Friday, December 17, 2010

Rombongan Pak Haji & Mak Hajjah

Salam geng & hullooo. Sblm ni ader aku kobarkan yang mak & pak mertua aku nk balik dari Mekah kan. So ni entry nk story mory la sambutan kepulangan mereka. Asalnya, mereka dijadualkan sampai di KLIA jam 7 pagi, 11/12/2010, tp flight mereka delay 6 jam. Jadinya ptg sabtu barula mereka selamat sampai umah. Alhamdulillah...semua anak, menantu & cucu dapat balik & berkumpol menyambut kepulangan  ibu bapa tercinta. Yang p amik kt KLIA anak2 lelaki. Yang pompuan semua dok tggu kt umah jer. Mak aku & Cik Azmah dtg tolong masak2 apa yg patot. Ada la 2 org kakak sepupu-Kak Ija & Kak Lin pon singgah gak. Jom kiter layan gambars plak nak... 




Ni antara ole2 dari Tanah Suci yg sampai beberapa hari sblm tuan nya sampai.


En Adam yg baru balik surau dalam persalinan jubah dari Mekah. 


Dak ni dh pandai posing mosing. Atok lom sampai umah dia dh p sarong baju atok belikan. Seyes jubah kaler putih ni laaawaaaaa...siap ada manik2. Cam baju nikah pon ada gak. Suwet jer tok budak kecik cam Sara pakai. Siap  ada hud lagi. Jeles pakcik & makcik Sara sebab dowang x dpt jubah cam nih.


X tinggal ngan trademark peace nyer tuh. Cam senteng sket kan jubah ni. Alamatnya...kejap je la dpt pakainya.


Sara dpt 2 pasang baju. Yg kiri tu jubah putih tadi. Yg kanan tu plak blaus seluar. Wana putih gak tp ada manik & sulam wana biru. Cun gak. 


Ni dia rupanya blaus seluar tadi bila dh melekat kt badan Sara, tp seluarnya dia x pakai lak. Gaya gak kenekan ngan suar denim nih. Dak Sara nih...wat peace lagik.


Ni sejadah. Tp cam kapet pon ado. Kemain tebalnya. Rasanya hand-made.


Manisan owang sana. Mak aji cakap buah plum. Maaaaanissssssss giler ko. Ada gak manisan lain, tp x termasok plak gambarnya lam iPhone ai ni ha. Ala2 coklat claud9. Ada karemel+kacang.


Standard la...musti ada buah tamar


Al-Quran


Ni jubah tok aku. Ngam size depa pilih tok menantunya nan tinggi & x berapa nk kurus ini. Ni size S, tp kalo kowang tgk realnya nampak cam size L tok owang sini. Beso2 owang Arab nih kan.

Selain dari item di atas, dapat gak oil perfume Kasthuri. Sedap baunya. Nama pom kasturikan. Pastuh dapat gak la minum air Zam Zam. Siap ngan Aqil aku bg minum. Pastuh tasbih 2 utas. Seutas dah terbarai maniknya sebab jatuh. Haishh.

Alhamdulilah...mak ayah sihat2 jer balik dari sana. Cuma biasalah perubahan cuaca & tempat adala dorang batok2 sket, tp la terok sampai x leh beribadatkan. Kulit pon ada sket kering. Bibir mak aji mengelupas la balik sini. Panas kat sana. Mak citer orang Arab paling suka dgn jemaah dari Malaysia. Katanya jemaah kiter baik2 jer. X macam jemaah lain2 negara yg x baper nk ngikut kata. 

Haji Rusly sempat gak la p beli iPhone 4 kat sana. Tuh tuk Cik Ct Payung...hehe...adik ipar ai Ct Maryam. Fuyooo...leh la dia melaram ngan phone baru p Jakarta nnt. Ooppss...dah ke Indon plak citernyer...Hmmm...tu lain entry la ai story ek. 

Agaknya dh lama x jumpa cucu...bila nampak Sara jer..atok teros nk kuar kete. Padahal kete lom benti lagik. Ish3. Tp yg x bestnya...c Sara ni p nyambot ayah dia plak yg balik. Nampak jer kete wira ayah masok umah ngan ati girang dia p sorak
 "yeay...yeay...ayah balik...yeay...yeay...ayah balik"
Atok la yg balik nak ooiii....hurmmm...

Jadinya...tujerla kot citernye owang baru balik haji. Kpd Haji Rusly & Hajjah Azizah terima kasih yer utk cenderhati dari Mekah ini. Mudah2an dapat plak kami ke sana suatu ketika nnt. Insya-Allah.



No comments:

Post a Comment