Wednesday, December 8, 2010

Entry lepas geram

Entry ni aku nk citer pasal Cik Ti. Kowang kenal cik ti? Aku ngah tensen ngan cik ti. Perosak btol. Dr mana dia dtg pon aku tatau. Seb baek ko kaco area dapor je & x merayap masok lam bilik ke lemari ker. Haishh. Cuti Awal Muharam lepas En Adam p beli perangkap tok cik ti. Dia umpan ngan roti McD. Wahh...mlm tu gak cik ti masok lam perangkap. Kelasss ko cik ti....mkn McD gak ko yer. Tp ni anak dia kot...cinonet jer



Dah masok perangkap ni nak wat caner lak ek?  Dia dok gedik2 lam perangkap. Kalo lepas kan t dia mai balik umah. Sia2 je la p perangkap kan. Nak rendam lam air cam lambat je nak mati. Nyeksa lak kang. Last2 curah ngan air panas jek la. Ish....kejam ke ek? Tp dia makhluk perosak yg leh bwk penyakit. X per kot kan bunuh cam tu. Ker kowang ada cara lain? Meh la share sama. Pastu perangkap tu En Adam basoh lelok ngan sabun & tukar lak umpan roti gadiner sapu jem kacang (En Adam kata dia dpt tips tu lam citer WANTED). Pastu kowang tau....masok lagi 2 ekor cik ti. Wahhh...kemenangan besar. 1 malam 3 ekor skali masok gol. YESZZZZZ.


K la...dh ngantok. Thanx for reading. 



5 comments:

  1. waaaa..
    kejayaan besar tu dua ekoq sekali rembat...
    mcm kate omputih 'kill 2 mouse with 1 bread'
    haha

    kak, makcik pon bunuh tikus curah air panas gak..
    kang klu nak jemur je kang nyeksa sgt plak...
    bunuh semua kak tikus2 tu..
    akak ade baby kecik bahaya..

    ReplyDelete
  2. ke tikus ni mmg jenis kecik? comel lak. heee ;P

    cam menyiksa plak curah air panas. rendam dalam air biasa ok dah. dlu ustaz pernah kata, nabi larang bunuh binatang dengan api. hurmm.. kalau dengan air panas, tak tau plak.

    ReplyDelete
  3. Ona & ASaDa: Tq for the feedback. Rasanya 3 ekor tu je yg slalu selongkar umah kitowang sbb smpi la ni...perangkap tu masih kosong. Ngan air panas jer leh cepat matikan cik ti nih. Kalo rendam lam air biasa kang lambat lak nyawa dia nk abis. Pastu 1 hal plak nk bau busuk air rendaman tikus. Erk.

    ReplyDelete
  4. ezzue panggil benda nie mak siti. hehe. die salah jalan la. kena tangkap pulak. huhu. :)

    ReplyDelete
  5. ezzue: Glamer tol nama tikus2 ni ek. Erk...asal sumer nama pompuan jer kan...x der tikos jantan ke? Hihiiii

    ReplyDelete