baik...

...Keluarga yang sentiasa ada disisi di kala susah & senang & selalu memberikan insprasi buat diri ini untuk menghadapi hari-hari mendatang...

...serta kawan-kawan yang sentiasa mewarnakan & mencorakkan kehidupan saya agar lebih matang, segar & bertenaga. Sesungguhnya yang baik itu dari Allah swt & buruk itulah kelemahan saya. Semoga usia yang dipinjamkan Allah ini akan membawa saya ke pengakhiran yang baik. Terima kasih atas semua ucapan, ingatan & doa kalian. Moga kalian juga diberkati Allah ke syurganya. Amiiiiin. 


Selamat ulang tahun eILa (^_^)



Wednesday, January 9, 2013

Seminggu sekolah

Hari ni dh seminggu budak sekolah. Camtu gak la Sara. Alhamdulillah, Sara x der ponteng or sibuk nk mntk blk umah ke nangis ke hapa ke. Sgt2 bersyukur & opkos lah hepi kan. Senang ati nk g keje ari2 bila x ada masalah di rumah. Feed back Sara pulak psl sekolah sgt positif. Hari2 dia akan dgn super excitednya bercerita apa yg dia buat kat sekolah ngan kami. Bila time jemput kt umah uwan, kami lom sempat melangkah masuk umah lagi dia dh pot...pet...pot...pet psl keje sekolah lah, kwn2 kt sekolah lah, buku sekolah bla..bla..bla. Report dr my mom plak, pulang blk sekolah ngan van pon A-Ok. Masih dipantau dgn bantuan atok, uwan & pakcu Farisnya time nk naik van ke sekolah & turun van lps sekolah. Risau gak klu dia melilau2 pat lain (playground) kannn. Semalam dia bg tau dia tertinggal name tag & sapu tangan kt klass. Haishh. Dia buat dahhhhh. Apalagi, ibu plak la yg pot pet pot pet kan. Pg tadi siap aku text cikgunya minta tolong tgk kan klu2 ada lg 2 benda tu. Naseb blk sekolah tadi dpt blk semua.



Tadi dh dpt buku sekolah. Ni lah antara buku2nya. Cikgu soh bwk blk baca kt umah plak. Bermulalah rutin kami jd cikgu part time kt umah. Hehe. 1/2 jam ngan ayah & 1/2 jam ngan ibu. Ok la, nmpknya Sara rajin nak membelek buku2 wlu pon x reti membaca lagi. X susah nk soh dia amik buku ulangkaji..... laju je langkahnya. Adik pon tumpang sekaki nk baca sama. Soh baca buku lain x mo, dia nk yg akak dia punyer gak. Haishhh...abis la jahanam nnt buku2 nih.



Ni buku pekeliling sekolah. Buku ni sgt penting & sbb tu lah dikalerkan merah. Dlm buku ni lah ibu bapa dpt segala maklumat yg ingin disampaikan oleh cikgu/pihak sekolah. 



Ni contoh maklumat yg disampaikan oleh pengurusan sekolah kpd ibu/bapa/penjaga. Bila parents dh baca & paham, kene sign kt bhgn bwh buku tu sbg tanda ibu bapa dh tahu. Mcm ni sekolah nk dptkan persetujuan ibu bapa utk berikan imunisasi kpd murid. Jadi mak pak kene lah semak beg sekolah anak hari2 supaya x ketinggalan.



Ni keje sekolah semalam. Sara x abis kaler plak. Xtvt awal sekolah ni byk mengaler jer. Mcm2 objek di kalernya. Tapi tulah pesennya hasil kerja Sara. Kaler kat mana dia suker jek. Hiks :p Maybe kat sekolah adalah xtvt lain kan.



Uishhh...cenggini pon dapat 2 stars + A. Kemain lagi dia mengUPkan hasil kerja sendiri ngan ibu ayah di ptg hari :) Kiter layan kan ajer la sebagai motivasi kat anak2 yer dok. Cakap ngan dia buat lagi baik sok2 byk bintang lagi leh dapat. Ok la sket nampaknya yg ni sbb semua parts of the chicken tu dikalernya. Combination of colours jer yg ke laut. Hehe, keep up the good works kakak!!!




Saturday, January 5, 2013

Mulanya di sini....


Hehe...muka budak baru nk balajar. Sengeh2 jer manjang kakak yer. Hepi sgt la tuh. Muka best frenz menten jer straight cam tuh. Masa ni sekitar jam 11.30 pg semalam. Sara sampai dulu kat sekolah dari ibu ayah. Kol 11 pagi tu kami hantar dia naik van sekolah depan umah uwan. Nk training dia naik van sekolah sendiri. Yelah...lepas2 ni x der dah ibu ayah nk cuti bertenggek nunggu kakak kat sekolah heh. Sehari ni jer tempoh training nyer. Nak sangat kan naik bas sekolah. Semalam secara officialnya anak sulung saya ni bersekolah. 2 hari sebelumya settle bab pendafaran & sesi chit chating cikgu2 ngan mak pak murid2. Ok...paham dah saya ngan segala misi, visi & matlamat sekolah. Terima kasih cikgu2 sebab terima anak sy sebagai salah seorang pelajar. FYI cikgu, kami baru terima surat dari sekolah pagi semalam. Nemaiii...pos opis cuti panjang sambut nuyer kott. Besar harapan saya cikgu2 dpt sama2 tgk2 kan anak sy untuk tempoh 4 jam sehari tahun ni. Besar tggjwb cikgu2 nih. Kalo sy dok tempat mereka, bkn bdk2 sekolah ni yg melalak2 nk balik, tapi sy kot org pertamanya yg angkat kaki dulu. Hihi...seyes, sy x ada iltizam utk mejadi pendidik. Jadinya sy sgt kagum & tabik spring kat cikgu2 sekolah ni, wlupun hanya cikgu tadika jer. Saya akan patuh semua pertauran seklah & akan sedaya upaya memberikan kerjasama yg terbaik. Wahhh...panjang pulak ibu Sara ni membebel ek?! Ok, where were we? Oh, pasal Sara naik van kan. Lps je Sara dok elok lam perut van, kami bertiga berdesup ke sekolah. Kami punya lah tunggu depan masjid, rupanya van benti belakang masjid. Yelah...tadikanya pon area situ. Apada ibu nih. So...nengok Sara dh dok molek dok kat kantin ngan bff dia Fiona. Yang x tahan tu, masa kami sampai tu, dia dh siap keluarkan pensil kaler, buku mewarna ngan pengasah pensil & pembaris segala!! Alahai anak ibu, nak menitik plak air mata ibu. Tetiba!!! "Dah!! kemas2 cepat masuk balik semua ni dlm beg. Dlm kelas nanti kakak sambung buat keje balik ek" membebel si ibunya :p Kt kantin ni nanti abis ilang semua barang2 kakak. 



Ok, time for milk & kurma. Tp 1st day ni kurmanya x dok. Mayb x stock up lagi kot. Ni 4 pelajar pertama yg beratur amik susu. Sara yg no 3. Jgn culas minum susu & mkn kurma ye syg. Sok2 klu ibu x tggu lagi, beratur elok2 cam nih tau. Fiona yg no 4. Hehe...kiut jer depa nih.



Now, finish ur milk gurls. Susu Dutch Lady perisa cekelat. Hmmm...sedap kan kakak. Alas perut sebelum mula kelas ok. Tapi awalnya kt umah tadi ibu dh soh makan gak. Roti canai & sardin.





Haaaa...yg bju ijau ngah sengeh tu la cikgu kelas Sara. Namanya Cikgu Rohani. Dia handle kelas Siti Khadijah. Masa ni dh kol 12 t/hari. Murid2 dh kene assembly kat khemah sebelah kelas. Memasing disuruh beratur mengikut kelas. Time nih, mak pak pon sesama masuk barisan gak. LOL. Pls ladies & gentlement, give ways to our childrens lor. Camno cikgu nk wat keje  neh :p



Lihatlah...memasing dh ngalahkan cikgu plak. Haishh. Dah la ngan panas berbahangnya. Kami tgk dari belakang jer. Sara pon dh x heran ngan ibu ayah dh. Dia dok ralit ngan environment baru nya itu. Biarlah, its her time to explore. Asalkan Sara OK.



Syiannnn...adik dh x der kawan nk main & gadoh. His lovely sister gone for schooll oredy. X der geng mulalah cari pasal nk cranky. Ayah yg dr awal watch & brief dr jauh jer. Dia x koser nk bersesak & berpanas ngan yg lelain. Asal dia tgk anaknya ok, tip top, he doing fine.



Ni jadual Sara. Alhamdulillah, seimbang dunia & akhirat. Selebihnya ibu ayah la yg kene top up. InsyaAllah, mudah2an menjadi pelajar yg baik yer kakak & anak solehah yg menggembirakan ibu & ayah. Hari Jumaat x der xtvt fizikal. So pakai uniform. Tp uniformnya masih x sampai2 lagik. Baju sukan pon x dpt lagik. Dahla ibu beli bju putih tu selai jek. Aduyaiii. Kami x tunggu sampai ptg. Kakak masuk kelas je kami pon balik. Sat g ayahna nk masuk masjid yg sama semula tuk semayang Jumaat lak. Masa tu, sy soh la ayahnya p ngintai Sara kejap. Ayahnya mereportkan kakak doing fine jer. Time tuh dia rehat & cikgu bg makan buah. Nampak jer ayahnya x kisah pon nak balik ker, nk kuar kelas ker. Siap lambai2 ayah & salam ayah. Kol 4 baru kami bertangga kat sekolah lagik. Kali ni nk intai Sara camana gayanya balik sekolah ngan van Kak Adeq.



Kak Adeq nih dok x jauh dari umah my mom. Dia 1 family mmg incharge bab2 transport bdk2 g balik sekolah. RM40 sebulan. Memula nk naikkan van Pakcik Sarip. Tapi pakcik tu dh lama x bwk budak sekolah tadika Islam Az-Zubair. Nasib ada Kak Adeq ni. Ingt last minit hired dia x mo. Klu x... payah gak nk mikirnya. Bagus gak Kak Adeq ni, dia siap buat list student yg naik van dia. Pastuh siap buat riben & ikat kat beg murid2. Beg Sara ada riben kaler hijau kuning. Orang Kedah kot noooo. Lg 1 Kak Adeq ni sdri ada anak umur 5 tahun sekolah ngan Sara. Cuma kelas je lain. Jadinya, dia pon akan turun & masuk sekolah sama ngantor anak & amik anaknya sendiri. Alhamdulillah, by now I know Sara will be ok. InsyaAllah.



Petang tu, kami ngintai dari jauh jer. Niatnya x mo bagi Sara nampak. Klu x nanti dia propa jerk cam mak dia :p Ada sy uploadkan video Sara lam kelas sesi nk balik umah dah kt dlm FB. Alih2 dia nampak gak. Pastuh mulalah sengeh, segan2 plak. Bila kelas bersurai, ingtkan dia akan dok tercari2 ibu ayahnya. Hmm....nan hado la kan kakak. Dia buat hal sendiri jek. Mendesup g main kat taman ngan bff. Tgk tuh...kami dh pesan abis klas terus naik van balik umah. Dia dan lagi seround 2 kat taman. Haishhh...



Wahh...ni kalo dibiarkan agaknya dh malam pon x kisah nk balik kan kakak. Siap panjat2 bagai. Kalo ngan ibu ayah x merasa la kan nk panjat2 gitu. Haishhh....tahan jer ibu ni tgk dr jauh. Heii...ringan jer nk g sana pot...pet...pot...pet ker dia. Kami perhatikan dari jauh, Kak Adeq tu mundar-mandir cari anak muridnya nk soh balik. Tuh lagi 1 keje yg mencabar gak. Mekaseh la Kak Adeq!!! Bila Sara selamat dok lam van, kami pecut plak balik tggu bwh umah wan. Dlm kol 4.30 ptg van sampai. Lama gak kami tgk van tu dok diam x gerak2. Sampai 2X dia bukak katup pintu van. Ahh...sudah, apahal plak si Sara x mo turun nih. Dari dlm kete sy nmpk Sara dok tujuk2 tgn ke depan. Ishhh...ni mesti dia dok arah Kak Adeq tu p hantar kt umah kami. Tapiii...akhirnya, dia turun gak dari van & terus naik atas. Fuhh...alhamdulillah, I think Sara lulus for day 1 ni. Hopefully dia x buat mistake for next week onwards. Well done kakak!!! Ibu proud of u. Tqvm for being a good gurl, x notty & well behave. Lega hati ibu.        



Ni plak keje sekolah 1st day schooll. Haha....apo nih kakak???

Jadi la kannn...org baru nk blajar. Kang marah2 sgt dia x mo p sekolah plak

Semangat balik umah bukak beg tunjuk kt ibu ayah homework. Siap kerr??



Huisshhh, ganas tol buat homework. 

Seb baik kt school dok atas kusi & ada meja.



Alololooo....adik Aqil pon nk join sama kaler2 lah

Hmmm...ni la kekdahnya, beli kaler kakak, kene beli tuk adik sama

Kalo x, mau bercakar nnt. Kakak dpt kaler panjang, adik yg pendek cukop

Pensil kene beli sekotak & bagi 2. 

Nasib adik x ngamok2 nk beg sekolah gak.

Alhamdulillah...everything went well so far. 

Di sini barulah permulaan sahaja. 

Masih jauh lagi hala tuju mereka. 

Just doakan yg terbaik buat anak2 ini.

Ibu akan usaha & doakan yg terbaik buat 

Nur Sara Afiqah & Muhammad Aqil.