Saturday, December 4, 2010

Selamat Pengantin Baru

Salam & selamat hujung minggu. Musim coti sekolah dah tiba. Seperti kebiasaannya byk la kenduri kendara di sana sini. Orang kawen la, bersunat la, cukur jambol la & mcm2 lagi la. Sebot je kenduri apa, sumer ado. Jd x terkecuali la ngan aku. Arini jer ada 2 jemputan kawen. Yg bestnyer dua2 kenduri tu kt 1 kawasan yg sama @ Semenyih. Lebih spesifiknya kat Bandar Rinching. 1 kenduri sedara sekampung, 1 lg kenduri kawan a.k.a jiran lama cum kengkawan masa zaman kanak2. Kenduri sedara sekampung tu kami attend bersama dengan Cik Azmah & pakcik Kasah.  They all dari Seremban & jumpa kat Tesco Semenyih. Aku dtg 1 kete ngan mak, adik laki sowang & kami anak beranak. Memula kami g kenduri sedara sekampung dlu. Masa sampai pengantin ngah standby nk berarak. Kaler tema kt sini, hijau. Time kami sampai tu ujan renyai2. Seb baik x lebat. Kang domam lagi anak den. Memasing baru jer baik demam. Abis makan aku join mak & acik ngan bebudak lepal lam umah pengantin jap. En Adam dgn bengangnya dok kt luar. Sian dia, demam2 pon gagahkan juga join acara yg paling x digemarinya ini. Tq very much dear. Tuan umah amik katering dari Kg Pandan. Kemain jauh cater food. Dh biasa kot ek. Tp well organize la, X kelam kabot & semuanya ok. Mekasih tuan umh sbb jempot kami yer. Sebagai santapan mata korang layan pic di bawah. Zasss....


Mempelai yg diraikan. Selamat Pengantin Baru.



Singgah sana raja sehari



Siap ada DJ. Katanya anak angkat tuan umh (laki yg di kiri)


:: Menu :: 
< Ayam Goweng, Gulai Nangka + Ikan masin, aca buah, jelantah >

:: Dessert ::
< Kek pisang, lengkong merah & buah oren >





Lepak jap lam umah pengantin. Cik Azmah tgh cuba mendiamkan Aqil yg nk susu


Wan juga yg berjaya bg susu formula kt Aqil. Dia mmg x mo lansung kalo ibu yg susukan dia selain dari susu ibu. Wa...ni 1st time kakak Sara bertudung kuar umah. Siap ada jambol la kakak.


Hmmm....kejap je lekatnya tudung tuh. Panas la plak. Bukan ke ujan kat luar syg ooiii.
Ish3



Sowi...x der citer tok gambar ini


Baju hijau tu bapak pengantin. Yg baju cekelat tu pengantin lama yg tgh borink & x sabar mau cabuttt.

* * * * *

Seterusnya kami proceed ke kenduri terakhir tanpa Cik Azmah & pakcik Kasah. Dowang balik Seremban la. Ekceli pengantin ke-2 ni aku kenal masa dok kt umah lama (Flat Sri Johor) dulu. Pengantin ni dok betol2 sebelah kiri umah aku. Mak aku baik ngan mak dia. Ayah aku pon ngam ngan ayah dia. Anak tuan umah ni pengantin laki. Namanya Fazli. Orang umahnya nama Farhana. Org Kelang. Mak ayah dia aku panggil Cik Mas & Pakcik Mus. Seswai la nama panggilan dorang kan. Hehehe. Dorang ni sulung menantu. Kaler tema dorang plak oren. Cam kt umh pertama td, time kami sampai je pengantin ngah standby nk berarak. Cun betol timing kami ek. Cuaca stil mendung & sedikit renyai2. 2nd hauz ni En Adam dh malas nk join. Dia lepak lam kete jer. Sbb baru je lepas mkn kenduri td, so aku x jamah pon hidangan kat sini. Aci tak wat cam tuh? Sowi yer Cik Mas & Uncle Mus....saya betol2 kekenyangan. Lg pon menu umh owang kawen...sama jer. Kat sini aku dtg ngan family Cik Ana. Acik ni je yg still dok kat flat lama kitowang tuh. Sbnrnya flat tuh x la jauh sgt pon dr umah skunk nih. Slalu je leh singgah. K la..tu jer ulasannyer...seterusnya dipersembahkan foto2 di tempat kejadian. Layannnnn.... 



Asal abg kat tgh tu wat muka cam tu ek?


suwetttnyer dowang nih...
ada 1 of d boy tu nangis bila sumer owang asik pandang dia. 
Hihihi....takot yer dik.


Hulubalang Semenyih ngah standby meyambot pengantin



Asal plak tutop muka tu Uncle Mus. Cer senyum hepi cam Cik Mas tu. 
Baru besh nk sambut menantu. Hihi.


Ini dia En Fazli & Pn Farhana yg sama cantik sama padan.

~ Selamat Pengantin Baru ~




















No comments:

Post a Comment